От х:

Днес в x:

11 °C

Катастрофите намаляват, расте броят на жертвите и ранените в община Хасково

Намаление на катастрофите и увеличение на жертвите и ранените през тази година отчете началникът на КАТ в Хасково главен иснпектор Димо Чобанов.

Той изнесе статистика за пътните инциденти в община Хасково, станали през януари тази година. През първия месец на 2020 г. са станали 9 тежки катастрофи с 1 убит и 16 ранени, а за 2019 г. е имало 11 тежки произшествия без загинали и с 11 ранени. През януари 2020 г. са станали още 11 катастрофи с материални щети, а през същия период на миналата година е имало 25 такива инцидента.

„В тази връзка сектор „Пътна полиция” съвместно с Районно управление – Хасково предприема ежедневни мерки за предотвратяване настъпването на тежки пътнотранспортни произшествия”, увери Чобанов. Той посочи, че през януари са констатирани 3 225 нарушения в община Хасково. От тях 193 са санкционирани с акт, а 726 с електронен фиш и 2 306 са за превишена скорост, която е една от основните причини за настъпване на тежки катастрофи. 

Сред превенцията на пътя е провеждането и на полицейски акции. За януари 2020 г. са установени 13 пияни водачи. Отнети са 71 шофьорски книжки. Някои от принудителните мерки са наложени за отказ от тестване с дрегер или даване на кръвна кръвна проба, така и за наркотични вещества. За същия период е прекратена регистрацията на 15 пътни превозни средства, 7 от които е за неправоспособност и употреба на алкохол. 

Изготвени са 55 писмени уведомления до община Хасково за нередности по пътната мрежа – хоризонтална и вертикална сигнализация, изкуствени неравности. Проведени са и 10 беседи в училища и детски градини. От КАТ заявиха, че всеки един проблем се коментира с общината и се решава своевременно.

Haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ха
  хасковлия
  17 -13
  15:35, 29 фев 2020
  за началник трябваше и трябва да е Г- н Стефан Димитров той най добре знае обстановката във Хасково както и състава той израсна от до и се е даказал във пътния контрол . Тоя нищо не ми говори бил във хасково след това благоевград след това пак тук . със една дума стани да седна.
 • 2
  До
  До г-н Чобанов
  12 -1
  17:26, 29 фев 2020
  Г-не в понеделник Ви препоръчвам да ИНСПЕКТИРАТЕ ул. Перър Янев в кв.Болярово . ......но с личният си автомобил.Ако минете по нея с по висока скорост от 0,01 км/ч . сигурно след това ще посетите или уролог или автосрвиз !
 • 3
  Ха
  Хасково
  10 -1
  18:01, 29 фев 2020
  Хайде т.н. хасковлия да си открие сам правописните грешки. Дали са десет или повече? Предполагам, че няма да успее, но може да поиска помощ от някой седмокласник.
  По аналогия се подразбира, че знанията му в другите области на науката (изключвам уменията) са същите.
  Та тези две съждения, уверено водят до умозаключението, че мнението на т.н. хасковлия не следва да се приема в това число и за сведение.
 • 4
  Ив
  Иван
  13 -3
  18:46, 29 фев 2020
  Колко пъти трябва да се обяснява на всички тъпи фуражки,че резултата от нескончаемите им "АКЦИИ" е кръгла НУЛА?!То се и вижда.
  Значи произшествията намалявали,а жертвите растели.Тенекиите по таралясниците,които караме ли са по-важни или човешкия живот?
  Явно нямат нужния капацитет да решават проблеми на пътя,а са само фотаджии,събиращи ненужни глоби ,в каквито са се превърнали в последните години.
  За да решиш проблем,трябва да имаш нещо в главата си,а в техните няма нищо!
  И забележете друго-от 3225 нарушения,няма нито едно несанкционирано.Брей големи престъпници са всички зад волана!
 • 5
  Ат
  Атила
  7 -4
  20:14, 29 фев 2020
  Какво стана сас пияния полицаи делото
 • 6
  Ца
  Царско Село
  4 -1
  20:23, 29 фев 2020
  И каква файда!
 • 7
  Dz
  Dzakardo
  1 -6
  22:25, 29 фев 2020
  Да сипя ли по чашка, старши? Виж коментара
 • 8
  Ба
  Бай пешо
  6 -1
  00:40, 1 мар 2020
  Не е достатъчно строг закона. При първо нарушение 1000 лв глоба. При второ нарушение Отнемане на колата. При трето книжката и при четвърто затвор.
 • 9
  Ив
  Ивван
  2 0
  08:23, 1 мар 2020
  Крият бавят това е
 • 10
  Ва
  Василев
  6 0
  10:54, 1 мар 2020
  Димо Чобанов е честен и почтен човек. Много добър професионалист и е един от сполучливите ходове на Цанков

Хороскоп за 31.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
31 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
31 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
31 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
31 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
31 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
31 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
31 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
31 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
31 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
31 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
31 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
31 мар 2020
Последни новини