От х:

Днес в x:

27 °C

"АБ" Хасково спря дейност и пусна в отпуск 280 служители, но предвиди дежурства

Пътно строителна компания "АБ" АД Хасково преустанови дейност в изпълнение на предприетите мерки против разпространяване на зловещия коронавирус.

Работният процес е спрян от вчера, 16 март 2020 г., съобщиха от ръководството на фирмата.

Всички 280 служители на дружеството са информирани надлежно да си останат вкъщи, спазвайки разпорежданията на Националния щаб. Работниците са пуснати в платен отпуск.

"Предвидили сме дежурства при необходимост, защото ние отговаряме за състоянието и безопасността на републиканската пътна мрежа в цялата област, включително и за автомагистрала "Марица" в частта й от Хасковска област", заяви изпълнителният директор на "АБ" АД Тенчо Пасков.

"Време е да се вземат отговорни решения за бъдещето на България! Да бъдем решителни и отговорни!", каза ръководителят на фирмата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Мн
  Много добре
  26 -4
  09:52, 17 мар 2020
  Така се прави. Браво! Сега да се андяваме, че служителите ще си стоят у дома.
 • 2
  Ли
  Лиско
  11 -8
  10:07, 17 мар 2020
  Един слаб сняг валя тази зима и на АМ "Марица" пак не се справиха "АБ" - завъртяни ТИРове, неизчистени платна... Сега едва ли ще вали сняг, затова си стойте в къщи и не се моткайте по магистралите и пътищата!
 • 3
  Ти
  Тити
  15 -5
  10:49, 17 мар 2020
  Браво на фирмата така се прави. Дано и други фирми го последват например Екотрадекс който все още излага на риск хората си.
 • 4
  Ne
  nelicha - нелича
  8 -6
  16:08, 17 мар 2020
  Фирми , чиито работници работят в закрито помещение в непосредствена близост един до друг . Отпуската трябва да е задължителна . “АБ“АД не е такава фирма . Май причината е . че наистина нямат обекти .
  • Ne
   nelicha - нелича
   3 -2
   22:33, 17 мар 2020
   Така де . Така и така нямат работа . Що пък да не вземат компенсации . Щом , като фирмата е вече на Пеевски . А той е в А отбора на власта . Няма начин да не бъдат щедро компенсирани .
 • 5
  Пр
  Причина
  5 -4
  16:57, 17 мар 2020
  Причината е, че ще искат после едни пари от държавата
  • От
   Отговорен
   3 -1
   17:37, 17 мар 2020
   Стойността на един човек се измерва в това, което е способен да даде, а не с това, което е способен да вземе...
 • 6
  Бр
  Браво
  3 0
  18:15, 17 мар 2020
  Хора, пазете се! Бъдете отговорни за постъпките и думите си, пред себе си и пред Господ! Стига с тази злоба и мъст! Живейте и бъдете благодарни!

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини