От х:

Днес в x:

13 °C

Запечатват вендинг и кафе машините заради заразата

Изображение 1 от 4

  Вендинг машините и апаратите  за кафе от днес трябва да бъдат запечатани в Хасково заради опасност от разнасяне на Ковид-19. Решението на общинския щаб е съобразено с разпоредбата от снощи на здравния министър и важи за цялата страна.

  Кметът на Хасково Станислав Дечев обяви, че общината съвместно с РЗИ ще извършат контрола по преустановяване работата на автоматите за стоки и кафе.

  „Там не можем да сме сигурни, че се спазват мерките за биосигурност.”, посочи градоначалникът.

  Още преди мярката да бъде въведена, някои от собствениците на улични кафе апарати в Хасково ги запечатаха по свое решение в края на миналата седмица. 

  На много места днес в града обаче това все още не беше направено. 

  Ново разпореждане, което е в сила от днес, е и забраната за консумация на храна в хранителните магазини или кафенетата на бензиностанциите.

  Банките имат предписание за дезинфекция на банкоматите.

  Въпреки че ресторанти и закусвални за бързо хранене, както и павилионите за закуски затвориха превантивно заради заразата, кухните на повечето от тях работят и собствениците им се преориентират към разнос на храна. 

  За контрола по спазването на изискуемата хигиена в производствения процес и при доставките отговарят Областната дирекция по безопасност на  храните и  РЗИ.

  Кметът на Хасково сподели лични впечатления от доставчиците на храна, като посочи, че винаги идвали с ръкавици и маски, а някои от тях са се снабдили и разнасят  готовата храна дори с предпазни костюми.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ба
   бат Станчо
   32 -2
   19:56, 23 мар 2020
   А как се спазва хигиената в кварталнте магазинчета кой ще проверява. В тези магазинчета бъркалки чашки и захарчета са на едно място и всеки се самообслужва.
  • 2
   Ба
   Бай Иван Миньор ПК
   17 -6
   20:04, 23 мар 2020
   Абе всичката е проблемна.Няма как да се ограничи достъпа до други хора.Все ще има контакт.Иначе трява всички да са затворени по къщите.И въобще да не се мърда,което няма как да стане на 100%.
  • 3
   Бе
   Белев
   16 -6
   01:44, 24 мар 2020
   Съсипахами бизнеса,сега не мога и да спя.до просешка тояга ще ме докарат.
  • 4
   Въ
   Възмутен
   9 -7
   07:40, 24 мар 2020
   Кафе автоматът в кв. Куба, до магазин Детелина си работи безпрепятствено.
   • Ку
    Куба
    3 -10
    11:14, 24 мар 2020
    Долен доносник, дано се заразиш и пукнеш в агония. Виж коментара
  • 5
   Пъ
   Пътник
   16 0
   10:16, 24 мар 2020
   На автогара Хасково на стълбите на централния вход има автомат за затваряне, там има пътуващи от различни места и изобщо е опасно да работят всякакви хранителни обекти със много съмнителна хигиена.Да се вземат мерки от органите,да се защитят пътуващите.
  • 6
   До
   До пазаря
   5 -1
   11:31, 24 мар 2020
   Свещениците кихат и кашлят и са без маски и ръкавици .Докога .
  • 7
   Бо
   Борислав
   1 0
   18:28, 24 мар 2020
   Ами, Банкоматите защо не ги спират?
   И там минават много хора, парите също ги пипат много хора!
   Просто си нямат друга работа.

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини