От х:

Днес в x:

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 43

43 са вече потвърдените заразени с Ковид-19 у нас. Потвърдени са още 2 нови случая, съобщи ген. проф. Венцислав Мутафчийски тази сутрин.

Единият е от новодоказаните пациенти е в Плевен, а другият е от София. 

Пациентите в момента настанени в болница заради заразатс  са в стабилно състояние.

Най-тежко е състоянието на 80-годишен пациент, който е настанен в „Пиргов“. Той е с двустранна пневмония, с инсулт, но все още няма нужда от интубация.

След като до вчера вечерта бяха потвърдени над 40 случая на коронавирус у нас, а починалите досега са двама, снощи професор Мутафчийски се обяви за въвеждане на още по-строги мерки.

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев,  в който е заявил, че напълно подкрепя позицията за най-твърди Според разпоредбите търговските обекти могат да работят, но без да допускат струпването на хора. В моловете обаче могат да останат отворени само хранителни магазини, банки и аптеки. Затворени са нощни заведения, кафенета, ресторанти и заведения за бързо хранене, които обаче могат да извършват доставки.

Вчера правителството реши да удължи срока за подновяване на  решения на ТЕЛК - до края на май, и за протоколите за специални лекарства до 12 месеца. Удължен е и срокът за подмяна на личните документи.

Haskovo. net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ди
    Дидо
    22 -2
    09:15, 15 мар 2020
    Числото на заразените тепърва ще расте и колкото по- рано погледнем сериозно на разрастващата се епидемия, толкова по- голям е шансът ние и нашите близки да сме живи и здрави. Някои ще кажат, че няма да има пари, след като не работят, при мен доходите също ще липсват за периода на изолация. По- добре така, отколкото хората да ги няма в края на месеца.
    • Д-
      д-р Калъчев
      6 -1
      09:30, 15 мар 2020
      Не в края на месеца а към края на годината!
    • Хо
      Ходжата на ГРОБ/ДПС
      5 -8
      10:07, 15 мар 2020
      Ашколсум за хубавия Коментар .
      Раята трябва да е наясно че
      Мутрите и Бейовете НЕ МОЖЕМ да си харчим парите за вас . ТЕ СА си НАШИ
  • 2
    Rr
    Rrr
    20 -2
    09:31, 15 мар 2020
    В Испания всички хора в определен час излизат на прозорци и тераси и ръкопляскат в подкрепа и благодарност към всички лекари и медицински работници,към всички които в момента се излагат на опасност за да предпазят нас!Поклон пред всички медицински работници,полицаи,и всички вие които сте на фронта в момента!
    • Къ
      Късопаметен Гяур
      7 -4
      10:11, 15 мар 2020
      До скоро Всеки псуваше Лекарите и Сестрите в България
      ....
      Не че няма Корупция , обаче на фона на общата кражба на Мутрите и Бейовете на лекарите и сестрите ще им се смеят ако и те не топят с пръсти в кацата .
    • Ди
      Дидо
      8 0
      11:22, 15 мар 2020
      Поклон и огромни благодарности към всички, които са на първа линия, на доброволците също!
  • 3
    Хо
    Ходжата на ГРОБ/ДПС
    10 -2
    10:13, 15 мар 2020
    Много сме нервни в ГРОБ/ДПС. Ако Народа ни подгони няма как да избягаме от БЪЛГАРИЯ
    • Ко
      Короната
      4 -1
      10:20, 15 мар 2020
      Кой народ ?
  • 4
    Rr
    Rrr
    7 -1
    10:31, 15 мар 2020
    В Италия...извинете!До Късопаметен:Късопаметен от както свят светува винаги е имало добро и зло,винаги е имало корупция,кражби,бедни и богати,онеправдани,винаги е имало до скоро,утре и т.н.Имало е и можещи и неможещи и ще ги има!Аз живея днес и сега,и благодаря на тези хора за това че в този момент рискуват живота си за да живеем аз,Вие,децата ни и родителите ни!Забравете за вчера и утре,винаги ги е имало и ще ги има!
    • По
      Порчо
      6 -1
      11:55, 15 мар 2020
      Браво! А ако утре срещнеш Вожда, се затичай да му целунеш ръката, както Барни Ръбъл! Разбира се, ако гавазите му те допуснат.
  • 5
    Ка
    Кауфланд
    0 0
    21:28, 15 мар 2020
    Спрете тоз калабалък в Кауфланд? Къде е полицията? Да влизат на групи
Последни новини