От х:

Днес в x:

"Късметлии" от Хасковско чакат милиони от лотарията, фирмата обявява несъстоятелност

    Жена от Димитровград е една от множеството "късметлии" в страната, очакващи печалбите си от игри на Националната лотария. Тя трябва да получи 1 млн. лв. Заради спиране на билетите обаче тя се притеснява, че няма да си вземе печалбата и затова се е обърнала към адвокат Тодор Ташев. Той вече е предприел действия и проверки.

    При справка тази сутрин се оказало, че от фирма "Ню геймс" АД, разпространяваща билетите за игрите, е подадена молба до Софийския градски съд с искане за обявяване в несъстоятелност. По казуса все още няма разпореждане от съдия. "Фактът, че фирмата е заявила такова искане означава, че признават, че са налице повече задължения, отколкото активи", коментира юристът. Според него искането вероятно е направено, за да се спрат всички изпълнителни дела срещу дружеството.

    Междувременно адвокатът изпратил писмо до Държавната комисия по хазарта към Министерството на финансите, от чийто отговор става ясно, че няма фонд за изплащане на печалби. "Нормата на чл. 59 от Закона за хазарта не включва в себе си представяне на банкова или друга гаранция пред ДКХ, във връзка с получаването на парични и предметни печалби", пише в отговора на регулатора.

    Според адвокат Ташев, в случая има пропуск от страна на държавния регулатор, тъй като по закон организаторът на играта трябва да гарантира изплащане на печалбите. Даде пример с игралните зали, които са длъжни да имат в наличност 40% от оборота, за да могат да изплащат печалби.

    По думите на адвокат Ташев, късметлиите в страната ще могат да си получат печалбите едва след окончателното обявяване на дружеството в несъстоятелност, което може да стане след години. Той обаче се опасява, че в случая, когато самата фирма иска несъстоятелност, а заявката не е от кредитора, има реален шанс дружеството да създаде фиктивни задължения.

    "Остава отворен въпросът дали след като Комисията по хазарт не е изискала гаранции за възможността дружеството да изплаща печалби, ще може да се заведе дело по Закона за отговорността на държавата и общините за търсене на тези печалби", коментира юристът, който допълни, че има и други клиенти с големи печалби.

    Димитровградчанката не е единствената, която чака печалба от игрите на Националната лотария. В страната има около 250 късметлии, търсещи печалби в общ размер на 60 млн. лв. "Милионерите" са около 40 души, а останалите са с по-малки награди.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ло
      лотария
      94 -5
      11:59, 2 мар 2020
      В Комисията по хазарта и началниците им в министерството на финансите са взимали луди рушвети.
    • 2
      Ст
      студена вода
      75 -3
      13:24, 2 мар 2020
      Кой е**л, е**л....кака се ожени.
    • 3
      Кю
      Кюмуров
      44 -5
      14:21, 2 мар 2020
      За голямо съжаление тези хора ще пият по една студена вода. А иначе 250 души са много малко, за да грабнат по една кирка и да се защитат. Ние едно време в рудник Надежда само с 10 кирки станахме "Бригада на социалистическия труд".
    • 4
      Ами, щом си се хванал да участваш в бандитска лотария и си приел бандитските условия, трябва да си изключително тъп, за да очакваш, че отначало докрай всичко ще бъде ОК. Дори да не бяха подгонили Божков, рано или късно той щеше да спретне подобен номер, за да не плати на "печелившите"
      • 44
        4444
        30 -5
        20:40, 2 мар 2020
        Бандитска, не бандитска - хората са взели по 200 бона + по 40 бона за всяка година след печалбата. Ако Вие бяхте "гушнали" такава печалба, сигурно щяхте да виете като вълк на месечина.

        П.П. Как е разрешено на фирмата организатор да изплаща печалби за 20 години напред при 10 годишен лиценз - там май е заровено кучето. Дали всичко не е било планирано предварително?
    • 5
      МД
      м да
      33 -5
      16:19, 2 мар 2020
      да не стане така , че щото комисията е спала е не свършила нищо да се плаща от нашите пари , пък членовете да не носят отговорност , че единият от тях бил и шефа на киберпрестъпления в МВР . То в България полицай отговаря за хазарта , футболист е началник в спортния тотализатор , икономист е министър на финансите , а кой е министър на правосъдието .
    • 6
      Jo
      Joker
      49 -3
      17:57, 2 мар 2020
      Какво значи, участваш в бандитска лотария и си приел бандитски условия??? След като се продават билети на всеки втори магазин, на всяка бензиностанция и се рекламира през 1 час в национален ефир, в продължение на 5 години!!! Не лотарията, а цялата държава е бандитска!!! И не трябва да очакваш, абсолютно НИЩО, от нея!
    • 7
      Вс
      Вселена
      29 -2
      20:42, 2 мар 2020
      Каквато е лотарията такива са и управниците , каквато и да е обидна дума да използваш от речника , по отношение на тях все ще е недостатъчно.Живеем във време на безпардонност ,наглост , надменност и.т.н , в условия на измами , напрежение и несигурност.
      На кого да разчита обикновения човек ,когато държавата отсъства от проблемите на хората.
      Наглеци в комбина с тези които ни управляват ни обират и тормозят всеки ден.
      Празно простраснство няма , всеки ще си плати рано или късно.
    • 8
      Йо
      йокин
      7 -6
      12:50, 3 мар 2020
      Лакоми се(за голяма),сума,но съм50/50.500 дал300,спечелил.
    • 9
      De
      Deniss
      8 -2
      21:18, 3 мар 2020
      Най-накрая да спечелиш от лотарията, а тя да фалира... Баси късмета!
    • 10
      Ра
      Работлив
      5 0
      12:53, 4 мар 2020
      С работа се става гърбат, но не и богат. Тези дето се радват, че хората няма да си получат парите да не би с честен труд да са станали милионери. А от лотарията някои наистина станаха.Държавата запорира сметки и ще си вземе своето а не помисли за спечелилите.
    Последни новини