От х:

Днес в x:

16 °C

Ръст на желаещите непълнолетни да работят като сервитьори и бармани

Увеличение на броя на непълнолетните, желаещи да работят, отчетоха от областната дирекция Инспекция по труда в Хасково.

През януари тази година са дадени 9 разрешения за приемане на работа на непълнолетни лица. През същия период на 2019 г. е имало само 1 такова разрешение, съобщи на пресконференция директорът на контролната служба Кирчо Кирев. Той поясни, че наетите през тази година младежи приоритетно работят в заведения като сервитьори и бармани.

От Инспекцията по труда предположиха, че увеличението на работещите непълнолетни вероятно се дължи на две причини - едната е липсата на работна ръка във всички сектори, а другата е желанието на младежите да си подпомогнат собствения бюджет.

Haskovo.net припомня, че заявленията за работа се подават в Инспекцията, на чиято територия се намира обектът, в който ще работи непълнолетният. Искането за наемане на непълнолетно лице трябва да бъде отправено от работодателя. Работодателят трябва да представи комплект от документи, а родителите на непълнолетното лице трябва да подадат декларация, че са уведомени за условията и рисковете, при които ще работи детето им. Младежът трябва да има навършени 16 години и да си изкара медицинско за започване на работа. След подаване на всички необходими документи непълнолетният може да бъде нает при спазване на правилата за работа при младите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Мъ
  мързелива
  11 -6
  12:38, 25 фев 2020
  живейте си живота. после цял живот ще работите. изчакайте максимално, преди да се захванете за работа! и без това тук са робски грошове...
  • По
   Порчо
   7 -1
   14:36, 25 фев 2020
   По-добре на колене пред бара, отколкото прав пред струга!
 • 2
  Ми
  Милена
  17 -1
  12:52, 25 фев 2020
  Какво да правят децата, като виждат, че семейния бюджет не стига. Едва ли от хубаво искат да работят. Сега им са най - хубавите години и вместо да се забавляват и да се радват на живота, те са принудени да работят. Ако стигаха парите на родителите им, те едва ли щяха да трябва да работят. До това положение политиците докараха народа. Старите (пенсионерите) са принудени да работят докато са живи, за да могат да оцелеят. Сега системата принуждава и децата да работят от малки. Всички трябва да работят за да оцеляват! Това ли е светлото бъдеще, което ни обещаваха политиците?!
  И се пита в задачата: А кога ще живеем??? Кога ще се радваме на живота??? Кога ще бъдем щастливи???
  • По
   Порчо
   7 -3
   14:38, 25 фев 2020
   Българи попитали радио Ереван:
   - Кога ще живеем по-добре?
   Радиото помислили и отговорили:
   - По-добре вие вече живяхте!
 • 3
  Ra
  RABOTODATEL
  8 -4
  12:52, 25 фев 2020
  Докога държавата ще пречи младите хора с навършени 16 години да работят свободно 8 часа -без да им се изискват ред документи . В цял свят навършилите тази възраст работят свободно , а в някои държави могат и от 14 г.Крайно време е чиновниците да се пенсионират и да дойдат млади хора на които им се работи , или може би това е начин да се притискат работодателите и да им извиват ръцете.
  Пратете ги в Европа ,Америка ,Азия да се ограмотят от каква възраст могат да работят на пълно работно време !
  • 13
   135
   10 0
   14:12, 25 фев 2020
   То на такива като тебе и от пеленачета да ти работим,пак няма да се наядете.Не се научихте,че трябва да заплащате достойно труда на тези които ви работят,а знаете само да крадете.Прогонихте почти всичко годно и кадърно за работа и опряхте и до детския труд.Вас трябва да пратят в Западна Европа и Северна Америка да се ограмотите как се заплаща труда на хората и данъците към държавата.
 • 4
  Де
  Деница
  6 -4
  13:08, 25 фев 2020
  Ако сте непълнолетни и желаете да работите, ако не ви предложат най-малко 1200лв. работна заплата за цял месец, въобще не се занимавайте, а използвайте времето пълноценно да се образовате в нещо което ще ви трябва за в бъдеще.
 • 5
  12
  123
  1 -1
  17:25, 25 фев 2020
  Ако не могат да си вадят пари с почтена работа ще си я вадят с котенцата , а момчетата по-трудно ще я карат.
 • 6
  Ск
  Скляпчо
  1 -5
  17:51, 25 фев 2020
  Едно време караха хората насила да работят.Навърши... Виж коментара
 • 7
  Тт
  тт
  1 0
  19:30, 25 фев 2020
  По бай тошово време децата бачкаха безплатно.Караха ги на бригади,и нищо не им плащаха.

Още новини

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини