От х:

Днес в x:

27 °C

Глобиха две общини в Хасковско заради боклуци и отпадни води

Редица глоби са наложени през първите два месеца на годината от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково, обслужваща и област Кърджали.

Наказателни постановления са издадени на Община Ивайловград за изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени места на стойност 1400 лв. и на Община Харманли за 500 лв., поради неподдържане на пречиствателна станция за отпадни води в харманлийкото село Бисер в техническа и експлоатационна изправност.

Съставен е акт и е издадено наказателно постановление за 1000 лв. на фирма в Маджарово, поради неспазване на определените в разрешителното за заустване индивидуални емисионни ограничения. Със 100 лева е глобено физическо лице за нарушение на забрани в заповед за обявяване на защитена зона.

Съставени са актове на Винарска изба в Свиленград за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателните съоръжения, на две физически лица за незаконно съхранение на излезли от употреба МПС, както и на други две лица за транспортиране на отпадъци без регистрационен документ. Акт е съставен на площадка за разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Хасково. Глоба е наложена за неизпълнение на предписание на ТЕЦ в Димитровград за неизпълнение на условие от решение на министъра на околната среда и водите за утвърждаване на план за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депа за неопасни отпадъци.

От началото на годината са почистени 7 нерегламентирани сметища в региона: свиленградското село Сива река, димитровградското село Крепост, в местност „Мандалъка“ край Ивайловград, любимешкото село Васково, хасковските села Конуш и Малево, както и между селата Корен и Малево.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, през първите два месеца на годината извърши 191 проверки на 189 обекта. Дадени са 113 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 13 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 3 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 11 417 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Де
  Депо за Отпадъци
  5 -3
  19:46, 6 мар 2020
  Репресивната част на Апарата на Мутрите и Бейовете унищожава Българските граждани
  .....
  А в нормалните държави във всяко село или град си има изградена от общината площ наречена Депо за отпадъци - караш отпадъка с ремаркето и го разтоварваш по зони - тухли и киреч , метали , дървета и храсти , пластмаси ....
  ....
  • Ре
   Репресор
   7 -3
   21:39, 6 мар 2020
   уважаеми бай хой, смяташ ли че ако има такова депо някой ще си закара отпадъците? ако ти идеш 1000 други кауни няма да идат, казвам ти го от опит. ако имаш село разходи се и виж кво става, всеки хвърля където му падне, ако не накрая на селото, то в реката, нямаме никаква култура, камо ли еко такава, така че не се тормози и не обвинявай хората от РИОСВ, те си вършат работата, за която им плащат
 • 2
  Ле
  Летящия холандец
  6 0
  20:25, 6 мар 2020
  Брато, те откъде да знаят, да не са ходили из европата и да са живели там. У наш булгаристан всичко е лишено от логика, щото първо на първо мат'риала е такъв, иф ю ноу уат ай мийн.

  Първото нещо което трябва да се научи българина е поне да си хвърля разделно боклука. А и тва че бат ви Боко тъпата чутура ходи из Брюксел, насам и натам изобщо не го прави запознат с европейската култура, той си е наш Ганчо.

  Второ - тия глоби къде са ги треснали на общините са за благотворителност. Трябва да имат поне по една нула отзад за да може самата община да предприеме мерки.
  • Когато улиците станат на дупки пълни с кал или просто чакъл с кал
   ....
   и по дворовете се появят купчини с боклук
   ....
   Обаче Вождовете в Кметството (смятай всички са роднини) са си сложили да получават заплати минимум по 100-150 000 долара/година от държавната субсидия която е предназначена за резервата
 • 3
  Ва
  Вагнер
  6 0
  22:14, 6 мар 2020
  Холандецът е прав, даже минимум една нула отзад и допълвам затваряне на обекта до, до ,до ,до когато не плати глобата и отстрани за своя сметка поразиите които е направил.
  И при повторен случай съдебна отговорност . Няма иначе оправия ,със молби и пожелания не става.
  Защото сме като диваци , тровим себе си, близките си и като ,че ли все не го осъзнаваме.

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини