От х:

Днес в x:

4 °C

"АБ" Хасково спря дейност и пусна в отпуск 280 служители, но предвиди дежурства

Пътно строителна компания "АБ" АД Хасково преустанови дейност в изпълнение на предприетите мерки против разпространяване на зловещия коронавирус.

Работният процес е спрян от вчера, 16 март 2020 г., съобщиха от ръководството на фирмата.

Всички 280 служители на дружеството са информирани надлежно да си останат вкъщи, спазвайки разпорежданията на Националния щаб. Работниците са пуснати в платен отпуск.

"Предвидили сме дежурства при необходимост, защото ние отговаряме за състоянието и безопасността на републиканската пътна мрежа в цялата област, включително и за автомагистрала "Марица" в частта й от Хасковска област", заяви изпълнителният директор на "АБ" АД Тенчо Пасков.

"Време е да се вземат отговорни решения за бъдещето на България! Да бъдем решителни и отговорни!", каза ръководителят на фирмата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Мн
  Много добре
  26 -4
  09:52, 17 мар 2020
  Така се прави. Браво! Сега да се андяваме, че служителите ще си стоят у дома.
 • 2
  Ли
  Лиско
  11 -8
  10:07, 17 мар 2020
  Един слаб сняг валя тази зима и на АМ "Марица" пак не се справиха "АБ" - завъртяни ТИРове, неизчистени платна... Сега едва ли ще вали сняг, затова си стойте в къщи и не се моткайте по магистралите и пътищата!
 • 3
  Ти
  Тити
  15 -5
  10:49, 17 мар 2020
  Браво на фирмата така се прави. Дано и други фирми го последват например Екотрадекс който все още излага на риск хората си.
 • 4
  Ne
  nelicha - нелича
  8 -6
  16:08, 17 мар 2020
  Фирми , чиито работници работят в закрито помещение в непосредствена близост един до друг . Отпуската трябва да е задължителна . “АБ“АД не е такава фирма . Май причината е . че наистина нямат обекти .
  • Ne
   nelicha - нелича
   3 -2
   22:33, 17 мар 2020
   Така де . Така и така нямат работа . Що пък да не вземат компенсации . Щом , като фирмата е вече на Пеевски . А той е в А отбора на власта . Няма начин да не бъдат щедро компенсирани .
 • 5
  Пр
  Причина
  5 -4
  16:57, 17 мар 2020
  Причината е, че ще искат после едни пари от държавата
  • От
   Отговорен
   3 -1
   17:37, 17 мар 2020
   Стойността на един човек се измерва в това, което е способен да даде, а не с това, което е способен да вземе...
 • 6
  Бр
  Браво
  3 0
  18:15, 17 мар 2020
  Хора, пазете се! Бъдете отговорни за постъпките и думите си, пред себе си и пред Господ! Стига с тази злоба и мъст! Живейте и бъдете благодарни!

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини