От х:

Днес в x:

14 °C

Глобиха две общини в Хасковско заради боклуци и отпадни води

Редица глоби са наложени през първите два месеца на годината от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково, обслужваща и област Кърджали.

Наказателни постановления са издадени на Община Ивайловград за изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени места на стойност 1400 лв. и на Община Харманли за 500 лв., поради неподдържане на пречиствателна станция за отпадни води в харманлийкото село Бисер в техническа и експлоатационна изправност.

Съставен е акт и е издадено наказателно постановление за 1000 лв. на фирма в Маджарово, поради неспазване на определените в разрешителното за заустване индивидуални емисионни ограничения. Със 100 лева е глобено физическо лице за нарушение на забрани в заповед за обявяване на защитена зона.

Съставени са актове на Винарска изба в Свиленград за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателните съоръжения, на две физически лица за незаконно съхранение на излезли от употреба МПС, както и на други две лица за транспортиране на отпадъци без регистрационен документ. Акт е съставен на площадка за разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Хасково. Глоба е наложена за неизпълнение на предписание на ТЕЦ в Димитровград за неизпълнение на условие от решение на министъра на околната среда и водите за утвърждаване на план за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депа за неопасни отпадъци.

От началото на годината са почистени 7 нерегламентирани сметища в региона: свиленградското село Сива река, димитровградското село Крепост, в местност „Мандалъка“ край Ивайловград, любимешкото село Васково, хасковските села Конуш и Малево, както и между селата Корен и Малево.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, през първите два месеца на годината извърши 191 проверки на 189 обекта. Дадени са 113 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 13 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 3 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 11 417 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Де
  Депо за Отпадъци
  5 -3
  19:46, 6 мар 2020
  Репресивната част на Апарата на Мутрите и Бейовете унищожава Българските граждани
  .....
  А в нормалните държави във всяко село или град си има изградена от общината площ наречена Депо за отпадъци - караш отпадъка с ремаркето и го разтоварваш по зони - тухли и киреч , метали , дървета и храсти , пластмаси ....
  ....
  • Ре
   Репресор
   7 -3
   21:39, 6 мар 2020
   уважаеми бай хой, смяташ ли че ако има такова депо някой ще си закара отпадъците? ако ти идеш 1000 други кауни няма да идат, казвам ти го от опит. ако имаш село разходи се и виж кво става, всеки хвърля където му падне, ако не накрая на селото, то в реката, нямаме никаква култура, камо ли еко такава, така че не се тормози и не обвинявай хората от РИОСВ, те си вършат работата, за която им плащат
 • 2
  Ле
  Летящия холандец
  6 0
  20:25, 6 мар 2020
  Брато, те откъде да знаят, да не са ходили из европата и да са живели там. У наш булгаристан всичко е лишено от логика, щото първо на първо мат'риала е такъв, иф ю ноу уат ай мийн.

  Първото нещо което трябва да се научи българина е поне да си хвърля разделно боклука. А и тва че бат ви Боко тъпата чутура ходи из Брюксел, насам и натам изобщо не го прави запознат с европейската култура, той си е наш Ганчо.

  Второ - тия глоби къде са ги треснали на общините са за благотворителност. Трябва да имат поне по една нула отзад за да може самата община да предприеме мерки.
  • Когато улиците станат на дупки пълни с кал или просто чакъл с кал
   ....
   и по дворовете се появят купчини с боклук
   ....
   Обаче Вождовете в Кметството (смятай всички са роднини) са си сложили да получават заплати минимум по 100-150 000 долара/година от държавната субсидия която е предназначена за резервата
 • 3
  Ва
  Вагнер
  6 0
  22:14, 6 мар 2020
  Холандецът е прав, даже минимум една нула отзад и допълвам затваряне на обекта до, до ,до ,до когато не плати глобата и отстрани за своя сметка поразиите които е направил.
  И при повторен случай съдебна отговорност . Няма иначе оправия ,със молби и пожелания не става.
  Защото сме като диваци , тровим себе си, близките си и като ,че ли все не го осъзнаваме.

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини