От х:

Днес в x:

8 °C

Хванаха хероин за над 4 млн. лв. в редовния автобус Истанбул – Силистра

51 кг. хероин на стойност между 4 и 6 млн. лв. иззеха на ГКПП "Лесово", съобщиха от Агенция "Митници". 

Наркотиците са открити в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция към България.

На 29 февруари към 12:30 ч. митничарите отклонили автобуса за изследване с ренгтен, при което забелязали необичайна плътност под крайните седалки. При последвала щателна проверка са попаднали на изграден тайник с две отделни гнезда, пълни с пакети, увити в зелено тиксо.

При полеви наркотест е установено, че пакетите съдържат бежово прахообразно вещество, което реагира на хероин. Открити са 100 пакета с общо тегло около 51 кг.

Автобусът е пътувал по редовната линия Истанбул – Силистра.

Стойността на открития хероин е между 4 и 6 милиона лева. По предварителни данни чистотата му е висока, но предстои да бъде извършена експертиза на наркотичното вещество. Автобусът е иззет.

Шофьорът – 45-годишен турски гражданин, който е и собственик на превозното средство, е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Повдигнато му е обвинение за контрабанда на наркотично вещество, което предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Заради това, че наркотичното вещество е в особено големи размери, се очаква деянието да бъде преквалифицирано с по-тежко и наказанието да е от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини