От х:

Днес в x:

27 °C

Хасковският окръжен съд чака над 4 млн. лв. от глоби по дела, предимно от чужденци

  Над 4 млн. лв. са несъбраните вземания по дела на Хасковския окръжен съд за последните 4 години. Това съобщи на брифинг председателят на институцията съдия Миглена Тянкова.

  Тя поясни, че парите са се натрупали в периода от 2016 до 2019 година от наложени глоби, предимно по дела за контрабанда в особено големи размери, за които са предвидени големи санкции по Наказателния кодекс. През четирите години са налагани глоби от 10 000 лева до 150 000 лева на осъдените хора.

  "Всичко това, което ние начисляваме като наши вземания, за съжаление остават несъбираеми", заяви съдия Тянкова. Тя поясни, че по делата се издават изпълнителни листове срещу подсъдимите, най-вече срещу чужденци - граждани на държави извън Европейския съюз, като документите се изпращат в НАП, тъй като това са публични вземания и би трябвало да влизат в държавния бюджет.

  "За съжаление НАП масово прекратява изпълнителните производства, връща ни оригиналите на изпълнителните листове като изрично ни пишат, че в масивите не могат да се установят налично нито движимо, нито недвижимо имущество на задължените лица, както и активи, срещу които може да бъде насочено принудителното изпълнение, поради което задълженията се категоризират от НАП като несъбираеми такива", каза магистратът.

  През миналата година са събрани едва 445 756 лева стари задължения.  

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ня
   Няма държава.
   5 -2
   09:51, 7 мар 2020
   Ако имаше държава докато не плати няма да излиза от панделата. Законите така са направени че съдиите не могат нищо повече да направят
  • 2
   Ам
   АмериканскиКурКосмат
   3 -3
   12:13, 7 мар 2020
   Значи Кадиите освен че слугуват на ГРОБ/ДПС ,
   живеят и на Кредит
  • 3
   Фъ
   Фъкю
   2 0
   08:08, 8 мар 2020
   Я ко съм на вас ши ги взема от МВР-то, от ко?

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  10 юли 2020
  Последни новини