От х:

Днес в x:

14 °C

Ръст на желаещите непълнолетни да работят като сервитьори и бармани

Увеличение на броя на непълнолетните, желаещи да работят, отчетоха от областната дирекция Инспекция по труда в Хасково.

През януари тази година са дадени 9 разрешения за приемане на работа на непълнолетни лица. През същия период на 2019 г. е имало само 1 такова разрешение, съобщи на пресконференция директорът на контролната служба Кирчо Кирев. Той поясни, че наетите през тази година младежи приоритетно работят в заведения като сервитьори и бармани.

От Инспекцията по труда предположиха, че увеличението на работещите непълнолетни вероятно се дължи на две причини - едната е липсата на работна ръка във всички сектори, а другата е желанието на младежите да си подпомогнат собствения бюджет.

Haskovo.net припомня, че заявленията за работа се подават в Инспекцията, на чиято територия се намира обектът, в който ще работи непълнолетният. Искането за наемане на непълнолетно лице трябва да бъде отправено от работодателя. Работодателят трябва да представи комплект от документи, а родителите на непълнолетното лице трябва да подадат декларация, че са уведомени за условията и рисковете, при които ще работи детето им. Младежът трябва да има навършени 16 години и да си изкара медицинско за започване на работа. След подаване на всички необходими документи непълнолетният може да бъде нает при спазване на правилата за работа при младите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Мъ
  мързелива
  11 -6
  12:38, 25 фев 2020
  живейте си живота. после цял живот ще работите. изчакайте максимално, преди да се захванете за работа! и без това тук са робски грошове...
  • По
   Порчо
   7 -1
   14:36, 25 фев 2020
   По-добре на колене пред бара, отколкото прав пред струга!
 • 2
  Ми
  Милена
  17 -1
  12:52, 25 фев 2020
  Какво да правят децата, като виждат, че семейния бюджет не стига. Едва ли от хубаво искат да работят. Сега им са най - хубавите години и вместо да се забавляват и да се радват на живота, те са принудени да работят. Ако стигаха парите на родителите им, те едва ли щяха да трябва да работят. До това положение политиците докараха народа. Старите (пенсионерите) са принудени да работят докато са живи, за да могат да оцелеят. Сега системата принуждава и децата да работят от малки. Всички трябва да работят за да оцеляват! Това ли е светлото бъдеще, което ни обещаваха политиците?!
  И се пита в задачата: А кога ще живеем??? Кога ще се радваме на живота??? Кога ще бъдем щастливи???
  • По
   Порчо
   7 -3
   14:38, 25 фев 2020
   Българи попитали радио Ереван:
   - Кога ще живеем по-добре?
   Радиото помислили и отговорили:
   - По-добре вие вече живяхте!
 • 3
  Ra
  RABOTODATEL
  8 -4
  12:52, 25 фев 2020
  Докога държавата ще пречи младите хора с навършени 16 години да работят свободно 8 часа -без да им се изискват ред документи . В цял свят навършилите тази възраст работят свободно , а в някои държави могат и от 14 г.Крайно време е чиновниците да се пенсионират и да дойдат млади хора на които им се работи , или може би това е начин да се притискат работодателите и да им извиват ръцете.
  Пратете ги в Европа ,Америка ,Азия да се ограмотят от каква възраст могат да работят на пълно работно време !
  • 13
   135
   10 0
   14:12, 25 фев 2020
   То на такива като тебе и от пеленачета да ти работим,пак няма да се наядете.Не се научихте,че трябва да заплащате достойно труда на тези които ви работят,а знаете само да крадете.Прогонихте почти всичко годно и кадърно за работа и опряхте и до детския труд.Вас трябва да пратят в Западна Европа и Северна Америка да се ограмотите как се заплаща труда на хората и данъците към държавата.
 • 4
  Де
  Деница
  6 -4
  13:08, 25 фев 2020
  Ако сте непълнолетни и желаете да работите, ако не ви предложат най-малко 1200лв. работна заплата за цял месец, въобще не се занимавайте, а използвайте времето пълноценно да се образовате в нещо което ще ви трябва за в бъдеще.
 • 5
  12
  123
  1 -1
  17:25, 25 фев 2020
  Ако не могат да си вадят пари с почтена работа ще си я вадят с котенцата , а момчетата по-трудно ще я карат.
 • 6
  Ск
  Скляпчо
  1 -5
  17:51, 25 фев 2020
  Едно време караха хората насила да работят.Навърши... Виж коментара
 • 7
  Тт
  тт
  1 0
  19:30, 25 фев 2020
  По бай тошово време децата бачкаха безплатно.Караха ги на бригади,и нищо не им плащаха.

Хороскоп за 31.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
31 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
31 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
31 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
31 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
31 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
31 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
31 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
31 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
31 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
31 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
31 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
31 мар 2020
Последни новини