От х:

Днес в x:

17 °C

Дарител осигури дезинфекцията на църквата „Успение Богородично"

Изображение 1 от 4

  Катедралният храм на Хасково „Успение на Пресвета Богородица” вече е дезинфекциран изцяло. В събота следобед църквата беше напръскана с препарат от фирма, която извършва подобни дейности.

  Дезинфектиращата смес е платена от дарител. 

  На място да проследи работата и да внимава да не остане непокрита с дезинфектантачаст, беше и отец Антоний Енев.

  Според разпореждането на здравния министър по създалата се кризисна ситуация с разпространението на коронавируса у нас, религиозните храмове остават отворени за богомолците.

  Църквите са в свободен режим и спрямо местната заповед на кмета на Хасково Станислав Дечев. Затова в неделя ще има служба, обясни отец Антоний.

  Haskovov.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ос
   Осветили са го
   7 -6
   20:37, 14 мар 2020
   Някога поне свещениците са вярвали, че Бог е всемогъщ и ще защити молещите се в храма, но днес явно не е така.
  • 2
   Пр
   православен и много набожен
   2 -5
   21:00, 14 мар 2020
   След един два месеца като започнем да мреме масово с корона в гърдите и като няма свещеници да ни опеят за оня свят за никъде сме! Не опят да легнеш ковчега /дано ковчезите не свършат като тоалента хартия и сапуна/ е направо същата работа, като да се върнеш от оня свят и да не те познаят останалите живи роднини!
   Затова яжте пийте и си носете новите дрехи!
  • 3
   Sченге
   6 -1
   21:14, 14 мар 2020
   Напишете какъв е дезинфекциозният разтвор,с какво е напръскано,или военна тайна...
   • 12
    12
    1 -1
    11:39, 15 мар 2020
    белина % хлорна вар
  • 4
   И свещите ще вдигна - сега с толкова много заразен... Виж коментара
  • 5
   Гн
   Гн Михайлов
   7 -9
   22:16, 14 мар 2020
   Най-големите мошеници и сахтикяри на този свят са....Попа и Ходжата!!! Как може един Министерски Указ да важи за цяла една Държава и населението й, но не и за един Синод и Мюфтийство??? А..н..а..т..е..м..а, и Allah belyanizi versin!!!
   • Ам
    АмериканскиХуйКосмат
    9 -8
    22:34, 14 мар 2020
    Джамиите и Църквите са живи бомби в тая епидемия
  • 6
   Jo
   Joker
   14 -1
   23:51, 14 мар 2020
   Браво на дарителя, това е една добрина, която ще му се възвърне десеторно във времето! Респект!
  • 7
   Ян
   Янко Митев
   3 -7
   00:19, 15 мар 2020
   Защо са без маски? Виж коментара

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  24 сеп 2020
  Последни новини