От х:

Днес в x:

Екоминистерството не разреши на Перник да премине на облекчен режим

Искането към ековедомството беше вместо 804 хиляди куб. м вода месечно на Перник да бъдат разрешени 1,2 милиона кубика. Това щеше да позволи населението да има вода през деня.

“Искането не беше удовлетворено", каза управителят на ВиК Борислав Иванов. "Писмото, в интерес на истината, все още не е стигнала до нас, не знам защо първо е стигнала до общината. Но това, което прочетох в интернет, е, че в района не ни се разрешава по-голямо водоползване, а даже напротив, когато дойде водата от водопровода от София ще ни бъде намалено още водоподаването от язовира.“

Перничани реагираха остро на новината, съобщи БНР.

Надя Димова, която бе организатор на един от първите протести в Перник заяви, че перничани са гневни.

„В условия на световна пандемия и епидемия от грип вътре в града, най-малкото, което може правителството да съдейства е наличието на вода. На нас водата ни е жизненоважна за хигиена. Г-н министърът това нещо трябва да го знае. Водата ни е жизнено важна, не ни лишавайте от вода. Това поне може да помогнете”, емоционално реагира тя.

 

Заради усложнената епидемиологична обстановка и коронавируса след писмо от кмета Станислав Владимиров местното ВиК поиска от ековедомството разрешение за увеличаване на потреблението през март, за да може градът и населените места, водоснабдявани от язовир „Студена” да имат вода през деня, а режимът да бъде само нощем.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини