От х:

Днес в x:

51 с Ковид-19 в България, положителният от Варна е пътувал до Италия в разгара на епидемията

Нови осем случая на заразени с Ковид-19 има днес в България. Общият брой на доказаните случаи у нас е вече 51, двама са починали. Информацията съобщи на на брифинг началникът на Националния щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски.

Извършени днес са 51 проби. Във ВМА пробите са 83, от тях 6 са положителни. Във Варна са направени 12 проби, една е положителна. Тя е потвърдена и в Националната референтна лаборатория.Още една положителна проба има там.

В лабораторията в Стара Загора, където се изследват и пробите от Хасково, са получени 16 резултата-всичките отрицателни.

Във ВМА са настанени 10 заразени  пациенти, в Белодробната болница са петима, в Пирогов има един, в Александровска болница също вече име един заразен. В Плевен  са четирима от болните, в Габрово са двама, във Варна е един. Варненският пациент е пътувал  в  разгара на  епидемията, след 10-ти март в Италия. Той е  хванал самолет от Варна, бил е в Бергамо, оттам отива в Барселона, откъдето се връща със самолет в София. С автомобил се прибира до Варна, където  се е явил в болницата сам, посочи ген. Мутафчийски.

По-късно от РЗИ-Варна уточниха, че мъжът е пътувал от София до Варна с влак. Установени са конактувалите с него в самолета и влака, и се издирват, той е в добро състояние.

Според последната информация в света болните от коронавирус вече са 160 хил., 134 са починалите пациенти само  днес.

Осем новорегистрирани има в Румъния, 228 в Германия, в Албания-4 нови случая.

Красимира Славова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Бъ
    Български манталитет
    24 -1
    18:00, 15 мар 2020
    Чета и се чудя, как може човек да бъде толкова безотговорен както към себе си и близките си така и към цялото общество!?!
    Как може след като от месеци се знае за опастността от заразата и след всички положени усилия от правителството и всички вербални заръки към обществото, човек въпрки това да иде в Италия в пика на епидемията!
    После няма да има никой основание да критикува другите, защото при подобно безотговорно и лекомислено отношение човек сам си е виновен!
    Осъзнайте най-накрая, че трябва да сме по-отговорни към нас и цялото общество!!!
    • Шефа роди Жирафче от страх Народа да не му открадне мускалите с гюл
    • За
      За такива
      6 -3
      19:32, 15 мар 2020
      безобразия трябва да има евтаназия.
  • 2
    Та
    Така ще докато девиза е
    9 -3
    18:48, 15 мар 2020
    Я не сакам на мен да е добре, я сакам другите да са зле
  • 3
    Иц
    Ицо
    10 -1
    20:20, 15 мар 2020
    От българския бизнесмен по просто същество няма.
  • 4
    Ка
    Кауфланд
    9 -2
    21:24, 15 мар 2020
    Защо не се контролира наплива на хора в Кауфланд и Лидъл? Нима не е опасно толкова много народ на едно място? Къде са контролните органи? Много ми е интересно какво прави кмета на Хасково в тази епидемична обстановка?
    • Пи
      ПипоН
      2 0
      10:42, 16 мар 2020
      Защо трябва някой да ги контролира? Къде е съзнанието им, да помислят малко. Чакайки на червен светофар, гледам пред аптека "Гален" се струпали хора, над 20, наблъскани един в друг! Аптекарите им направили пропускателан режим, те отвън си дишат във врата. Нямаше нито един с маска и/или ръкавици. Ами, мили хора, ей затова вируса ще си намира приемник. Заслужаваме си всичко, което ни се случва.
  • 5
    Pl
    pl
    7 0
    00:38, 16 мар 2020
    И те това е мисленето на разни богаташчета......... Кой в Италия на екскурзия, кой в Австрия на ски, все им е тая, понеже си мислят, че те са нещо повече от другите.При положение, че знаеш какво е положението и да ходиш на разни екскурзии насам-натам ми се струва не безотговорно, но и точно дума затова нещо не мога да кажа, защото ще трябва да е обидна..........
Последни новини