От х:

Днес в x:

16 °C

"Късметлии" от Хасковско чакат милиони от лотарията, фирмата обявява несъстоятелност

  Жена от Димитровград е една от множеството "късметлии" в страната, очакващи печалбите си от игри на Националната лотария. Тя трябва да получи 1 млн. лв. Заради спиране на билетите обаче тя се притеснява, че няма да си вземе печалбата и затова се е обърнала към адвокат Тодор Ташев. Той вече е предприел действия и проверки.

  При справка тази сутрин се оказало, че от фирма "Ню геймс" АД, разпространяваща билетите за игрите, е подадена молба до Софийския градски съд с искане за обявяване в несъстоятелност. По казуса все още няма разпореждане от съдия. "Фактът, че фирмата е заявила такова искане означава, че признават, че са налице повече задължения, отколкото активи", коментира юристът. Според него искането вероятно е направено, за да се спрат всички изпълнителни дела срещу дружеството.

  Междувременно адвокатът изпратил писмо до Държавната комисия по хазарта към Министерството на финансите, от чийто отговор става ясно, че няма фонд за изплащане на печалби. "Нормата на чл. 59 от Закона за хазарта не включва в себе си представяне на банкова или друга гаранция пред ДКХ, във връзка с получаването на парични и предметни печалби", пише в отговора на регулатора.

  Според адвокат Ташев, в случая има пропуск от страна на държавния регулатор, тъй като по закон организаторът на играта трябва да гарантира изплащане на печалбите. Даде пример с игралните зали, които са длъжни да имат в наличност 40% от оборота, за да могат да изплащат печалби.

  По думите на адвокат Ташев, късметлиите в страната ще могат да си получат печалбите едва след окончателното обявяване на дружеството в несъстоятелност, което може да стане след години. Той обаче се опасява, че в случая, когато самата фирма иска несъстоятелност, а заявката не е от кредитора, има реален шанс дружеството да създаде фиктивни задължения.

  "Остава отворен въпросът дали след като Комисията по хазарт не е изискала гаранции за възможността дружеството да изплаща печалби, ще може да се заведе дело по Закона за отговорността на държавата и общините за търсене на тези печалби", коментира юристът, който допълни, че има и други клиенти с големи печалби.

  Димитровградчанката не е единствената, която чака печалба от игрите на Националната лотария. В страната има около 250 късметлии, търсещи печалби в общ размер на 60 млн. лв. "Милионерите" са около 40 души, а останалите са с по-малки награди.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ло
   лотария
   94 -5
   11:59, 2 мар 2020
   В Комисията по хазарта и началниците им в министерството на финансите са взимали луди рушвети.
  • 2
   Ст
   студена вода
   75 -3
   13:24, 2 мар 2020
   Кой е**л, е**л....кака се ожени.
  • 3
   Кю
   Кюмуров
   44 -5
   14:21, 2 мар 2020
   За голямо съжаление тези хора ще пият по една студена вода. А иначе 250 души са много малко, за да грабнат по една кирка и да се защитат. Ние едно време в рудник Надежда само с 10 кирки станахме "Бригада на социалистическия труд".
  • 4
   Ами, щом си се хванал да участваш в бандитска лотария и си приел бандитските условия, трябва да си изключително тъп, за да очакваш, че отначало докрай всичко ще бъде ОК. Дори да не бяха подгонили Божков, рано или късно той щеше да спретне подобен номер, за да не плати на "печелившите"
   • 44
    4444
    30 -5
    20:40, 2 мар 2020
    Бандитска, не бандитска - хората са взели по 200 бона + по 40 бона за всяка година след печалбата. Ако Вие бяхте "гушнали" такава печалба, сигурно щяхте да виете като вълк на месечина.

    П.П. Как е разрешено на фирмата организатор да изплаща печалби за 20 години напред при 10 годишен лиценз - там май е заровено кучето. Дали всичко не е било планирано предварително?
  • 5
   МД
   м да
   33 -5
   16:19, 2 мар 2020
   да не стане така , че щото комисията е спала е не свършила нищо да се плаща от нашите пари , пък членовете да не носят отговорност , че единият от тях бил и шефа на киберпрестъпления в МВР . То в България полицай отговаря за хазарта , футболист е началник в спортния тотализатор , икономист е министър на финансите , а кой е министър на правосъдието .
  • 6
   Jo
   Joker
   49 -3
   17:57, 2 мар 2020
   Какво значи, участваш в бандитска лотария и си приел бандитски условия??? След като се продават билети на всеки втори магазин, на всяка бензиностанция и се рекламира през 1 час в национален ефир, в продължение на 5 години!!! Не лотарията, а цялата държава е бандитска!!! И не трябва да очакваш, абсолютно НИЩО, от нея!
  • 7
   Вс
   Вселена
   29 -2
   20:42, 2 мар 2020
   Каквато е лотарията такива са и управниците , каквато и да е обидна дума да използваш от речника , по отношение на тях все ще е недостатъчно.Живеем във време на безпардонност ,наглост , надменност и.т.н , в условия на измами , напрежение и несигурност.
   На кого да разчита обикновения човек ,когато държавата отсъства от проблемите на хората.
   Наглеци в комбина с тези които ни управляват ни обират и тормозят всеки ден.
   Празно простраснство няма , всеки ще си плати рано или късно.
  • 8
   Йо
   йокин
   7 -6
   12:50, 3 мар 2020
   Лакоми се(за голяма),сума,но съм50/50.500 дал300,спечелил.
  • 9
   De
   Deniss
   8 -2
   21:18, 3 мар 2020
   Най-накрая да спечелиш от лотарията, а тя да фалира... Баси късмета!
  • 10
   Ра
   Работлив
   5 0
   12:53, 4 мар 2020
   С работа се става гърбат, но не и богат. Тези дето се радват, че хората няма да си получат парите да не би с честен труд да са станали милионери. А от лотарията някои наистина станаха.Държавата запорира сметки и ще си вземе своето а не помисли за спечелилите.

  Още новини

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини