От х:

Днес в x:

19 °C

Кметът на Хасково разпореди дезинфекция на града

Изображение 1 от 3
  Дезинфекция във всички общински и държавни администрации, в общинските звена, в здравни заведения, в училищата, в градския транспорт, разпореди със заповед днес кметът на Хасково Станислав Дечев. Мярката беше набелязана по време на заседанието на  Общински кризисен щаб за превенция на коронавируса, който градоначалникът свика съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.
  От днес е в сила забрана за провеждането на каквито и да е масови  мероприятия с участието на деца. Плануваните спортни състезания на открито ще се провеждат, но  без публика.
  Затварят се театрите и концертните зали, Хасково ще е и без кино до второ нареждане. Преустановява се и провеждането на каквито и да е културни мероприятия. Всички тези зали и салони ще бъдат също дезинфекцирани. 
   
  От Щаба препоръчват това да се случи и в големите  вериги магазини, които са също места,  където се събират много хора в затворено помещение.  Препоръка има за мерки за дезинфекция и към частните превозвачи, както и за дезинфекция на автогарата.
  Препоръка има и за ограничаването на частните събирания на закрито.
   
  В общинската администрация на Хасково кметът нареди до второ нареждане да бъдат преустановен пропуска на граждани. А в центъра за административно обслужване, гражданите да бъдат приемани при строги мерки за биологична сигурност.
  В ДКЦ 1 ще бъде въведена т.нар. „система на филтър“. Това означава, че всички болни с температура и болни, които имат обща подозрителна симптоматика за коронавирус, ще минават през своеобразен филтър, без да образуват опашки пред кабинетите, посочи д-р Ясен Янев, който е част от Щаба. Общопрактикуващите лекари също трябва да работят по този начин, е препоръката от Щаба. 
   
  Наложените мерки в Хасково в общи линии повтарят тези и от други места в страната.
  Разпорежданията ще бъдат връчени на кметовете и кметските наместници, на шефа на МВР и областния управител на Хасково.
  „Марките са конкретни, лесно изпълними и въпросът е всеки един от нас максимално да ги спазва. Ако ние сме безотговорни към себе си и към останалите, няма да се получи така желания ефект-да предотвратим навлизането на заболяването и на наша територия. Всеки гражданин трябва да разбере, че всичко е в неговите ръце,у спазвайки тези мерки.“, обобщи кметът Станислав Дечев и призова хората да се придържат колкото се може по-стриктно към разпоредбите и препоръките.
   
  Градоначалникът на Хасково посочи, че ако се наложи, има административна възможност е за удължаване на грипната ваканция   за учениците на местното ниво  с един ден с негова заповед. Дечев посочи обаче, че засега това не се налага. Докато децата са все още във ваканция до 11-ти март, той ще разпише разпореждане до директорите на училищата за дезинфекция на класните стаи, чиновете и общите помещения. 
   
  Градоначалникът съобщи, че се отменят конкретно предвидените за тази седмица: лекоатлетическия крос за деца „Клокотница“, походът до мястото на битката при Клокотница, насрочени за 14 март. Няма да се проведе и Националното състезание, чийто домакин е ПГДС “Цар Иван Асен II“ и чиито дейности трябваше да се проведат на централния площад в центъра на града. 
  Всички мерки остават в сила до второ нареждане.
  Красимира Славова
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (26)

  • 1
   Га
   Газ
   58 -2
   11:33, 9 мар 2020
   Моля господин кмете, дезинфекцирайте ежедневно и в кат!!!!!!
   • St
    Stefan
    66 0
    11:54, 9 мар 2020
    Задължително ! Не проумявам в 21 век институция която се посещава ежедневно от над 200 човека да няма тоалетна ! Срам и позор !
   • Всичко блъска в болницата като на море :))
   • Нв
    НВЗВ
    28 0
    16:15, 9 мар 2020
    КАТ е ужас и без да е такава обстановката. Съдебната палата. Община. Данъчно....... То много лесно театри и кина..... и решихме въпроса.
   • То
    Тото
    26 0
    16:36, 9 мар 2020
    Това миене на под, това хвърляне на кошчета, това пребърсване на масата в КАТ, ехе.... Мечти!

    А хората са там, на талази точка.ком
  • 2
   Us
   US
   40 -9
   11:53, 9 мар 2020
   В Община хасково всички са коронавируси ,така че кмете изчистете ги от сградата .След като служителите ти са между 30- 45години и за тях риска от заразяване е нищожен ,защо здравите граждани, да нямат право на достъп в сградата !!!Ами направете ги безработни в Бюрото по труда ги Очакват с нетърпение.Що за некомпетентност и детски капризи в Община Хасково .Това което сте решили за дезинфекцията на град хасково трябва да се прави всеки божи ден от тук нататък , а служителките ви по бюрата ,да подържат супер висока до педантичност лична хигиена!!!!!!!
  • 3
   Ел
   Ели
   44 -4
   11:55, 9 мар 2020
   Да се направи дезинфекция и на всички танцови и спортни клубове за деца, школите по пеене, езици, рисуване и всякакви подобни дейности, също и детските кътове на закрито. Не знам дали изобщо някой следи каква е хигиената на тези места
   • Нв
    НВЗВ
    11 -2
    16:13, 9 мар 2020
    Да. Права сте. Трябва да се затворят. Или хигиената да е безупречна.
  • 4
   Ст
   Станчо не си давай Зор
   33 -10
   12:26, 9 мар 2020
   До 1 месец като удари лайното вентилатора ,
   ще дезинфинкцираме града и кметството от мутри , бейове и техните слуги с напалм
  • 5
   Го
   Горския
   18 -6
   12:35, 9 мар 2020
   Маслар ти какъв к.... търсиш там, дезинфекция на горите ли ще правиш, личи си че не си на място чешиш се не където трябва хаха шута и вънка от палатката
  • 6
   Ил
   Илко
   40 0
   12:42, 9 мар 2020
   Като няма да се приемат граждани в общината служителите ви какво ще правят. ще си люшкат краката
   • До
    До Илко
    40 -1
    13:58, 9 мар 2020
    Служителите в общината и преди нищо не правеха, само че сега ще им е разрешено официално.
  • 7
   Ми
   Миле
   46 -2
   12:49, 9 мар 2020
   Да се дезинфекцира общината от излишни хора
  • 8
   Яс
   Ястребовски
   37 -3
   13:59, 9 мар 2020
   Ама как са наредени в този щаб бе!Роднина-Некъдърник!Пак Роднина-пак Некъдърник!Боже пази жителите на Хасково!
   • Со
    Соколов
    25 -1
    14:11, 9 мар 2020
    Не само че са наредени, ами гледат умно и подозрително. На всеки в главата се върти само един въпрос - Кой ли от комисията е вече болен от коронавируса????
  • 9
   On
   One Euro Man
   31 -2
   14:09, 9 мар 2020
   Станко кмета и неговия екип се показват отново неподготвени.
   Никаква идея, никаква самоинициатива, никаква активност през уикенда.
   Чакаха да дойде заповед от горе.
   Или експертите от екипа му са преценили, че корона-вирусите празнуват също 8. март, или че община Хасково няма как да е засегната от тях, за разлика от останалия свят.
   А обещанията за работа, работа и пак работа къде останаха?
  • 10
   До
   До Маринела
   25 -1
   15:12, 9 мар 2020
   Маринела спри да наричаш кмета градоначалник, и 25 букви да е титлата - се тая. Областния беше губернатор, сега градоначалник, кви журналисти сте, тъкъу чуду ни сме видели!
   • Гр
    Градоначалник
    13 -1
    15:36, 9 мар 2020
    е шефа на полицията.Поне в царство България е било така.
  • 11
   То
   Тото
   23 0
   16:31, 9 мар 2020
   В К А Т не само тоалетна а и чистачка нямат. Нека д се назначи.
  • 12
   Мм
   мммм
   27 0
   16:37, 9 мар 2020
   Дезинфекция, все едно да напарфюмиран мръсно тяло. Кмере от кога не са мити улиците?
  • 13
   Да
   Данчо ментата
   32 0
   17:33, 9 мар 2020
   Защо затваряте културни итситуции като театри, кина и отменяте всички културни мероприятия, а не затваряте дискотеки, игрални зали, казина?! Или те се държат от наши хора и да не им пречем на бизнеса?! Сложете и ресторант Уно Пиу под карантина и там доста хора ходят.
  • 14
   Ма
   мастикаджия
   14 0
   18:55, 9 мар 2020
   Дезинфекция !Кметът е научил нова дума. Интелигент!
   • Гю
    Гюро
    11 0
    21:03, 9 мар 2020
    Научи я той тази дума днес, наложи му се със страшна сила да я научи, като дойде заповедта от София. Мога само да предполагам, колко пъти си я е повтарял, докато я запомни. Въпросът е обаче, стана ли му на Станко ясно, какво следва да свърши. То да си разнасяш синьото костюмче от софра на софра и да се фотографираш не е лесно, ама той беше обещал да работи, работи и пак да работи.
   • Мо
    МОМЧИЛ ЮНАК
    6 0
    11:15, 10 мар 2020
    Какво ли е да си кмет на Хасково и всяка сутрин като се гледаш в огледалото да си викаш:Ей кмет съм ама избаран с купени гласове не ме бива за нищо ама съм кмет хахахахах!Целият общински съвет и той избран с купени гласове....корумпирани душици!В каква пародия живеем не е истина господ ще ни накаже всичките:хората за бездействие а незаконните управници за алчност и корупция!Кутията на Пандора е отворена!
  • 15
   Ян
   Янков
   6 0
   08:51, 10 мар 2020
   В погледа на тези -от снимката , се чете само едно - кой да лапне парите.
   Сега има дилема - на кой ще позволи Т.Л. да лапне "обществената поръчка".
   Острото ще се понапъне, но до там.
   Чакат Цвети, да получи разрешение от шефа си, и да се разберат- кой какво ще "дезинфекцира"
  • 16
   Ми
   Милано
   7 0
   16:06, 10 мар 2020
   Някой може ли да покани кмета и общинските съветници от ГЕРБ в Милано? На мои разноски. Плащам всичко - хотел, храна...Предварително благодаря!

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
  29 сеп 2020
  Последни новини