От х:

Днес в x:

16 °C

Шефът на просветата в Хасково Христина Боева с обръщение за подкрепа към родителите

Шефът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева направи обръщение в социалните мрежи към родителите с молба за подкрепа в трудната ситуация на изолация на децата от училищната среда заради кризисните мерки, наложени във връзка с разпространението на коронавирус у нас, заради които бяха затворени училищата.

Ето какво каза тя:

Уважаеми родители,

В такава сложна ситуация, като днешната, нито системата, нито обществото, са били изправяни.

Уверявам Ви, че всички ние - Регионално управление на образованието - Хасково, учителите и директорите на училища полагаме максимални усилия да се справим по най-добрия начин.

Но, за да успеем разчитаме на Вашата подкрепа.

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.

Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.

Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.

Уважаеми родители,

живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.

Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.

Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.

Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.

За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:

• Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;

• Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;

• Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;

• Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;

Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:

• Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.

• Насърчавайте детето да бъде активно.

• Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.

• Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ

• Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.

• Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.

Вярвам, че заедно ще успеем да се справим!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ро
  Родител
  39 -3
  23:23, 15 мар 2020
  Един и съща публикация на страниците на всички инспекторати и МОН. Не е обръщение на РИО Хасково. Четете преди да пишете.
 • 2
  Чи
  Чиновнически
  32 -7
  05:26, 16 мар 2020
  Приповдигнати лозунги. Единствената им цел е чиновническо катерене на стълбата. Къде отивате еййй.
 • 3
  Нн
  ннн
  29 -4
  08:27, 16 мар 2020
  виртуалното образование е като виртуалния секс. безопасно, но несполучливо
  • Уч
   Ученик от ПМГ
   2 -3
   12:11, 16 мар 2020
   Обзалагам се че няма да може да си настрои члена
 • 4
  Хм
  Хммм
  14 -9
  10:23, 16 мар 2020
  Преди дя правите призиви госпожо прегледайте си списъка с назначените учители. Колко от тях са подготвени да преподават онлайн,но когато директори и вие ги назначавате компетентността не е важна ръководите се от други принципи.А БНТ няма нищо отщо с учителите Ви така ,че вашият апел е излишен.Един съвет следващата учебна година се ръководете Вие и директорите колко подготвени кадри назначавате и един пенсионер с 30 и едиси колко години трудов стаж е дигитален .Не подценявам никого но за всичко си има време на тоя свят.Поздрави от колегия учители.
  • Ди
   Димитрова
   2 0
   13:45, 18 мар 2020
   Аз съм от тези с 30+ години стаж. Нямам проблеми с дистанционното обучение и дигитализацията. При добро желание всеки може да се научи и квалифицира допълнително. Учим се цял живот. Убедена съм, че всеки колега ще намери най-добрия и удобен за всички - за деца, родители и за себе си начин на комуникация в тази условия,така, че децата да завършат успешно учебната година.
 • 5
  От
  отец Малтус
  5 -18
  10:43, 16 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 6
  12
  12345
  13 -9
  10:52, 16 мар 2020
  Кво обучение кви пет лева сайта Ви не работи Вие ни призовавате да помагаме!!!!
  Хубава работа ама Българска!!!Пък и да тръгне ще ги научите толкова колкото да отбиете номера да върви заплатката да не Ви барат отпуската (лятната ваканция)!!!!
 • 7
  Ка
  калина
  19 -6
  10:58, 16 мар 2020
  Какво прави община Хасково, къде е скрит кмета? Къде е Областната, тя е държавата в момента. Никакви мерки в града, кой както може се спасява. Никаква организация няма. Вижте другите общини, вземете пример като не можете да измислите нищо.
 • 8
  Pi
  pipi
  10 -7
  11:50, 16 мар 2020
  Те учителите по време на учебен процес не преподават качествено всеки ден детето ми от занималня и час се прибира с куп домашни .Вие сте седнали да ми говорите за онлайн обучение .Я вземете и вие и учителите ви дето само чакате на карта пари от банкомат се засрамете и се скрийте поне не се показвайте на първи страници.И когато тръгнат атестации не манипулирайте,за да скриете неграмотността на 70 %от преподаващато съсловие.Разберете нужно е работеща образователна система не дремеща.Но тя приказката е ясна рибата мирише от главата.
 • 9
  Ян
  Яна
  5 -12
  12:11, 16 мар 2020
  Другите фирми в неплатен а учителите със заплатки... Виж коментара
 • 10
  Ши
  Шишко
  8 -6
  12:20, 16 мар 2020
  Нека и учителите които не преподават оинлайн да са в неплатен отпуск за да е честно спрямо другите отрасли
 • 11
  Ро
  Родител
  8 -1
  12:45, 16 мар 2020
  Хасково нет влезте да проверите какво онлайн обучение провеждат некадърните учители в Механото .Голям цирк ще наблюдавате.
  • Ва
   Валя
   7 -6
   13:42, 16 мар 2020
   Цирк не цирк ще си вземат заплатите Пак направиха така учителите да не са без пари
 • 12
  До
  До 12345 и хммм
  7 -2
  14:23, 16 мар 2020
  Стига сте писали глупости.Учителите ги накараха да преподават сексуално обучение,пожарна безопасност,закон за движение по пътищата,как да си мием ръцете,онлайн обучение и т.н.Те да не са вундеркини.Лекарите да не ги карат да преподават на пациентите математика.Учителите трябва да преподават каквото са учили.Те да не са ай ти специалисти.
  • 12
   12345
   3 -4
   16:05, 16 мар 2020
   Ама Вие сте луд(а) госпожо/господине!!!

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
11 юли 2020
Последни новини