От х:

Днес в x:

12 °C

Пет отбора в надпревара за „Най-добър млад автомонтьор и водач“ в Хасково

  Пет отбора, съставени от дванадестокласници от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково участваха днес във вътрешния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

  Две са частите на състезанието-теоретична, в която се решават листовки и тестове по усвояване на теоретичните знания по устройството на автомобила, и практическа част, отново разделена на две -умения по отстраняването на неизправности и обслужване на отделни агрегати по автомобила и майсторско управление на МПС.

  Участниците оценяват комисия, всяка от които се състои от един председател и двама оценители. Журито е съставено от преподаватели по професионална подготовка, а оценяването става по определени критерии, посочи организаторът на надпреварата инж.Боян Бонев.

  За първа година листовките и тестовете се решават онлайн.

  Единият от кръговете-за майсторско управление на МПС се проведе вчера. На пет поста работиха отборите в днешната надпревара. На единия от пунктовете бъдещите механици подмениха ангренажния ремък на газоразпределението, на друг от постовете -смениха съединител на лека кола.

  В училищния кръг тази година в състезанието не е включена диагностика на автомобила, но пък новото в състезанието е поста за регулиране на фар. Инженер Бонев отбеляза, че това е предприето, тъй като шофьорите често пренебрегват светлините и тяхното регулиране като маловажен проблем, а това не е така. Това е пост, който като цяло и училищата пренебрегват. А правилното осветяване на пътното платно до голяма степен е предпоставка за безопасността на движението, казва той. Ако например един автомобил е с изправни фарове и се движи на къси светлини, той трябва да осветява добре пътното платно на разстояние 40 м. Когато обаче фаровете не са добре регулирани има опасност да се заслепи насрещния водач, а това вече може да доведе до пътно-транспортно произшествие.

  Най-добрите от вътрешния кръг ще представят училището в Регионалния кръг през март, който ще се проведе в Хасково.

  Хасковската гимназия ще е домакин за втори път и е избрана провеждането на надпреварата за Южна България отново заради доброто си оборудване. Най-добрите от региона ще участват в Националното състезание на пролет.

  Красимира Славова

   
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   От
   от охраната
   9 -8
   13:34, 20 фев 2020
   Смях ,, През останалото време и пет човека не могат да съберат в клас а сега пет отбора успяха да съберат!
   • Ба
    баща ти
    3 -5
    18:03, 20 фев 2020
    ходи се скрии някъде, палячо
   • До
    До
    2 -2
    22:29, 20 фев 2020
    Ела и виж дали е така.
  • 2
   См
   Смях
   7 -3
   17:22, 20 фев 2020
   Цветни "автомонтьори"! Как да не им се довериш да ти "ремонтират" колата , пък и да спазват правилата за движение...Интересно
   • Ба
    баща ти
    4 -4
    18:05, 20 фев 2020
    Справят се по-добре от тука коментиращите смешници. Интересно, нали?
  • 3
   Ра
   Работодател
   1 -3
   08:32, 21 фев 2020
   Робите се забавляват

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  24 сеп 2020
  Последни новини