От х:

Днес в x:

13 °C

Дезинфекцират в градския транспорт превантивно срещу Ковид-19

Изображение 1 от 4

  Дезинфекция на тролеите започна по обяд днес. Всички превозни средства ще минат през пръскачката с дезинфектант. Почистват се и местата за захващане на пътниците.

  Така започна прилагането на мерките, наложени със заповед на кмета на Хасково Станислав Дечев тази сутрин, след провеждането на заседанието на Общинския кризисен щаб за превенция срещу коронавируса.

  Заместник-кметът Динко Тенев увери, че има достатъчно количество препарати, осигурени са и лични предпазни средства за хората, които работят в градския транспорт.

  Дезинфекцията на тролейбусите ще се извършва по четири пъти дневно.

  От Кризистния щаб препоръчаха днес дезинфекция да има и в автобусите по градските линии, които се държат от частник. Управителят на „Златно руно“-фирмата, която превозва пътниците по останалите градските линии в Хасково -Боряна Тенчева посочи, че с дезинфекционни препарати превозните средства се обработват сутрин и вечер по принцип. „В автобусите се качват всякакви хора, така че ние мярката за дезинфекция сме я въвели отдавна.“

  Тя обаче е категорична, че няма да задължи шофьорите си да носят маски.“Това би създало излишна психоза и сред тях и сред пътниците. Нямаме и сме нямали болни водачи, нито кондукторки, дори и от грип, така че мярката с маските ми се струва пресилена. Ние нямаме притеснения относно ситуацията. Хората от екипа, които работят в автобусите-също. А това, което се случва с тези мерки доказва, че има истерия.“, коментира Тенчева.


   

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Уф
   Уффф
   16 -7
   13:25, 9 мар 2020
   Обърнете се към специализираните фирми, имат техника и познания, с тази пръскачка от Кауфланд олеквате.
   • Ач
    Ачмонек
    13 -7
    13:29, 9 мар 2020
    Ти ли имаш "специална" пръскачка и искаш да папкаш? Съдържанието е важно, а не цената на пръскачката!
   • Тр
    Тралала
    12 0
    15:52, 9 мар 2020
    Една лозарска пръскачка с белина и е същото
  • 2
   Зл
   Златно Руно кога?
   16 0
   13:35, 9 мар 2020
   Златно Руно ще дизенфикцират ли автобусите си? Тролеите са 3-4 , а линиите за градските автобусите са много!
  • 3
   Уф
   Уфф
   11 -4
   13:37, 9 мар 2020
   Нямам такава, ползвам съм услугите на такава фирма, имам представа от техника и начин на приложение на препарати, размер на капката, завихряне и т. н., но едва ли ще ме разбереш.
   • Ам
    АмериканскиХойКосмат
    6 -2
    16:03, 9 мар 2020
    А Аз след 2 висши Магистратури по инженерство станах ковач .... понеже се осигурих материално и сега се развличам :))
    Така че все има по-умни от теб мойто момче
  • 4
   Ру
   Руно
   13 -3
   16:38, 9 мар 2020
   Златно руно или да пръскат или да връщат лиценза!!!
  • 5
   Ко
   кой да чете
   5 -1
   17:18, 9 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   Пъ
   Пътуващ
   11 0
   18:02, 9 мар 2020
   Толкова са мръсни и гнусни тролеите. Няма ли кой да ги контролира и санкционира. Срамота.
   • Бу
    бубето
    2 -7
    19:02, 9 мар 2020
    тогава пътувай с нелегалките те пък се пръскат от... Виж коментара
   • Ха
    Ханко
    6 0
    21:11, 9 мар 2020
    Как да няма кой да ги контролира. Този нов голям началник, има-няма 130 оки, видим от всякъде, за какво взема 2400 лв заплата. Ако му идва нагорно, да си събира парапатките и да си отива от където се е излюпил.
  • 7
   По
   под ареста
   6 0
   18:24, 9 мар 2020
   Днес купуваха спирт да почистват вратите на стаите и стълбищата в една сграда до полицията, голяма излагация пред хората! Да се поинтересуват за какво служи преди да купуват! Направо съм възмутена, хора идват на място, говорим с тях и ще ми пръскат стаята със спирт! Дезинфектант е необходим, но спирта не върши тая работа, за тези които са разпоредили ... това почистване със спирт. След контакт с хора, следва измиване на ръцете , поне 20 секунди миене, да му мислят, иначе няма да викаме хора.
  • 8
   Мм
   мм
   1 0
   06:28, 10 мар 2020
   Интересно защо никой не се сеща да провери доколко работят вентилациите на автобусите и тролейбусите? Някой ще задължи ли шофьорите да ги пущат?
   • Пу
    пумпал
    0 0
    11:44, 10 мар 2020
    ела и утре ще ти пусна вентилаторите

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини