От х:

Днес в x:

Църквата във Въгларово с нов купол и ремонт на камбанарията

    Църквата "Света Петка" в хасковското село Въгларово придоби нов облик. От днес християнският храм има нов купол с кръст.

    Куполът с тегло около 1 тон е изработен от неръждавейка с титаниево покритие със средства от дарители, обясни кметът на селото Атанас Атанасов.

    Изработката му е започнала в димитровградското село Радиево и е довършен от специализирана фирма в Пловдив, откъдето бе докаран с камион тази сутрин. С помощта на кран металната конструкция бе укрепена върху камбанарията, а отгоре бе поставен кръст, поръчан от Украйна.

    През миналата година, също с дарения е бил направен и ремонт на камбанарията на църквата, строена през далечната 1933 година, тъй като била в окаяно състояние. В селото възнамеряват да направят ремонт и на самата църква, както отвън така и отвътре, тъй като на места мазилката пада. Предстои да се направи освещаване на новата придобивка във Въгларово.

    Ремонтът на християнския храм бе приет радушно от местните, които се събраха да наблюдават монтажа на купола днес. Бяха отправени и похвали за инициативността на кмета на селото.

    “Аз съм от 40 години във Въгларово. Досега не сме имали кмет, който да е направил толкова работи за селото. Под негово ръководство направиха и черквата, ремонтираха покрива на училището... нямам думи за Наско", коментира 72-годишният Иван Щерев. Неговият съселянин Кемал Хашим също се радваше за ремонта на храма, но заяви, че трябва да се обърне внимание и на улиците в селата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Се
      селянка
      7 0
      23:55, 12 мар 2020
      Браво! Гордея се с рода си! И със селото си!
    • 2
      Ян
      Янков
      7 0
      09:20, 13 мар 2020
      Сполай Ви!
      И на майсторите,които извършват ремонта, и на хората от селото, събрали пари за това.
      Господ здраве да Ви дава!
    Последни новини