От х:

Днес в x:

11 °C

Пет отбора в надпревара за „Най-добър млад автомонтьор и водач“ в Хасково

  Пет отбора, съставени от дванадестокласници от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково участваха днес във вътрешния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

  Две са частите на състезанието-теоретична, в която се решават листовки и тестове по усвояване на теоретичните знания по устройството на автомобила, и практическа част, отново разделена на две -умения по отстраняването на неизправности и обслужване на отделни агрегати по автомобила и майсторско управление на МПС.

  Участниците оценяват комисия, всяка от които се състои от един председател и двама оценители. Журито е съставено от преподаватели по професионална подготовка, а оценяването става по определени критерии, посочи организаторът на надпреварата инж.Боян Бонев.

  За първа година листовките и тестовете се решават онлайн.

  Единият от кръговете-за майсторско управление на МПС се проведе вчера. На пет поста работиха отборите в днешната надпревара. На единия от пунктовете бъдещите механици подмениха ангренажния ремък на газоразпределението, на друг от постовете -смениха съединител на лека кола.

  В училищния кръг тази година в състезанието не е включена диагностика на автомобила, но пък новото в състезанието е поста за регулиране на фар. Инженер Бонев отбеляза, че това е предприето, тъй като шофьорите често пренебрегват светлините и тяхното регулиране като маловажен проблем, а това не е така. Това е пост, който като цяло и училищата пренебрегват. А правилното осветяване на пътното платно до голяма степен е предпоставка за безопасността на движението, казва той. Ако например един автомобил е с изправни фарове и се движи на къси светлини, той трябва да осветява добре пътното платно на разстояние 40 м. Когато обаче фаровете не са добре регулирани има опасност да се заслепи насрещния водач, а това вече може да доведе до пътно-транспортно произшествие.

  Най-добрите от вътрешния кръг ще представят училището в Регионалния кръг през март, който ще се проведе в Хасково.

  Хасковската гимназия ще е домакин за втори път и е избрана провеждането на надпреварата за Южна България отново заради доброто си оборудване. Най-добрите от региона ще участват в Националното състезание на пролет.

  Красимира Славова

   
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   От
   от охраната
   9 -8
   13:34, 20 фев 2020
   Смях ,, През останалото време и пет човека не могат да съберат в клас а сега пет отбора успяха да съберат!
   • Ба
    баща ти
    3 -5
    18:03, 20 фев 2020
    ходи се скрии някъде, палячо
   • До
    До
    2 -2
    22:29, 20 фев 2020
    Ела и виж дали е така.
  • 2
   См
   Смях
   7 -3
   17:22, 20 фев 2020
   Цветни "автомонтьори"! Как да не им се довериш да ти "ремонтират" колата , пък и да спазват правилата за движение...Интересно
   • Ба
    баща ти
    4 -4
    18:05, 20 фев 2020
    Справят се по-добре от тука коментиращите смешници. Интересно, нали?
  • 3
   Ра
   Работодател
   1 -3
   08:32, 21 фев 2020
   Робите се забавляват

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини