От х:

Днес в x:

Глобиха две общини в Хасковско заради боклуци и отпадни води

Редица глоби са наложени през първите два месеца на годината от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково, обслужваща и област Кърджали.

Наказателни постановления са издадени на Община Ивайловград за изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени места на стойност 1400 лв. и на Община Харманли за 500 лв., поради неподдържане на пречиствателна станция за отпадни води в харманлийкото село Бисер в техническа и експлоатационна изправност.

Съставен е акт и е издадено наказателно постановление за 1000 лв. на фирма в Маджарово, поради неспазване на определените в разрешителното за заустване индивидуални емисионни ограничения. Със 100 лева е глобено физическо лице за нарушение на забрани в заповед за обявяване на защитена зона.

Съставени са актове на Винарска изба в Свиленград за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателните съоръжения, на две физически лица за незаконно съхранение на излезли от употреба МПС, както и на други две лица за транспортиране на отпадъци без регистрационен документ. Акт е съставен на площадка за разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Хасково. Глоба е наложена за неизпълнение на предписание на ТЕЦ в Димитровград за неизпълнение на условие от решение на министъра на околната среда и водите за утвърждаване на план за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депа за неопасни отпадъци.

От началото на годината са почистени 7 нерегламентирани сметища в региона: свиленградското село Сива река, димитровградското село Крепост, в местност „Мандалъка“ край Ивайловград, любимешкото село Васково, хасковските села Конуш и Малево, както и между селата Корен и Малево.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, през първите два месеца на годината извърши 191 проверки на 189 обекта. Дадени са 113 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 13 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 3 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 11 417 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Де
    Депо за Отпадъци
    5 -3
    19:46, 6 мар 2020
    Репресивната част на Апарата на Мутрите и Бейовете унищожава Българските граждани
    .....
    А в нормалните държави във всяко село или град си има изградена от общината площ наречена Депо за отпадъци - караш отпадъка с ремаркето и го разтоварваш по зони - тухли и киреч , метали , дървета и храсти , пластмаси ....
    ....
    • Ре
      Репресор
      7 -3
      21:39, 6 мар 2020
      уважаеми бай хой, смяташ ли че ако има такова депо някой ще си закара отпадъците? ако ти идеш 1000 други кауни няма да идат, казвам ти го от опит. ако имаш село разходи се и виж кво става, всеки хвърля където му падне, ако не накрая на селото, то в реката, нямаме никаква култура, камо ли еко такава, така че не се тормози и не обвинявай хората от РИОСВ, те си вършат работата, за която им плащат
  • 2
    Ле
    Летящия холандец
    6 0
    20:25, 6 мар 2020
    Брато, те откъде да знаят, да не са ходили из европата и да са живели там. У наш булгаристан всичко е лишено от логика, щото първо на първо мат'риала е такъв, иф ю ноу уат ай мийн.

    Първото нещо което трябва да се научи българина е поне да си хвърля разделно боклука. А и тва че бат ви Боко тъпата чутура ходи из Брюксел, насам и натам изобщо не го прави запознат с европейската култура, той си е наш Ганчо.

    Второ - тия глоби къде са ги треснали на общините са за благотворителност. Трябва да имат поне по една нула отзад за да може самата община да предприеме мерки.
    • Когато улиците станат на дупки пълни с кал или просто чакъл с кал
      ....
      и по дворовете се появят купчини с боклук
      ....
      Обаче Вождовете в Кметството (смятай всички са роднини) са си сложили да получават заплати минимум по 100-150 000 долара/година от държавната субсидия която е предназначена за резервата
  • 3
    Ва
    Вагнер
    6 0
    22:14, 6 мар 2020
    Холандецът е прав, даже минимум една нула отзад и допълвам затваряне на обекта до, до ,до ,до когато не плати глобата и отстрани за своя сметка поразиите които е направил.
    И при повторен случай съдебна отговорност . Няма иначе оправия ,със молби и пожелания не става.
    Защото сме като диваци , тровим себе си, близките си и като ,че ли все не го осъзнаваме.
Последни новини