От х:

Днес в x:

Хасковският окръжен съд чака над 4 млн. лв. от глоби по дела, предимно от чужденци

    Над 4 млн. лв. са несъбраните вземания по дела на Хасковския окръжен съд за последните 4 години. Това съобщи на брифинг председателят на институцията съдия Миглена Тянкова.

    Тя поясни, че парите са се натрупали в периода от 2016 до 2019 година от наложени глоби, предимно по дела за контрабанда в особено големи размери, за които са предвидени големи санкции по Наказателния кодекс. През четирите години са налагани глоби от 10 000 лева до 150 000 лева на осъдените хора.

    "Всичко това, което ние начисляваме като наши вземания, за съжаление остават несъбираеми", заяви съдия Тянкова. Тя поясни, че по делата се издават изпълнителни листове срещу подсъдимите, най-вече срещу чужденци - граждани на държави извън Европейския съюз, като документите се изпращат в НАП, тъй като това са публични вземания и би трябвало да влизат в държавния бюджет.

    "За съжаление НАП масово прекратява изпълнителните производства, връща ни оригиналите на изпълнителните листове като изрично ни пишат, че в масивите не могат да се установят налично нито движимо, нито недвижимо имущество на задължените лица, както и активи, срещу които може да бъде насочено принудителното изпълнение, поради което задълженията се категоризират от НАП като несъбираеми такива", каза магистратът.

    През миналата година са събрани едва 445 756 лева стари задължения.  

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ня
      Няма държава.
      5 -2
      09:51, 7 мар 2020
      Ако имаше държава докато не плати няма да излиза от панделата. Законите така са направени че съдиите не могат нищо повече да направят
    • 2
      Ам
      АмериканскиКурКосмат
      3 -3
      12:13, 7 мар 2020
      Значи Кадиите освен че слугуват на ГРОБ/ДПС ,
      живеят и на Кредит
    • 3
      Фъ
      Фъкю
      2 0
      08:08, 8 мар 2020
      Я ко съм на вас ши ги взема от МВР-то, от ко?

    Още новини

    Последни новини