От х:

Днес в x:

15 °C

Джамбазки събира доброволци да помагат на възрастните българи

"Уважаеми, от началото на седмицата обсъждам със съратници една идея, вчера чух нещо подобно и на заседанието на Министерски съвет. Във време на изпитания и напрежения ние, българите, трябва да покажем национална солидарност и грижа за сънародниците ни. Успоредно с усилията и мерките на изпълнителната власт всеки от нас може и трябва да покаже личен пример, спокойствие, грижа за ближния, за по-слабия, за уязвимия."

Това написа във Фейсбук зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. Ето какво сподели още той:

"Най-застрашени в момента са възрастни, самотни, хронично болни хора. И точно те са принудени да пътуват в масовия транспорт, да се редят по опашки или да се струпват в затворени помещения. Тези наши сънародници точно сега имат нужда да им подадем ръка.

Затова Ви питам - кой от Вас би станал доброволец, който да напазарува, плати комунални сметки или да свърши нещо на уязвим сънародник в нужда?

Точно в трудни моменти ние, българите, сме доказвали, че можем да сме солидарни, единни и силни.

Обсъдих идеята с младежите от ВМРО - има пълна подкрепа и готовност, но ще трябват и още доброволци.

Разбира се ако се стигне до осъществяване на тази идея, тя ще бъде в пълен синхрон и координация с отговорните медицински и административни власти.

Всеки е добре дошъл. Добре дошли са и младежки организации, спортни клубове, съсловия, групи по интереси. Не ме интересуват „класа, пол, занятие“, нито политически убеждения, тук говорим за това, че днес българи трябва да помагат на българи.

Има ли желаещи?"

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пе
  Петър
  2 0
  14:20, 13 мар 2020
  Неговата заплата е достатъчна за 200 възрастни семейства по 100 лв всеки месец.Айде да те видим патриото!!!!
  • Аз
   Аз
   0 0
   19:51, 13 мар 2020
   Извинявай, не мога да тръгна с Вас дали сте трезвен
Последни новини