От х:

Днес в x:

Обявиха горещи телефони за доставка на лекарства и храни в Хасково

Община Хасково обяви два телефона за помощ на самотно живеещи, трудноподвижни или болни хора, които имат нужда от помощ!

0884 619 636 и 0884 156 635

На горещите телефони ще се приемат само поръчки за доставка на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост. Услугата до врата ще се извършва единствено от служители на община Хасково, след предварителна заявка, посочен точен адрес и обратна връзка с потребителя, за да се избегнат всякакви опити за злоупотреби и измами от страна на недобросъвестни граждани. Покупките се извършват със средства на гражданина, поискал доставката.

Заявките за храна и медикаменти се правят на телефони:

0884 619 636 и 0884 156 635

всеки ден, от 9:00 до 14:00 ч. с доставка същия ден и от 14:00 до 17:00 ч. за доставка на следващия ден.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев призовава всички да бъдат коректни и на горещите телефони да звънят само хора, които нямат възможност да се обслужат сами и нямат близки и роднини, на които да разчитат в момента!

Домоуправителите на блоковете да обърнат внимание на самотно живеещите съседи, които имат нужда от подкрепа и да сигнализират в община Хасково при необходимост. С помощта на домоуправителите и по тяхна преценка, може да се организират доставки на медикаменти и хранителни продукти за няколко човека от етажната собственост.

"Бъдете отговорни и дисциплинирани!", призоваха от община Хасково.

Заедно ще се справим с това предизвикателство и ще опазим нашите най-близки, баби и дядовци, приятели, роднини!

Кметът на община Хасково Станислав Дечев изразява своята дълбока благодарност към всички доброволци, които заявиха желанието си за безвъзмездна помощ. Към този момент община Хасково работи в координация с другите институции. С цел предотвратяване на злоупотреби и измами, за сега задачите са разпределени само на служебни лица. При необходимост от допълнителна помощ, ще потърсим всеки доброволец, заявил желание да се включи в превантивната работа за овладяване на разпространението на коронавируса.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ам
    АмериканскиХойКосмат
    4 -8
    12:51, 16 мар 2020
    Най - лесното ще е Ако Общината дава ваучери за бе... Виж коментара
Последни новини