От х:

Днес в x:

В НАП и в съда в рестриктивен режим на работа заради коронавируса

НАП също ще работи на рестриктивен режим, след новата ситуация в страната от снощи, когато бяха констатирани още два случая на заразени с коронавирус и у нас доказано болните са вече шестима.

От Националната агенция за приходите призовават всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офисите на институцията в цялата страна, освен при неотложност.

Клиентите, които разполагат с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис, могат да ползват всички, предоставяни от НАП, електронни услуги в интернет, припомнят от ведомството.

Подаването на всички данъчни и осигурителни декларации и справки, както и плащания към бюджета, могат да бъдат извършени онлайн без необходимост от лично посещение в офис на НАП.

В съдебната система в Хасково също минават на ограничен режим на работа. Със заповед от предс. на ВАС Георги Чолаков за периода от 16 март до 27 март се преустановява провеждането на открити съдебни заседания, с изключение на делата по Закона за обществените поръчки, Изборния кодекс и дела, за които закона предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец.

Делата в Хасковския административен съд ще да бъдат отстрочени, а заповедта на место ниво е в сила от днес.

В Хасковския административен съд от днес се ограничава достъпът на външни лица в сградата, освен тези, които имат отношение по делата.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    новинарник
    1 0
    19:23, 11 мар 2020
    В Италия ще спрат данъци и такси а тука ще чакат да измреме от короната .
Последни новини