От х:

Днес в x:

7 °C

Събраха около 400 кг животински кости, изхвърлени край Конуш

Почистено е нерегламентираното сметище с животински кости край хасковското село Конуш. Това това става ясно от отговора на Българската агенция по безопасност на храните, където бяхме изпратили запитване за ситуацията.

За сметището Haskovo.net писа в началото на месеца след сигнал на гражданин, който случайно се натъкнал на чувалите с животински отпадъци. Още на следващия ден двама инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково са направили проверка на място, в присъствието на кмета на Конуш Златко Латунов. При проверката в местността „Кайнака” е констатирано, че има изхвърлени около 40 чувала с общо тегло около 400 кг с кости от едри преживни животни, които са на две купчини на разстояние около 40 метра една от друга.

Съставен е констативен протокол и предписание за отстраняване на изхвърлените кости с неизвестен произход. Директорът на ОБДХ д-р Геоерги Илиев се е срещнал със зам.-кмета на община Хасково Динко Тенев и са набелязани мерки за отстраняване на проблема.

„На 12 февруари 2020 г. костите са събрани и предадени за обезвреждане на екарисаж Варна”, увериха от БАБХ.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ей
  Ей така се бачка
  13 -5
  11:06, 23 фев 2020
  2-ма специалисти + 1 Зам.Кмет = 3 дневни надници
  ....
  И след като са "обсъдили проблема" са пратили 1 шофьор + 2 мурзилки да съберат кокалите = още 3 дневни надници :))
  • Ни
   Николай
   4 -6
   11:17, 23 фев 2020
   !! Ее още един всезнайко!! Сигурно си бил там!
 • 2
  Чо
  Човека
  11 -1
  12:46, 23 фев 2020
  И сега сигурно никой не знае кой г оставил там тези кости?
  Може да са извънземни!!!
 • 3
  Фр
  Фратев
  9 0
  13:31, 23 фев 2020
  Костите в ракетно поделение все още си стоят не пипнат и.
 • 4
  Те
  Те са навсякъде
  7 0
  16:26, 23 фев 2020
  Отивайте да събирате между с.Маслиново и с.Мост, там сигурно има около тон кости изхвърлени недалеч от пътя.
 • 5
  13
  1321
  0 0
  13:09, 24 фев 2020
  няма кой да се интересува за това е така кои хора колят животни от там се тръгва те се знаят кои от околията

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини