От х:

Днес в x:

18 °C

Километрични опашки към Турция и днес, спряха бързия влак България-Турция

Изображение 1 от 2

  Напрегнат  остава тежкотоварния трафик на границата ни с Турция при ГКПП Капитан Андреево  и ГКПП Лесово, отчитат митническите власти и днес.

  Опашката от камиони преди пункта Капитан Андреево от вчера, когато тя надхвърли 20 километра, тази сутрин вече се е стопила наполовина. Като интензивност трафикът не е повече от обичайното през последните месеци, но една от причините за натрупването са въведените строги мерки за контрол заради коронавируса на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле. Там са монтирани термокамери и се измерва температурата на всеки влизащ пътник.

  Обработените камиони за последното денонощие на  пункта Капитан Андреево на трасетата за „вход” и „изход” е 2069 камиона, като тези към Турция са повече-1114.

  Термометриране се извършва и на българската граница, но само на пътниците от определените като "рискови" държави.

  Трафикът на автомобили за пазар в Одрин е намалял. Въпреки предупрежденията, все пак, в групата на редовно пътуващите за стоки към пограничния турски град от България във Фейсбук, мнозина все още заявяват, че няма да се откажат от намерението си за пазар.

  Заради ситуацията турските власти временно са спрели  движението на международния бърз влак България - Турция.

  От Агенция „Митници” съобщават още, че на границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   8 -1
   12:44, 14 мар 2020
   Не можем да спрем Тировете от и към Турция да не носят корона вирус , понеже ще развалим бизнеса с оръжие и наркотици на мутрите и бейовете и в двата Халифата :)
  • 2
   Аз
   Аз
   6 -1
   13:51, 14 мар 2020
   Трябва да се затворят границите за екскурзианти! Какво е това ходене насам-натам за пазаруване или развлечение по време на мерки, когато хората трябва да стоят вкъщи, училища и градини, магазини са затворени!

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини