От х:

Днес в x:

Незабавни проверки за спекула с лекарства по време на извънредно положение разпореди Гешев

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната административна прокуратура възложи на ръководителите на Изпълнителна агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствата и на Комисията за защита на потребителите предприемането на спешни мерки по предотвратяване продажбата на лекарствени продукти на цени различни от образуваните по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, осъществяването на търговия с лекарствени продукти, без съответното разрешение, както и на продажбата на лекарствени продукти от разстояние (чрез интернет сайтове).

На горепосочените институции е възложено извършването на незабавни проверки, които да продължат до края на обявеното с решение на Народното събрание извънредно положение във връзка с предотвратяване последиците от разпространението на новия коронавирус COVID-19, съобщи пресцентърът на ВАП.

При необходимост ще бъде търсено съдействие от структурите на НАП и на МВР. От държавните органи е изискано още да уведомяват съответните териториални прокуратури, ако се установят данни за извършване на престъпления.

Копия на писмото на заместника на главния прокурор при ВАП е изпратено до министрите на здравеопазването, на вътрешните работи, на икономиката и на финансите, както и до изпълнителния директор на НАП.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Васил
    0 0
    13:50, 16 мар 2020
    Клоунът на пеевски пак се прави на мъж.
  • 2
    Тт
    ТТ
    1 -1
    07:16, 17 мар 2020
    Само лекарствата ли? Малко закъснели , а за консумативите, чиито цени скочиха с пъти?
    Вече бях публикувала във фейса .Например антибактериалните кърпички БОЧКО,които купувам от две години най-редовно от 70-80 ст. станаха 2.00 лв.Ръкавиците от 7 лв. за кутия,които също купувам от години станаха 15 лв. За какво говорим, когато парите вече са дадени.От седмица БТВ говори за спекула с цените, чак сега ли се сетиха? Какво точно ще се случи? Ще има ли санкции? Още една информация.Съответните служби нека проверят вярно ли е, че аптеките са изкупили антибактериалните кърпичики от парфюмерии РАДИАНА по 60 ст., а ги продават по 2 лв.Има начини да се установи.Разплащателни документи, стокови разписки и др. Компетентните органи знаят как.
    Маските по колко ги продават? От миналата година имам закупени по 30-50 ст. не си спомням.Сега по 3 лв. Хайде службите, свършете си работата!
Последни новини