От х:

Днес в x:

Спряхa 17 хил. ментета на известни марки за Германия

Иззеха над 17 000 маркови дрехи менте на ГКПП "Капитан Петко войвода", съобщават от Агенция "Митници".

Било е задържано и голямо количество материали за опаковане на тютюн за наргиле.

Стоката е била открита при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Гърция на 16 февруари.

Турският шофьор представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Германия.

Камионът бил пролъчен с рентгенова апаратура, при което била установена необичайна плътност в товарното помещение. При последвалата физическа проверка митническите служители установили укрити материали за опаковане на тютюн за наргиле, сред които 9400 етикета и опаковки от различни разфасовки, както и 6 кг полиетиленови ленти.

Проверката продължила в митническо хале на Териториална дирекция "Тракийска" в Пловдив, при която митническите служители открили 192 кашона с блузи, тениски, якета и панталони от плат деним, носещи знаци на световноизвестни марки, сред които Lacoste, Polo, Nike, DSQUARED2.

Задържани са общо 17 188 текстилни изделия, от които 10 084 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а останалите 7 104 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки. За откритите контрабандни стоки е образувано административнонаказателно производство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини