От х:

Днес в x:

9 °C

Километрични опашки към Турция и днес, спряха бързия влак България-Турция

Изображение 1 от 2

  Напрегнат  остава тежкотоварния трафик на границата ни с Турция при ГКПП Капитан Андреево  и ГКПП Лесово, отчитат митническите власти и днес.

  Опашката от камиони преди пункта Капитан Андреево от вчера, когато тя надхвърли 20 километра, тази сутрин вече се е стопила наполовина. Като интензивност трафикът не е повече от обичайното през последните месеци, но една от причините за натрупването са въведените строги мерки за контрол заради коронавируса на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле. Там са монтирани термокамери и се измерва температурата на всеки влизащ пътник.

  Обработените камиони за последното денонощие на  пункта Капитан Андреево на трасетата за „вход” и „изход” е 2069 камиона, като тези към Турция са повече-1114.

  Термометриране се извършва и на българската граница, но само на пътниците от определените като "рискови" държави.

  Трафикът на автомобили за пазар в Одрин е намалял. Въпреки предупрежденията, все пак, в групата на редовно пътуващите за стоки към пограничния турски град от България във Фейсбук, мнозина все още заявяват, че няма да се откажат от намерението си за пазар.

  Заради ситуацията турските власти временно са спрели  движението на международния бърз влак България - Турция.

  От Агенция „Митници” съобщават още, че на границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   8 -1
   12:44, 14 мар 2020
   Не можем да спрем Тировете от и към Турция да не носят корона вирус , понеже ще развалим бизнеса с оръжие и наркотици на мутрите и бейовете и в двата Халифата :)
  • 2
   Аз
   Аз
   6 -1
   13:51, 14 мар 2020
   Трябва да се затворят границите за екскурзианти! Какво е това ходене насам-натам за пазаруване или развлечение по време на мерки, когато хората трябва да стоят вкъщи, училища и градини, магазини са затворени!

  Хороскоп за 22.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  22 окт 2020
  Последни новини