От х:

Днес в x:

25 °C

Глобиха две общини в Хасковско заради боклуци и отпадни води

Редица глоби са наложени през първите два месеца на годината от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково, обслужваща и област Кърджали.

Наказателни постановления са издадени на Община Ивайловград за изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени места на стойност 1400 лв. и на Община Харманли за 500 лв., поради неподдържане на пречиствателна станция за отпадни води в харманлийкото село Бисер в техническа и експлоатационна изправност.

Съставен е акт и е издадено наказателно постановление за 1000 лв. на фирма в Маджарово, поради неспазване на определените в разрешителното за заустване индивидуални емисионни ограничения. Със 100 лева е глобено физическо лице за нарушение на забрани в заповед за обявяване на защитена зона.

Съставени са актове на Винарска изба в Свиленград за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателните съоръжения, на две физически лица за незаконно съхранение на излезли от употреба МПС, както и на други две лица за транспортиране на отпадъци без регистрационен документ. Акт е съставен на площадка за разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Хасково. Глоба е наложена за неизпълнение на предписание на ТЕЦ в Димитровград за неизпълнение на условие от решение на министъра на околната среда и водите за утвърждаване на план за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депа за неопасни отпадъци.

От началото на годината са почистени 7 нерегламентирани сметища в региона: свиленградското село Сива река, димитровградското село Крепост, в местност „Мандалъка“ край Ивайловград, любимешкото село Васково, хасковските села Конуш и Малево, както и между селата Корен и Малево.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, през първите два месеца на годината извърши 191 проверки на 189 обекта. Дадени са 113 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 13 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 3 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 11 417 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Де
  Депо за Отпадъци
  5 -3
  19:46, 6 мар 2020
  Репресивната част на Апарата на Мутрите и Бейовете унищожава Българските граждани
  .....
  А в нормалните държави във всяко село или град си има изградена от общината площ наречена Депо за отпадъци - караш отпадъка с ремаркето и го разтоварваш по зони - тухли и киреч , метали , дървета и храсти , пластмаси ....
  ....
  • Ре
   Репресор
   7 -3
   21:39, 6 мар 2020
   уважаеми бай хой, смяташ ли че ако има такова депо някой ще си закара отпадъците? ако ти идеш 1000 други кауни няма да идат, казвам ти го от опит. ако имаш село разходи се и виж кво става, всеки хвърля където му падне, ако не накрая на селото, то в реката, нямаме никаква култура, камо ли еко такава, така че не се тормози и не обвинявай хората от РИОСВ, те си вършат работата, за която им плащат
 • 2
  Ле
  Летящия холандец
  6 0
  20:25, 6 мар 2020
  Брато, те откъде да знаят, да не са ходили из европата и да са живели там. У наш булгаристан всичко е лишено от логика, щото първо на първо мат'риала е такъв, иф ю ноу уат ай мийн.

  Първото нещо което трябва да се научи българина е поне да си хвърля разделно боклука. А и тва че бат ви Боко тъпата чутура ходи из Брюксел, насам и натам изобщо не го прави запознат с европейската култура, той си е наш Ганчо.

  Второ - тия глоби къде са ги треснали на общините са за благотворителност. Трябва да имат поне по една нула отзад за да може самата община да предприеме мерки.
  • Когато улиците станат на дупки пълни с кал или просто чакъл с кал
   ....
   и по дворовете се появят купчини с боклук
   ....
   Обаче Вождовете в Кметството (смятай всички са роднини) са си сложили да получават заплати минимум по 100-150 000 долара/година от държавната субсидия която е предназначена за резервата
 • 3
  Ва
  Вагнер
  6 0
  22:14, 6 мар 2020
  Холандецът е прав, даже минимум една нула отзад и допълвам затваряне на обекта до, до ,до ,до когато не плати глобата и отстрани за своя сметка поразиите които е направил.
  И при повторен случай съдебна отговорност . Няма иначе оправия ,със молби и пожелания не става.
  Защото сме като диваци , тровим себе си, близките си и като ,че ли все не го осъзнаваме.

Хороскоп за 10.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
10 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
10 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
10 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
10 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
10 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
10 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
10 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
10 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
10 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
10 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
10 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
10 юли 2020
Последни новини