От х:

Днес в x:

17 °C

Ръст на желаещите непълнолетни да работят като сервитьори и бармани

Увеличение на броя на непълнолетните, желаещи да работят, отчетоха от областната дирекция Инспекция по труда в Хасково.

През януари тази година са дадени 9 разрешения за приемане на работа на непълнолетни лица. През същия период на 2019 г. е имало само 1 такова разрешение, съобщи на пресконференция директорът на контролната служба Кирчо Кирев. Той поясни, че наетите през тази година младежи приоритетно работят в заведения като сервитьори и бармани.

От Инспекцията по труда предположиха, че увеличението на работещите непълнолетни вероятно се дължи на две причини - едната е липсата на работна ръка във всички сектори, а другата е желанието на младежите да си подпомогнат собствения бюджет.

Haskovo.net припомня, че заявленията за работа се подават в Инспекцията, на чиято територия се намира обектът, в който ще работи непълнолетният. Искането за наемане на непълнолетно лице трябва да бъде отправено от работодателя. Работодателят трябва да представи комплект от документи, а родителите на непълнолетното лице трябва да подадат декларация, че са уведомени за условията и рисковете, при които ще работи детето им. Младежът трябва да има навършени 16 години и да си изкара медицинско за започване на работа. След подаване на всички необходими документи непълнолетният може да бъде нает при спазване на правилата за работа при младите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Мъ
  мързелива
  11 -6
  12:38, 25 фев 2020
  живейте си живота. после цял живот ще работите. изчакайте максимално, преди да се захванете за работа! и без това тук са робски грошове...
  • По
   Порчо
   7 -1
   14:36, 25 фев 2020
   По-добре на колене пред бара, отколкото прав пред струга!
 • 2
  Ми
  Милена
  17 -1
  12:52, 25 фев 2020
  Какво да правят децата, като виждат, че семейния бюджет не стига. Едва ли от хубаво искат да работят. Сега им са най - хубавите години и вместо да се забавляват и да се радват на живота, те са принудени да работят. Ако стигаха парите на родителите им, те едва ли щяха да трябва да работят. До това положение политиците докараха народа. Старите (пенсионерите) са принудени да работят докато са живи, за да могат да оцелеят. Сега системата принуждава и децата да работят от малки. Всички трябва да работят за да оцеляват! Това ли е светлото бъдеще, което ни обещаваха политиците?!
  И се пита в задачата: А кога ще живеем??? Кога ще се радваме на живота??? Кога ще бъдем щастливи???
  • По
   Порчо
   7 -3
   14:38, 25 фев 2020
   Българи попитали радио Ереван:
   - Кога ще живеем по-добре?
   Радиото помислили и отговорили:
   - По-добре вие вече живяхте!
 • 3
  Ra
  RABOTODATEL
  8 -4
  12:52, 25 фев 2020
  Докога държавата ще пречи младите хора с навършени 16 години да работят свободно 8 часа -без да им се изискват ред документи . В цял свят навършилите тази възраст работят свободно , а в някои държави могат и от 14 г.Крайно време е чиновниците да се пенсионират и да дойдат млади хора на които им се работи , или може би това е начин да се притискат работодателите и да им извиват ръцете.
  Пратете ги в Европа ,Америка ,Азия да се ограмотят от каква възраст могат да работят на пълно работно време !
  • 13
   135
   10 0
   14:12, 25 фев 2020
   То на такива като тебе и от пеленачета да ти работим,пак няма да се наядете.Не се научихте,че трябва да заплащате достойно труда на тези които ви работят,а знаете само да крадете.Прогонихте почти всичко годно и кадърно за работа и опряхте и до детския труд.Вас трябва да пратят в Западна Европа и Северна Америка да се ограмотите как се заплаща труда на хората и данъците към държавата.
 • 4
  Де
  Деница
  6 -4
  13:08, 25 фев 2020
  Ако сте непълнолетни и желаете да работите, ако не ви предложат най-малко 1200лв. работна заплата за цял месец, въобще не се занимавайте, а използвайте времето пълноценно да се образовате в нещо което ще ви трябва за в бъдеще.
 • 5
  12
  123
  1 -1
  17:25, 25 фев 2020
  Ако не могат да си вадят пари с почтена работа ще си я вадят с котенцата , а момчетата по-трудно ще я карат.
 • 6
  Ск
  Скляпчо
  1 -5
  17:51, 25 фев 2020
  Едно време караха хората насила да работят.Навърши... Виж коментара
 • 7
  Тт
  тт
  1 0
  19:30, 25 фев 2020
  По бай тошово време децата бачкаха безплатно.Караха ги на бригади,и нищо не им плащаха.

Още новини

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
12 юли 2020
Последни новини