От х:

Днес в x:

4 °C

"Късметлии" от Хасковско чакат милиони от лотарията, фирмата обявява несъстоятелност

  Жена от Димитровград е една от множеството "късметлии" в страната, очакващи печалбите си от игри на Националната лотария. Тя трябва да получи 1 млн. лв. Заради спиране на билетите обаче тя се притеснява, че няма да си вземе печалбата и затова се е обърнала към адвокат Тодор Ташев. Той вече е предприел действия и проверки.

  При справка тази сутрин се оказало, че от фирма "Ню геймс" АД, разпространяваща билетите за игрите, е подадена молба до Софийския градски съд с искане за обявяване в несъстоятелност. По казуса все още няма разпореждане от съдия. "Фактът, че фирмата е заявила такова искане означава, че признават, че са налице повече задължения, отколкото активи", коментира юристът. Според него искането вероятно е направено, за да се спрат всички изпълнителни дела срещу дружеството.

  Междувременно адвокатът изпратил писмо до Държавната комисия по хазарта към Министерството на финансите, от чийто отговор става ясно, че няма фонд за изплащане на печалби. "Нормата на чл. 59 от Закона за хазарта не включва в себе си представяне на банкова или друга гаранция пред ДКХ, във връзка с получаването на парични и предметни печалби", пише в отговора на регулатора.

  Според адвокат Ташев, в случая има пропуск от страна на държавния регулатор, тъй като по закон организаторът на играта трябва да гарантира изплащане на печалбите. Даде пример с игралните зали, които са длъжни да имат в наличност 40% от оборота, за да могат да изплащат печалби.

  По думите на адвокат Ташев, късметлиите в страната ще могат да си получат печалбите едва след окончателното обявяване на дружеството в несъстоятелност, което може да стане след години. Той обаче се опасява, че в случая, когато самата фирма иска несъстоятелност, а заявката не е от кредитора, има реален шанс дружеството да създаде фиктивни задължения.

  "Остава отворен въпросът дали след като Комисията по хазарт не е изискала гаранции за възможността дружеството да изплаща печалби, ще може да се заведе дело по Закона за отговорността на държавата и общините за търсене на тези печалби", коментира юристът, който допълни, че има и други клиенти с големи печалби.

  Димитровградчанката не е единствената, която чака печалба от игрите на Националната лотария. В страната има около 250 късметлии, търсещи печалби в общ размер на 60 млн. лв. "Милионерите" са около 40 души, а останалите са с по-малки награди.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ло
   лотария
   94 -5
   11:59, 2 мар 2020
   В Комисията по хазарта и началниците им в министерството на финансите са взимали луди рушвети.
  • 2
   Ст
   студена вода
   75 -3
   13:24, 2 мар 2020
   Кой е**л, е**л....кака се ожени.
  • 3
   Кю
   Кюмуров
   44 -5
   14:21, 2 мар 2020
   За голямо съжаление тези хора ще пият по една студена вода. А иначе 250 души са много малко, за да грабнат по една кирка и да се защитат. Ние едно време в рудник Надежда само с 10 кирки станахме "Бригада на социалистическия труд".
  • 4
   Ами, щом си се хванал да участваш в бандитска лотария и си приел бандитските условия, трябва да си изключително тъп, за да очакваш, че отначало докрай всичко ще бъде ОК. Дори да не бяха подгонили Божков, рано или късно той щеше да спретне подобен номер, за да не плати на "печелившите"
   • 44
    4444
    30 -5
    20:40, 2 мар 2020
    Бандитска, не бандитска - хората са взели по 200 бона + по 40 бона за всяка година след печалбата. Ако Вие бяхте "гушнали" такава печалба, сигурно щяхте да виете като вълк на месечина.

    П.П. Как е разрешено на фирмата организатор да изплаща печалби за 20 години напред при 10 годишен лиценз - там май е заровено кучето. Дали всичко не е било планирано предварително?
  • 5
   МД
   м да
   33 -5
   16:19, 2 мар 2020
   да не стане така , че щото комисията е спала е не свършила нищо да се плаща от нашите пари , пък членовете да не носят отговорност , че единият от тях бил и шефа на киберпрестъпления в МВР . То в България полицай отговаря за хазарта , футболист е началник в спортния тотализатор , икономист е министър на финансите , а кой е министър на правосъдието .
  • 6
   Jo
   Joker
   49 -3
   17:57, 2 мар 2020
   Какво значи, участваш в бандитска лотария и си приел бандитски условия??? След като се продават билети на всеки втори магазин, на всяка бензиностанция и се рекламира през 1 час в национален ефир, в продължение на 5 години!!! Не лотарията, а цялата държава е бандитска!!! И не трябва да очакваш, абсолютно НИЩО, от нея!
  • 7
   Вс
   Вселена
   29 -2
   20:42, 2 мар 2020
   Каквато е лотарията такива са и управниците , каквато и да е обидна дума да използваш от речника , по отношение на тях все ще е недостатъчно.Живеем във време на безпардонност ,наглост , надменност и.т.н , в условия на измами , напрежение и несигурност.
   На кого да разчита обикновения човек ,когато държавата отсъства от проблемите на хората.
   Наглеци в комбина с тези които ни управляват ни обират и тормозят всеки ден.
   Празно простраснство няма , всеки ще си плати рано или късно.
  • 8
   Йо
   йокин
   7 -6
   12:50, 3 мар 2020
   Лакоми се(за голяма),сума,но съм50/50.500 дал300,спечелил.
  • 9
   De
   Deniss
   8 -2
   21:18, 3 мар 2020
   Най-накрая да спечелиш от лотарията, а тя да фалира... Баси късмета!
  • 10
   Ра
   Работлив
   5 0
   12:53, 4 мар 2020
   С работа се става гърбат, но не и богат. Тези дето се радват, че хората няма да си получат парите да не би с честен труд да са станали милионери. А от лотарията някои наистина станаха.Държавата запорира сметки и ще си вземе своето а не помисли за спечелилите.

  Хороскоп за 01.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
  01 апр 2020
  Последни новини