От х:

Днес в x:

14 °C

Дарител осигури дезинфекцията на църквата „Успение Богородично"

Изображение 1 от 4

  Катедралният храм на Хасково „Успение на Пресвета Богородица” вече е дезинфекциран изцяло. В събота следобед църквата беше напръскана с препарат от фирма, която извършва подобни дейности.

  Дезинфектиращата смес е платена от дарител. 

  На място да проследи работата и да внимава да не остане непокрита с дезинфектантачаст, беше и отец Антоний Енев.

  Според разпореждането на здравния министър по създалата се кризисна ситуация с разпространението на коронавируса у нас, религиозните храмове остават отворени за богомолците.

  Църквите са в свободен режим и спрямо местната заповед на кмета на Хасково Станислав Дечев. Затова в неделя ще има служба, обясни отец Антоний.

  Haskovov.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ос
   Осветили са го
   7 -6
   20:37, 14 мар 2020
   Някога поне свещениците са вярвали, че Бог е всемогъщ и ще защити молещите се в храма, но днес явно не е така.
  • 2
   Пр
   православен и много набожен
   2 -5
   21:00, 14 мар 2020
   След един два месеца като започнем да мреме масово с корона в гърдите и като няма свещеници да ни опеят за оня свят за никъде сме! Не опят да легнеш ковчега /дано ковчезите не свършат като тоалента хартия и сапуна/ е направо същата работа, като да се върнеш от оня свят и да не те познаят останалите живи роднини!
   Затова яжте пийте и си носете новите дрехи!
  • 3
   Sченге
   6 -1
   21:14, 14 мар 2020
   Напишете какъв е дезинфекциозният разтвор,с какво е напръскано,или военна тайна...
   • 12
    12
    1 -1
    11:39, 15 мар 2020
    белина % хлорна вар
  • 4
   И свещите ще вдигна - сега с толкова много заразен... Виж коментара
  • 5
   Гн
   Гн Михайлов
   7 -9
   22:16, 14 мар 2020
   Най-големите мошеници и сахтикяри на този свят са....Попа и Ходжата!!! Как може един Министерски Указ да важи за цяла една Държава и населението й, но не и за един Синод и Мюфтийство??? А..н..а..т..е..м..а, и Allah belyanizi versin!!!
   • Ам
    АмериканскиХуйКосмат
    9 -8
    22:34, 14 мар 2020
    Джамиите и Църквите са живи бомби в тая епидемия
  • 6
   Jo
   Joker
   14 -1
   23:51, 14 мар 2020
   Браво на дарителя, това е една добрина, която ще му се възвърне десеторно във времето! Респект!
  • 7
   Ян
   Янко Митев
   3 -7
   00:19, 15 мар 2020
   Защо са без маски? Виж коментара

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини