От х:

Днес в x:

Украйна си прибира гражданите от чужбина с последните полети

Правителството на Украйна възложи на авиокомпаниите и съответните служби да организират връщането на граждани от чужбина, съобщава във вторник, 17 март, Интерфакс-Украйна, като се позовава на министъра на инфраструктурата Владислав Криклий.

Всички украинци ще бъдат върнати преди затварянето на границата. Изключение ще бъде направено само за гражданите на страната, които са поставени под карантина в хотели, в които е открит коронавирус сред гостите. Отбелязва се, че полетите с евакуирани граждани ще пристигнат днес и утре.

Криклий също подчерта, че авиокомпаниите не трябва да вдигат цените за билети за връщането.

Както съобщават украински медии, само днес украинските летища ще приемат 47 международни полета от Египет, Молдова, Дубай, Азербайджан, Армения, Грузия, Израел, Турция, Тайланд, САЩ и Канада. Всички пристигащи ще бъдат под карантина за две седмици.

Украйна обяви карантина на 12 март и тя е в сила до 3 април. На 15 март страната затвори границите си за чужденци. От днес границите са напълно затворени и всички пътнически полети са спрени. От утре спират междуградските пътувания, метрото затваря, градският транспорт ще се движи с ограничения за броя на пътниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини