От х:

Днес в x:

Ибупрофен влоши състоянието на 4-годишно с коронавирус

Хората със симптоми на коронавирус бяха предупредени да не вземат ибупрофен, след като 4-годишно британче се разболя сериозно.

Амелия Милнър, за която имало подозрения, че е заразена с коронавирус, пила ибупрофен, но вместо състоянието и да се подобри, температурата и си повишила, започнала да трепери, да се задъхва, да повръща и не можела да държи очите си отворени, според баща и Дан Колинс.

Информацията се появява дни след като френският здравен министър Оливие Веран, който също е лекар, обяви, че ибупрофенът влошава инфекцията.

Той предупреди вместо нестероидни противовъзпалителни като ибупрофен нурофен и кортизон да се взема парацетамол.

Колинс разпространи снимка на болната си дъщеря във фейсбук и написа под изображението: До тези от вас, които имат деца, моля прочетете. Ако детето ви е със симптоми на коронавирус НЕ МУ давайте ибупрофен.

Малката Амелия не се чувствала добре от дни – имала кашлица и температура. Предписали и ибупрофен.

В рамките на час след приема му, състоянието и се влошило.

Детето започнало да се задушава, сърдечният и ритъм се ускорил, не можела да държи очите си отворени, не можела да вдигне главата си, тялото и треперело, повърнала, а температурата и била 39,4 градуса.

Лекарите от Спешното посъветвали родителите и да не и дават повече ибупрофен.

Майка и Маги обяснява, че никога не е виждала дъщеря си толкова зле.

Британският лекар Амир Кан също предупреди за ибупрофена.

Според него макар противовъзпалителни лекарства като ибупрофена да са полезни за лечение на болка, различни видове артрит, главоболие, възпалено гърло и настинка, те потискат части от имунната система и именно там се крие опасността при болните от коронавирус.

Малко вероятно е да се развият усложнения от обикновената настинка при употребата на ибупрофен, но в случая с коронавируса имунната ни система трябва да е в идеално състояние, за да може да се пребори.

Телата ни освобождават мастоцити в отговор на вируса. Когато те влязат в контакт с вируса, предизвикват много по-силна имунна реакция, която включва освобождаване на възпалителни вещества.

Нуждаем се от тези възпалителни вещества за да се справим с вируса в  средносрочен и дългосрочен план.

Ефективността на тези вещества определя дали човек ще развие усложнения от коронавируса или ще се възстанови напълно.

Източник: dailymail.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
08 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
08 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
08 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
08 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
08 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
08 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
08 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
08 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
08 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
08 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
08 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
08 апр 2020
Последни новини