От х:

Днес в x:

Изследват трима от Хасково за коронавирус, 59 са под домашна карантина

    Трима души от Хасково са изследвани за коронавирус, съобщи д-р Снежана Иванова от Регионалната здравна инспекция на извънредно заседание на Областния кризисен щаб за ограничаване и борба със заболяването. На заседанието присъстваха представители на различни институции.

    Пациентите са били настанени в Инфекциозното отделение на хасковската болница снощи. Те не са се завърнали от държави със случаи на коронавирус, но са имали грипоподобни симптоми и превантивно са изследвани за наличие на заболяването. Техните резултати трябва да станат ясни по-късно през деня.

    През изминалите дни са били изследвани три деца и жена за коронавирус, но пробите им са отрицателни. Междувременно стана ясно, че 59 души, завърнали се от рискови държави, са поставени под домашна карантина и се наблюдават от джипитата им.

    Директорът на РЗИ в Хасково д-р Соня Димитрова съобщи, че са получили 550 костюма и около 190 маски, които са предназначени за митницата, Спешното и Инфекциозното отделение на местната болница.

    Хасковското Инфекциозно отделение е единственото в областта и в него работят шестима инфекционисти. То разполага с 29 легла, но при необходимост във всяко едно лечебно заведение могат да бъдат разкрити още легла, казаха от РЗИ.

    Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, която свика Областния кризисен щаб, отново алармира, че личната хигиена е изключително важна за борбата със заразата.

    От здравната инспекция уточниха, че на този етап грипната ваканция продължава до 11 март, каквато е заповедта на министъра на здравеопазването. Отчетоха, че в региона заболяваемостта е ниска. От понеделник до четвъртък миналата седмица са регистрирани 59 случая на грип и ОРЗ, което според сентинелния надзор представлява 82 на 10 000 души.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Го
      Господ да ни пази!
      63 -8
      10:48, 9 мар 2020
      Господ да ни пази! Спаха един месец, чоплиха си носа и сега се сетиха да дават препоръки. Ама как се изпълняват тия препоръки, елементарни неща липсват в аптеките, няма дезинфектанти, маски НИЩООООО!!! Сега щели да внасят, да шият, въобще пунта мара
      • Ха
        Хахха
        17 -12
        14:15, 9 мар 2020
        Ей лелки стига сте се филмирали, едно, че няма корона в България(измислиха я пак за да открядат едни пари) второ, че обикновенния грип и пневмонията са много по смъртоносни
    • 2
      Вс
      Все
      24 -26
      10:52, 9 мар 2020
      Все ще се намери някой да мрънка и да не са му угодили с нещо.За здравето сме си отговорни най-вече ние.
      • Хо
        Ходжата от Гроб/Дпс
        11 -7
        12:23, 9 мар 2020
        Тва "грипче" Вожда на "червените вратове " ще го размаже като Кинг Конг Самюел Джаксън
        ....
        Ако се събирате на бдения и шепнете Името МУ (на Вожда) и директно сте имунизирани. За мюслиманите пък имунизира повтаряне на името на Дръндарския Свинар
    • 3
      Vo
      VooDoo
      20 -8
      11:18, 9 мар 2020
      Остай тази тема. Кажете колко катастрофи има за последните дни в града. Никой нищо не е казал за кръговото на Yazaki. Дайте малко нормални новини стига в тази болест. Нека се разсеим с нещо по различно малко.
    • 4
      Ли
      лиско
      19 -8
      11:30, 9 мар 2020
      За короновируса - много шум за нищо ! В световен мащаб 130 хиляди болни на 7,5 милиарда !? Колкото за кръговото на "Язаки" трябва да си умрял да не разбереш, че има кръгово.
      • За
        Запетая
        15 0
        11:36, 9 мар 2020
        И точно за това не работите в сферата на здравеопазването. Лек ден!
    • 5
      Га
      Газ
      21 -3
      11:45, 9 мар 2020
      Дезинфекцирайте в КАТ!
    • 6
      Хо
      Ходжата от Гроб/ДПС
      16 -7
      12:52, 9 мар 2020
      Корона вируса се страхува само от 3 лица
      - Аллах , Чък Норис и Кинг Конг от Банкя
      ....
    • 7
      Ня
      Някой
      17 -1
      16:03, 9 мар 2020
      Я кого виждам на първата снимка - - Стефан Марков, а бе човек ти още ли си в Областния съвет? Не си гледаш високата пенсия ами още колко години ще си на две хранилки. Побелял си човече, едвам те познах въпреки че сме работили заедно едно време.
    Последни новини