От х:

Днес в x:

16 °C

Лимоните и джинджифилът са най-търсени на Зеленчуковия пазар, но почти двойно по-скъпи

  Лимоните и джинджифилът са едни от най-търсените на Зеленчуковия пазар в Хасково. Това споделиха търговци от тържището пред Haskovo.net.

  Търговците разказаха, че потреблението е скочило покрай разпространението на коронавируса в България. Според медицински проучвания, съчетанието на двата продукта е изключително полезно за човешкия организъм - пречиства кръвта, укрепва имунната система, грижи се за здравето на кожата и подпомага храносмилането. Именно заради това, в дните, когато светът изпадна в истерия покрай пандемията от коронавирус, лекари посъветваха хората да си повишат имунната защита на организма като мярка срещу заразата.

  В тази връзка се е повишило търсенето на лимоните, чиято цена се повишава със всеки изминал ден. Преди около седмица са били продавани за 2.50-3 лева за килограм. Днес цената им беше 4 лева, 4.50 лева, до 5 лева.

  Миналата седмица джинджифилът се е предлагал на цена от 7 лева на килограм, а днес вече беше 12 лева.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ае
   АериканскиХойКосмат
   10 -6
   18:56, 17 мар 2020
   - Джинджифила се отглежда лесно и от него се прави много лесна печалба , затова се рекламира толкова много - иначе си е по-слоб от традиционните Български билки
   - От Лимоните има полза само ако ги ядеш с корите, а от грейпфрутите само ако ги ядеш с горчивите кожички
   - Българските билки са номер 1 ,защото Народа в продължение на хиляди години е правил клинични изследвания коя билка за какво помага !
   - Никотина убива вируси и бактерии - дори ако концентрацията му в кръвта , лигавиците и дробовете да е толкова малка , колкото от 1 изпушена цигара
  • 2
   Ах
   ахахГ
   25 -2
   19:39, 17 мар 2020
   Много сте прости! Цял живот ядете маргарин и шоколади и чипсове, давате на децата си сок капи 100% витамин и не сте яли никога плодове и зеленчуци, не сте спортували цял живот и сега мислите, че като ядете 5 дена, ще станете живи и здрави! Въпреки че сме бедни, има начини да не се тъпчем с гадни храни, които свалят имунитета. Но нашите гледат коремът да е сит!! Прости, прости
   • Ам
    АмериканскиХойКосмат
    8 -11
    19:58, 17 мар 2020
    А аз съм се хранил здравословно - по време на Социализма. Тогава никой не крадеше от лозята , градините и нивите на Хасковлии , и целия град се хранеше с пресни плодове от собствените си градини - череши , кайсии , ябълки , сливи , бадеми , орехи.
    ...
    Сега Мутрите ви чукат у отзад , а Египтянския им башибозук отпред :))
   • До
    До тъпанара
    4 -9
    08:42, 18 мар 2020
    Щото си се хранил здравословно по време на социали... Виж коментара
  • 3
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   6 -9
   20:01, 17 мар 2020
   Да ми ядат космата махала ще е здравословно .
   • Хе
    Херо Мустафа
    5 -4
    21:35, 17 мар 2020
    Ако още веднъж споменеш Мустака ми , ще кажа на Вожда Лижещия Бик да ти прати
    Каскета с прическа Пинг Понг
  • 4
   Оп
   Оператор!
   8 0
   22:03, 17 мар 2020
   Странно!Всички коментари от едно и също лице!!!
  • 5
   Защо ги увеличавате толко ве проклетници?Срама нямате ли?Неее,нямате.Хората колкото повече изнемогват,вие толко повече гледате да ги унищожите.
   • #
    #
    0 0
    13:33, 18 мар 2020
    Ти съгласен ли си да работиш за по-ниска заплата, отворко ?
  • 6
   Лъ
   Лъвски
   5 -1
   10:31, 18 мар 2020
   ето толко ни струва шапката, когато има някаква паника и всичко се вдига, тия търговци не знаят ли че като гушнат букета и в сандъка няма да им сложат 1 кило злато, голи идваме и голи си отиваме-тъпациии!
  Последни новини