От х:

Днес в x:

0 °C

Ръст на желаещите непълнолетни да работят като сервитьори и бармани

Увеличение на броя на непълнолетните, желаещи да работят, отчетоха от областната дирекция Инспекция по труда в Хасково.

През януари тази година са дадени 9 разрешения за приемане на работа на непълнолетни лица. През същия период на 2019 г. е имало само 1 такова разрешение, съобщи на пресконференция директорът на контролната служба Кирчо Кирев. Той поясни, че наетите през тази година младежи приоритетно работят в заведения като сервитьори и бармани.

От Инспекцията по труда предположиха, че увеличението на работещите непълнолетни вероятно се дължи на две причини - едната е липсата на работна ръка във всички сектори, а другата е желанието на младежите да си подпомогнат собствения бюджет.

Haskovo.net припомня, че заявленията за работа се подават в Инспекцията, на чиято територия се намира обектът, в който ще работи непълнолетният. Искането за наемане на непълнолетно лице трябва да бъде отправено от работодателя. Работодателят трябва да представи комплект от документи, а родителите на непълнолетното лице трябва да подадат декларация, че са уведомени за условията и рисковете, при които ще работи детето им. Младежът трябва да има навършени 16 години и да си изкара медицинско за започване на работа. След подаване на всички необходими документи непълнолетният може да бъде нает при спазване на правилата за работа при младите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Мъ
  мързелива
  11 -6
  12:38, 25 фев 2020
  живейте си живота. после цял живот ще работите. изчакайте максимално, преди да се захванете за работа! и без това тук са робски грошове...
  • По
   Порчо
   7 -1
   14:36, 25 фев 2020
   По-добре на колене пред бара, отколкото прав пред струга!
 • 2
  Ми
  Милена
  17 -1
  12:52, 25 фев 2020
  Какво да правят децата, като виждат, че семейния бюджет не стига. Едва ли от хубаво искат да работят. Сега им са най - хубавите години и вместо да се забавляват и да се радват на живота, те са принудени да работят. Ако стигаха парите на родителите им, те едва ли щяха да трябва да работят. До това положение политиците докараха народа. Старите (пенсионерите) са принудени да работят докато са живи, за да могат да оцелеят. Сега системата принуждава и децата да работят от малки. Всички трябва да работят за да оцеляват! Това ли е светлото бъдеще, което ни обещаваха политиците?!
  И се пита в задачата: А кога ще живеем??? Кога ще се радваме на живота??? Кога ще бъдем щастливи???
  • По
   Порчо
   7 -3
   14:38, 25 фев 2020
   Българи попитали радио Ереван:
   - Кога ще живеем по-добре?
   Радиото помислили и отговорили:
   - По-добре вие вече живяхте!
 • 3
  Ra
  RABOTODATEL
  8 -4
  12:52, 25 фев 2020
  Докога държавата ще пречи младите хора с навършени 16 години да работят свободно 8 часа -без да им се изискват ред документи . В цял свят навършилите тази възраст работят свободно , а в някои държави могат и от 14 г.Крайно време е чиновниците да се пенсионират и да дойдат млади хора на които им се работи , или може би това е начин да се притискат работодателите и да им извиват ръцете.
  Пратете ги в Европа ,Америка ,Азия да се ограмотят от каква възраст могат да работят на пълно работно време !
  • 13
   135
   10 0
   14:12, 25 фев 2020
   То на такива като тебе и от пеленачета да ти работим,пак няма да се наядете.Не се научихте,че трябва да заплащате достойно труда на тези които ви работят,а знаете само да крадете.Прогонихте почти всичко годно и кадърно за работа и опряхте и до детския труд.Вас трябва да пратят в Западна Европа и Северна Америка да се ограмотите как се заплаща труда на хората и данъците към държавата.
 • 4
  Де
  Деница
  6 -4
  13:08, 25 фев 2020
  Ако сте непълнолетни и желаете да работите, ако не ви предложат най-малко 1200лв. работна заплата за цял месец, въобще не се занимавайте, а използвайте времето пълноценно да се образовате в нещо което ще ви трябва за в бъдеще.
 • 5
  12
  123
  1 -1
  17:25, 25 фев 2020
  Ако не могат да си вадят пари с почтена работа ще си я вадят с котенцата , а момчетата по-трудно ще я карат.
 • 6
  Ск
  Скляпчо
  1 -5
  17:51, 25 фев 2020
  Едно време караха хората насила да работят.Навърши... Виж коментара
 • 7
  Тт
  тт
  1 0
  19:30, 25 фев 2020
  По бай тошово време децата бачкаха безплатно.Караха ги на бригади,и нищо не им плащаха.

Още новини

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
16 яну 2021
Последни новини