От х:

Днес в x:

-3 °C

Километрични опашки към Турция и днес, спряха бързия влак България-Турция

Изображение 1 от 2

  Напрегнат  остава тежкотоварния трафик на границата ни с Турция при ГКПП Капитан Андреево  и ГКПП Лесово, отчитат митническите власти и днес.

  Опашката от камиони преди пункта Капитан Андреево от вчера, когато тя надхвърли 20 километра, тази сутрин вече се е стопила наполовина. Като интензивност трафикът не е повече от обичайното през последните месеци, но една от причините за натрупването са въведените строги мерки за контрол заради коронавируса на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле. Там са монтирани термокамери и се измерва температурата на всеки влизащ пътник.

  Обработените камиони за последното денонощие на  пункта Капитан Андреево на трасетата за „вход” и „изход” е 2069 камиона, като тези към Турция са повече-1114.

  Термометриране се извършва и на българската граница, но само на пътниците от определените като "рискови" държави.

  Трафикът на автомобили за пазар в Одрин е намалял. Въпреки предупрежденията, все пак, в групата на редовно пътуващите за стоки към пограничния турски град от България във Фейсбук, мнозина все още заявяват, че няма да се откажат от намерението си за пазар.

  Заради ситуацията турските власти временно са спрели  движението на международния бърз влак България - Турция.

  От Агенция „Митници” съобщават още, че на границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   8 -1
   12:44, 14 мар 2020
   Не можем да спрем Тировете от и към Турция да не носят корона вирус , понеже ще развалим бизнеса с оръжие и наркотици на мутрите и бейовете и в двата Халифата :)
  • 2
   Аз
   Аз
   6 -1
   13:51, 14 мар 2020
   Трябва да се затворят границите за екскурзианти! Какво е това ходене насам-натам за пазаруване или развлечение по време на мерки, когато хората трябва да стоят вкъщи, училища и градини, магазини са затворени!

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини