От х:

Днес в x:

"Ел Периодико" е агент в заговор с руските служби

Преди две години и половина, след като публикувахме статия, че американското разузнаване е предупредило за риск от предстояща джихадитска атака в Барселона, Блокът на сепаратистите (който точно по това време беше ангажиран с последната част на едностранното фиаско) и многобройните му тайни агенти обвиниха „Ел Периодико“, че получава пари за испански шпионаж.

Днес представителите на българския премиер Бойко Борисов обект на разследване от полицията в Каталуния Mossos и от антикорупционната прокуратура заради предполагаемо пране на пари в Барселона, разкрито от вестника, обвиняват „Ел Периодико“, че действа заради руски шпионаж, пише изданието, цитирано от "Сега".

Какво още? Преди две години и половина бяхме яростно заклеймени – от правителствените радио и телевизия и с безброй листовки, направени с пари на данъкоплатците. Днес сме атакувани със същия пристъп на ярост от Българската национална телевизия.

Mедиите на Борисов твърдят, че „Ел Периодико“ е агент на каталунските сепаратисти и го поставят в центъра на заговор, дирижиран и финансиран от Русия за сваляне от власт на българския министър-председател. В демокрациите, особено ако са наелектризирани от национализма, властта обикновено реагира на твърденията за корупция, като се защитава с достойнството на нацията. Узурпира го, пише още "Ел Периодико".

Както след всеки скандал, Бойко Борисов отново яхна джипа, качи министрите си в него и тръгна на инспекция.

"Ето, така ме омаскариха с Барселона. Казвам им, че нямам къща, а те пак за къщата питат. Това го пише в учебника по пропаганда - редиш само истини. Ето сега - от Банкя ли е Иван, от Банкя е. Учила ли го е майка ми - учила го е. Помагал ли е на баба ми - помагал е. Правил ли е язовир в Сирия - правил е. Аз после как да кажа, че нямам язовир в Сирия", разсъждава Борисов.

"Министерството на правосъдието не разполага с официална информация за провеждано разследване за пране на пари срещу българския премиер в Испания", заяви пред телевизия "Европа" правосъдният министър Данаил Кирилов, който добави, че не е постъпвало и искане или информация по повод такова разследване.

Според него, официално запитване от страна на българската държава за провеждане на такова разследване би било нецелесъобразно и преждевременно.

"Ако в това разследване има процесуална нужда разследващата страна би се обърнала към нас, тъй като в Европа правното сътрудничество е много силно. Важното в случая е дали има или няма такова разследване. Тоест, дали информацията на испанския вестник е вярна. Смятате ли, че е нужно да се задейства междудържавно сътрудничество по такъв въпрос", попита Кирилов.

"Ако ние запитаме сега има ли разследване това може да се разглежда като намеса или опит за се повлияе върху разследването", заяви той в интервю за Георги Коритаров.

По думите му, България ще съдейства с всичките си институции за изясняване на истината. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    AT
    a truth
    5 -3
    11:32, 24 фев 2020
    Истината малко по малко си пробива път и герберастите са в паника.
    • Го
      Голяма паника
      4 -4
      16:14, 24 фев 2020
      Вече единадесет години управление, голяма паника падна. Вие се нааквате от злоба, че ви отрязаха далаверите, а ГЕРБ все печели. Няма повече да е вашата, нали знаете?
  • 2
    Хи
    хитлер
    2 -1
    19:38, 24 фев 2020
    Няма по голям олигофрен и идиот от правосъдния министър.Та той си е за Карлуково болен е човека.
  • 3
    Бо
    Боко Барцелоната
    2 -1
    22:01, 24 фев 2020
    БСП ще управляват в коалиция с останалата част от Опозицията .
    БСП+Десни партии+Слави Трифонов ще имат комфортно мнозинство за да управляват България след 11 годишната Разруха !!!
    И...пълна Лустрация на ГЕРБ...навсякъде .
    Това е 70% от всички държавни служители !
    Уволнение ..Съд.. Конфискация !
  • 4
    Да
    Да
    1 0
    10:18, 25 фев 2020
    Не мога да повярвам,че все още има хора които си мислят че Герб работят за държавата. Жалко. Идва момента на правосъдие.
    Тези които си мислеха ,че като имат главен прокурор и вдичко е наред! Да паника е в Герб и се радвам!
Последни новини