От х:

Днес в x:

12 °C

Хасковският окръжен съд чака над 4 млн. лв. от глоби по дела, предимно от чужденци

  Над 4 млн. лв. са несъбраните вземания по дела на Хасковския окръжен съд за последните 4 години. Това съобщи на брифинг председателят на институцията съдия Миглена Тянкова.

  Тя поясни, че парите са се натрупали в периода от 2016 до 2019 година от наложени глоби, предимно по дела за контрабанда в особено големи размери, за които са предвидени големи санкции по Наказателния кодекс. През четирите години са налагани глоби от 10 000 лева до 150 000 лева на осъдените хора.

  "Всичко това, което ние начисляваме като наши вземания, за съжаление остават несъбираеми", заяви съдия Тянкова. Тя поясни, че по делата се издават изпълнителни листове срещу подсъдимите, най-вече срещу чужденци - граждани на държави извън Европейския съюз, като документите се изпращат в НАП, тъй като това са публични вземания и би трябвало да влизат в държавния бюджет.

  "За съжаление НАП масово прекратява изпълнителните производства, връща ни оригиналите на изпълнителните листове като изрично ни пишат, че в масивите не могат да се установят налично нито движимо, нито недвижимо имущество на задължените лица, както и активи, срещу които може да бъде насочено принудителното изпълнение, поради което задълженията се категоризират от НАП като несъбираеми такива", каза магистратът.

  През миналата година са събрани едва 445 756 лева стари задължения.  

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ня
   Няма държава.
   5 -2
   09:51, 7 мар 2020
   Ако имаше държава докато не плати няма да излиза от панделата. Законите така са направени че съдиите не могат нищо повече да направят
  • 2
   Ам
   АмериканскиКурКосмат
   3 -3
   12:13, 7 мар 2020
   Значи Кадиите освен че слугуват на ГРОБ/ДПС ,
   живеят и на Кредит
  • 3
   Фъ
   Фъкю
   2 0
   08:08, 8 мар 2020
   Я ко съм на вас ши ги взема от МВР-то, от ко?

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини