От х:

Днес в x:

Още една отрицателна проба за коронавирус в Хасково, няма и в страната

Една от изследваните проби днес за коронавирус е от Хасково. Тя е отрицателна. Това съобщи на редовния следобеден брифинг шефът на Националния щаб срещу заболяването COVID-19 ген. Венцислав Мутафчийски.

Три са общо изпратените проби днес –освен от Хасково има отрицателна и от Благоевград и от София, очаква се и резултатът от проба от Варна, която ще излезе по-късно.

Ген. Мутафчийски отбеляза, че контролът ни по сухопътната граница е много добър и вече има резултат от него.  Четирима души, засечени със съмнение за вируса при термометрирането на Калотина,са приети във ВМА и са под наблюдение. Двама от тях са тираджии, другият е шофьор на автовоз и четвъртият е пътувал в автобус. Пътят и на четиримата е бил свързан по някакъв начин  с Италия, отбеляза генералът.

В световен мащаб няма съществена промяна по данните за заразата, освен в Южна Корея, където  случаите на болни са скочили само за ден със  700 и вече прехвърлят 3 150. В Европа смъртните случаи от  17 тази сутрин, следобед вече са 23.

В България картината е динамична, но не повече от 120 души са под карантина в болничните заведения, стана ясно още от брифинга.

По-рано днес стана ясно, че до края на следващата седмица по КПП-тата у нас ще бъдат монтирани и термокамери.

България е с безпрецедентни мерки за сигурност, единствената държава в света с по-строги мерки за сигурност от нас е Туркменистан, отбеляза още шефът на Националния щаб, като коментира, че сухопътен контрол няма никъде в Европа.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Шп
    Шпигел
    6 -2
    19:19, 29 фев 2020
    Цял ден гледам някви женици се разхождат с маски на устата!Спрете се ве хора.Побъркахте ли се!Не виждате ли,че участвате в един лош спектакъл.Да няма няква проказа!
  • 2
    Ца
    Царско Село
    4 -2
    19:34, 29 фев 2020
    Стига сте се пънали ве!Няма и няма да има.
  • 3
    Ба
    Бай Иван готяня пич
    5 -2
    21:20, 29 фев 2020
    В България вируса няма да дойде щото ние имаме антивирес Бойко
  • 4
    Ло
    локомотива
    3 -1
    18:48, 1 мар 2020
    Този Годжи лъже,след няколко дена ще се хулнем изведнъж.Просто задържа за да може вожда после да каже -ето виждате ли нас ни хвана последно от всички,щото сме организирани.СМЯХ.
Последни новини