От х:

Днес в x:

29 °C

Километрични опашки към Турция и днес, спряха бързия влак България-Турция

Изображение 1 от 2

  Напрегнат  остава тежкотоварния трафик на границата ни с Турция при ГКПП Капитан Андреево  и ГКПП Лесово, отчитат митническите власти и днес.

  Опашката от камиони преди пункта Капитан Андреево от вчера, когато тя надхвърли 20 километра, тази сутрин вече се е стопила наполовина. Като интензивност трафикът не е повече от обичайното през последните месеци, но една от причините за натрупването са въведените строги мерки за контрол заради коронавируса на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле. Там са монтирани термокамери и се измерва температурата на всеки влизащ пътник.

  Обработените камиони за последното денонощие на  пункта Капитан Андреево на трасетата за „вход” и „изход” е 2069 камиона, като тези към Турция са повече-1114.

  Термометриране се извършва и на българската граница, но само на пътниците от определените като "рискови" държави.

  Трафикът на автомобили за пазар в Одрин е намалял. Въпреки предупрежденията, все пак, в групата на редовно пътуващите за стоки към пограничния турски град от България във Фейсбук, мнозина все още заявяват, че няма да се откажат от намерението си за пазар.

  Заради ситуацията турските власти временно са спрели  движението на международния бърз влак България - Турция.

  От Агенция „Митници” съобщават още, че на границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   8 -1
   12:44, 14 мар 2020
   Не можем да спрем Тировете от и към Турция да не носят корона вирус , понеже ще развалим бизнеса с оръжие и наркотици на мутрите и бейовете и в двата Халифата :)
  • 2
   Аз
   Аз
   6 -1
   13:51, 14 мар 2020
   Трябва да се затворят границите за екскурзианти! Какво е това ходене насам-натам за пазаруване или развлечение по време на мерки, когато хората трябва да стоят вкъщи, училища и градини, магазини са затворени!

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини