От х:

Днес в x:

5 °C

"АБ" Хасково спря дейност и пусна в отпуск 280 служители, но предвиди дежурства

Пътно строителна компания "АБ" АД Хасково преустанови дейност в изпълнение на предприетите мерки против разпространяване на зловещия коронавирус.

Работният процес е спрян от вчера, 16 март 2020 г., съобщиха от ръководството на фирмата.

Всички 280 служители на дружеството са информирани надлежно да си останат вкъщи, спазвайки разпорежданията на Националния щаб. Работниците са пуснати в платен отпуск.

"Предвидили сме дежурства при необходимост, защото ние отговаряме за състоянието и безопасността на републиканската пътна мрежа в цялата област, включително и за автомагистрала "Марица" в частта й от Хасковска област", заяви изпълнителният директор на "АБ" АД Тенчо Пасков.

"Време е да се вземат отговорни решения за бъдещето на България! Да бъдем решителни и отговорни!", каза ръководителят на фирмата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Мн
  Много добре
  25 -4
  09:52, 17 мар 2020
  Така се прави. Браво! Сега да се андяваме, че служителите ще си стоят у дома.
 • 2
  Ли
  Лиско
  11 -7
  10:07, 17 мар 2020
  Един слаб сняг валя тази зима и на АМ "Марица" пак не се справиха "АБ" - завъртяни ТИРове, неизчистени платна... Сега едва ли ще вали сняг, затова си стойте в къщи и не се моткайте по магистралите и пътищата!
 • 3
  Ти
  Тити
  15 -5
  10:49, 17 мар 2020
  Браво на фирмата така се прави. Дано и други фирми го последват например Екотрадекс който все още излага на риск хората си.
 • 4
  Ив
  Иван Боев работещ в "АБ" АД
  29 -4
  10:54, 17 мар 2020
  Ние нямаме обекти, как няма да ни пуснат в отпуска .........
 • 5
  Ne
  nelicha - нелича
  7 -5
  16:08, 17 мар 2020
  Фирми , чиито работници работят в закрито помещение в непосредствена близост един до друг . Отпуската трябва да е задължителна . “АБ“АД не е такава фирма . Май причината е . че наистина нямат обекти .
  • Ne
   nelicha - нелича
   2 -1
   22:33, 17 мар 2020
   Така де . Така и така нямат работа . Що пък да не вземат компенсации . Щом , като фирмата е вече на Пеевски . А той е в А отбора на власта . Няма начин да не бъдат щедро компенсирани .
 • 6
  Пр
  Причина
  5 -3
  16:57, 17 мар 2020
  Причината е, че ще искат после едни пари от държавата
  • От
   Отговорен
   2 -1
   17:37, 17 мар 2020
   Стойността на един човек се измерва в това, което е способен да даде, а не с това, което е способен да вземе...
  • Съ
   Съгласен
   3 -2
   17:49, 17 мар 2020
   Абсолютно. Пеевски ги взе под крилото си. Банката за развитие вече веднъж ги финансира за пред НАП. Сега пак ще е същото. Защо да не пуснат работниците. Какво им пука. И без друго работа няма. Държавата им е зад гърба. А чужда пита помен
 • 7
  Бр
  Браво
  2 0
  18:15, 17 мар 2020
  Хора, пазете се! Бъдете отговорни за постъпките и думите си, пред себе си и пред Господ! Стига с тази злоба и мъст! Живейте и бъдете благодарни!

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
01 апр 2020
Последни новини