От х:

Днес в x:

18 °C

"Късметлии" от Хасковско чакат милиони от лотарията, фирмата обявява несъстоятелност

  Жена от Димитровград е една от множеството "късметлии" в страната, очакващи печалбите си от игри на Националната лотария. Тя трябва да получи 1 млн. лв. Заради спиране на билетите обаче тя се притеснява, че няма да си вземе печалбата и затова се е обърнала към адвокат Тодор Ташев. Той вече е предприел действия и проверки.

  При справка тази сутрин се оказало, че от фирма "Ню геймс" АД, разпространяваща билетите за игрите, е подадена молба до Софийския градски съд с искане за обявяване в несъстоятелност. По казуса все още няма разпореждане от съдия. "Фактът, че фирмата е заявила такова искане означава, че признават, че са налице повече задължения, отколкото активи", коментира юристът. Според него искането вероятно е направено, за да се спрат всички изпълнителни дела срещу дружеството.

  Междувременно адвокатът изпратил писмо до Държавната комисия по хазарта към Министерството на финансите, от чийто отговор става ясно, че няма фонд за изплащане на печалби. "Нормата на чл. 59 от Закона за хазарта не включва в себе си представяне на банкова или друга гаранция пред ДКХ, във връзка с получаването на парични и предметни печалби", пише в отговора на регулатора.

  Според адвокат Ташев, в случая има пропуск от страна на държавния регулатор, тъй като по закон организаторът на играта трябва да гарантира изплащане на печалбите. Даде пример с игралните зали, които са длъжни да имат в наличност 40% от оборота, за да могат да изплащат печалби.

  По думите на адвокат Ташев, късметлиите в страната ще могат да си получат печалбите едва след окончателното обявяване на дружеството в несъстоятелност, което може да стане след години. Той обаче се опасява, че в случая, когато самата фирма иска несъстоятелност, а заявката не е от кредитора, има реален шанс дружеството да създаде фиктивни задължения.

  "Остава отворен въпросът дали след като Комисията по хазарт не е изискала гаранции за възможността дружеството да изплаща печалби, ще може да се заведе дело по Закона за отговорността на държавата и общините за търсене на тези печалби", коментира юристът, който допълни, че има и други клиенти с големи печалби.

  Димитровградчанката не е единствената, която чака печалба от игрите на Националната лотария. В страната има около 250 късметлии, търсещи печалби в общ размер на 60 млн. лв. "Милионерите" са около 40 души, а останалите са с по-малки награди.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ло
   лотария
   94 -5
   11:59, 2 мар 2020
   В Комисията по хазарта и началниците им в министерството на финансите са взимали луди рушвети.
  • 2
   Ст
   студена вода
   75 -3
   13:24, 2 мар 2020
   Кой е**л, е**л....кака се ожени.
  • 3
   Кю
   Кюмуров
   44 -5
   14:21, 2 мар 2020
   За голямо съжаление тези хора ще пият по една студена вода. А иначе 250 души са много малко, за да грабнат по една кирка и да се защитат. Ние едно време в рудник Надежда само с 10 кирки станахме "Бригада на социалистическия труд".
  • 4
   Ами, щом си се хванал да участваш в бандитска лотария и си приел бандитските условия, трябва да си изключително тъп, за да очакваш, че отначало докрай всичко ще бъде ОК. Дори да не бяха подгонили Божков, рано или късно той щеше да спретне подобен номер, за да не плати на "печелившите"
   • 44
    4444
    30 -5
    20:40, 2 мар 2020
    Бандитска, не бандитска - хората са взели по 200 бона + по 40 бона за всяка година след печалбата. Ако Вие бяхте "гушнали" такава печалба, сигурно щяхте да виете като вълк на месечина.

    П.П. Как е разрешено на фирмата организатор да изплаща печалби за 20 години напред при 10 годишен лиценз - там май е заровено кучето. Дали всичко не е било планирано предварително?
  • 5
   МД
   м да
   33 -5
   16:19, 2 мар 2020
   да не стане така , че щото комисията е спала е не свършила нищо да се плаща от нашите пари , пък членовете да не носят отговорност , че единият от тях бил и шефа на киберпрестъпления в МВР . То в България полицай отговаря за хазарта , футболист е началник в спортния тотализатор , икономист е министър на финансите , а кой е министър на правосъдието .
  • 6
   Jo
   Joker
   49 -3
   17:57, 2 мар 2020
   Какво значи, участваш в бандитска лотария и си приел бандитски условия??? След като се продават билети на всеки втори магазин, на всяка бензиностанция и се рекламира през 1 час в национален ефир, в продължение на 5 години!!! Не лотарията, а цялата държава е бандитска!!! И не трябва да очакваш, абсолютно НИЩО, от нея!
  • 7
   Вс
   Вселена
   29 -2
   20:42, 2 мар 2020
   Каквато е лотарията такива са и управниците , каквато и да е обидна дума да използваш от речника , по отношение на тях все ще е недостатъчно.Живеем във време на безпардонност ,наглост , надменност и.т.н , в условия на измами , напрежение и несигурност.
   На кого да разчита обикновения човек ,когато държавата отсъства от проблемите на хората.
   Наглеци в комбина с тези които ни управляват ни обират и тормозят всеки ден.
   Празно простраснство няма , всеки ще си плати рано или късно.
  • 8
   Йо
   йокин
   7 -6
   12:50, 3 мар 2020
   Лакоми се(за голяма),сума,но съм50/50.500 дал300,спечелил.
  • 9
   De
   Deniss
   8 -2
   21:18, 3 мар 2020
   Най-накрая да спечелиш от лотарията, а тя да фалира... Баси късмета!
  • 10
   Ра
   Работлив
   5 0
   12:53, 4 мар 2020
   С работа се става гърбат, но не и богат. Тези дето се радват, че хората няма да си получат парите да не би с честен труд да са станали милионери. А от лотарията някои наистина станаха.Държавата запорира сметки и ще си вземе своето а не помисли за спечелилите.

  Още новини

  Хороскоп за 12.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
  12 юли 2020
  Последни новини