От х:

Днес в x:

Полицаи въдворяват трима, неспазили домашната карантина в Хасковско

Изображение 1 от 6

    67 души са поставени към момента под домашна карантина в Хасковска област, завърнали се от рискови зони - Италия, Китай, Южна Корея и Иран. Това съобщи д-р Снежана Иванова на заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Тя беше категорична, че в региона няма случаи на заразени хора.

    Стана ясно, че трима души са нарушили мерките за домашна карантина. В тази връзка е потърсено съдействие от Областната дирекция на МВР в Хасково, откъдето са оказали съдействие, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова.

    Днешното заседание бе свикано от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тя съобщи дадените препоръки на национално ниво от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас. От днес е обявено извънредно положение в цялата страна и до 29 март са въведени противоепидемични мерки - преустановяване на посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки и дрогерии. Спират учебните занимани и всички извънкласни мероприятия - занимални, клубове, зелени училища, екскурзии. Преустановяват се посещенията на децата в яслите и детските градини, както и всякакъв вид масови мероприятия. Цялата заповед може да видите тук. По-късно бе актуализирана.

    Д-р Здравкова отново призова хората да спазват дисциплина и указанията на националния кризисен щаб, да бъдат отговорни към собственото здраве и към общественото здраве, да спазват лична хигиена и да не се паникьосват.

    От РЗИ в Хасково заявиха, че гражданите могат да търсят съдействие и да отправят въпроси, свързани с грипоподобни заболявания първо към личните лекари по телефон, както и на телефоните, посочени на сайта на хасковската РЗИ и на сайта на Минисерството на здравеопазването.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ka
      Karantina
      42 -6
      18:51, 13 мар 2020
      Предлагам да се сложи на всички който са под карантина гривни, гривни като тези за домашния арест. Така ще сме сигурни че няма да напускат домовете си. Иначе са ала бала нещата.
      • Ал
        ала бала
        4 -36
        19:48, 13 мар 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Дж
      Дж. К. Роулинг
      11 -5
      19:31, 13 мар 2020
      Струва ми се, че Хари Потър не е много наясно точно какво се случва.
    • 3
      Бе
      бей бостан
      13 -7
      19:41, 13 мар 2020
      На всеки заразен и карантинен по една желязна корона да носят постоянно, нещо като по романа "Желязната маска". А на областните велможи по една островърха шапчица за парти понеже се вижда че никой не си слага маска .
    • 4
      Ба
      Бай Хой
      10 0
      23:41, 13 мар 2020
      Само не разбрах от статията какво стана с тези дезертьори дето ги издирват?????
    • 5
      Бб
      Ббббб
      7 0
      23:44, 13 мар 2020
      Всичко друго е писано, но не и какво става с тримата които са избягали и какво ще им се случи като се намерят????????
    • 6
      Се
      Селска пръчка
      9 -6
      03:18, 14 мар 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 7
      Долу Бойко.
    • 8
      Ка
      Какво
      13 -6
      08:49, 14 мар 2020
      Какво се панирате, Бойко печели от глупостта на народа, а народа Страда...
    • 9
      Ба
      Бабата
      8 -1
      09:20, 14 мар 2020
      Тоя четириок примат няма ли кой да го прибере под карантина в клетката на маймуните поне за украса да ставаше на снимките той прилича на .....
    • 10
      Ми
      Мимо
      9 -3
      11:14, 14 мар 2020
      Заради ей такива дебели тикви които идват от държави с вируса трябва още на границата да са под карантина да не се допускат никакви контакти с близки и други хора ако трябва на палатки да са по15дена и тогава да се допускат ако не са болни заради Един ********* който е заразен ще теглии целия народ ще измрем като мишки
    • 11
      По
      Полицай
      3 0
      10:39, 15 мар 2020
      Добре, ние ще сме на работа и ще ходим да издирваме избягали от принудителната карантина а нас кой ще ни защити по-някакъв начин. И ние сме хора и ние можем да се заразим, дадоха ни по-една маска и се оправяй. Плюс това ние повечето работим на терен и имаме контакти с най-различни хора. Това трябва да се промени господа Началници!
    Последни новини