От х:

Днес в x:

3 °C

Дарител осигури дезинфекцията на църквата „Успение Богородично"

Изображение 1 от 4

  Катедралният храм на Хасково „Успение на Пресвета Богородица” вече е дезинфекциран изцяло. В събота следобед църквата беше напръскана с препарат от фирма, която извършва подобни дейности.

  Дезинфектиращата смес е платена от дарител. 

  На място да проследи работата и да внимава да не остане непокрита с дезинфектантачаст, беше и отец Антоний Енев.

  Според разпореждането на здравния министър по създалата се кризисна ситуация с разпространението на коронавируса у нас, религиозните храмове остават отворени за богомолците.

  Църквите са в свободен режим и спрямо местната заповед на кмета на Хасково Станислав Дечев. Затова в неделя ще има служба, обясни отец Антоний.

  Haskovov.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ос
   Осветили са го
   7 -6
   20:37, 14 мар 2020
   Някога поне свещениците са вярвали, че Бог е всемогъщ и ще защити молещите се в храма, но днес явно не е така.
  • 2
   Пр
   православен и много набожен
   2 -5
   21:00, 14 мар 2020
   След един два месеца като започнем да мреме масово с корона в гърдите и като няма свещеници да ни опеят за оня свят за никъде сме! Не опят да легнеш ковчега /дано ковчезите не свършат като тоалента хартия и сапуна/ е направо същата работа, като да се върнеш от оня свят и да не те познаят останалите живи роднини!
   Затова яжте пийте и си носете новите дрехи!
  • 3
   Sченге
   6 -1
   21:14, 14 мар 2020
   Напишете какъв е дезинфекциозният разтвор,с какво е напръскано,или военна тайна...
   • 12
    12
    1 -1
    11:39, 15 мар 2020
    белина % хлорна вар
  • 4
   И свещите ще вдигна - сега с толкова много заразен... Виж коментара
  • 5
   Гн
   Гн Михайлов
   7 -9
   22:16, 14 мар 2020
   Най-големите мошеници и сахтикяри на този свят са....Попа и Ходжата!!! Как може един Министерски Указ да важи за цяла една Държава и населението й, но не и за един Синод и Мюфтийство??? А..н..а..т..е..м..а, и Allah belyanizi versin!!!
   • Ам
    АмериканскиХуйКосмат
    9 -8
    22:34, 14 мар 2020
    Джамиите и Църквите са живи бомби в тая епидемия
  • 6
   Jo
   Joker
   14 -1
   23:51, 14 мар 2020
   Браво на дарителя, това е една добрина, която ще му се възвърне десеторно във времето! Респект!
  • 7
   Ян
   Янко Митев
   3 -7
   00:19, 15 мар 2020
   Защо са без маски? Виж коментара

  Хороскоп за 01.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  01 дек 2020
  Последни новини