От х:

Днес в x:

Километрични опашки към Турция и днес, спряха бързия влак България-Турция

Изображение 1 от 2

    Напрегнат  остава тежкотоварния трафик на границата ни с Турция при ГКПП Капитан Андреево  и ГКПП Лесово, отчитат митническите власти и днес.

    Опашката от камиони преди пункта Капитан Андреево от вчера, когато тя надхвърли 20 километра, тази сутрин вече се е стопила наполовина. Като интензивност трафикът не е повече от обичайното през последните месеци, но една от причините за натрупването са въведените строги мерки за контрол заради коронавируса на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле. Там са монтирани термокамери и се измерва температурата на всеки влизащ пътник.

    Обработените камиони за последното денонощие на  пункта Капитан Андреево на трасетата за „вход” и „изход” е 2069 камиона, като тези към Турция са повече-1114.

    Термометриране се извършва и на българската граница, но само на пътниците от определените като "рискови" държави.

    Трафикът на автомобили за пазар в Одрин е намалял. Въпреки предупрежденията, все пак, в групата на редовно пътуващите за стоки към пограничния турски град от България във Фейсбук, мнозина все още заявяват, че няма да се откажат от намерението си за пазар.

    Заради ситуацията турските власти временно са спрели  движението на международния бърз влак България - Турция.

    От Агенция „Митници” съобщават още, че на границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хо
      Ходжата от ГРОБ/ДПС
      8 -1
      12:44, 14 мар 2020
      Не можем да спрем Тировете от и към Турция да не носят корона вирус , понеже ще развалим бизнеса с оръжие и наркотици на мутрите и бейовете и в двата Халифата :)
    • 2
      Аз
      Аз
      6 -1
      13:51, 14 мар 2020
      Трябва да се затворят границите за екскурзианти! Какво е това ходене насам-натам за пазаруване или развлечение по време на мерки, когато хората трябва да стоят вкъщи, училища и градини, магазини са затворени!

    Още новини

    Последни новини