От х:

Днес в x:

Пет отбора в надпревара за „Най-добър млад автомонтьор и водач“ в Хасково

    Пет отбора, съставени от дванадестокласници от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково участваха днес във вътрешния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

    Две са частите на състезанието-теоретична, в която се решават листовки и тестове по усвояване на теоретичните знания по устройството на автомобила, и практическа част, отново разделена на две -умения по отстраняването на неизправности и обслужване на отделни агрегати по автомобила и майсторско управление на МПС.

    Участниците оценяват комисия, всяка от които се състои от един председател и двама оценители. Журито е съставено от преподаватели по професионална подготовка, а оценяването става по определени критерии, посочи организаторът на надпреварата инж.Боян Бонев.

    За първа година листовките и тестовете се решават онлайн.

    Единият от кръговете-за майсторско управление на МПС се проведе вчера. На пет поста работиха отборите в днешната надпревара. На единия от пунктовете бъдещите механици подмениха ангренажния ремък на газоразпределението, на друг от постовете -смениха съединител на лека кола.

    В училищния кръг тази година в състезанието не е включена диагностика на автомобила, но пък новото в състезанието е поста за регулиране на фар. Инженер Бонев отбеляза, че това е предприето, тъй като шофьорите често пренебрегват светлините и тяхното регулиране като маловажен проблем, а това не е така. Това е пост, който като цяло и училищата пренебрегват. А правилното осветяване на пътното платно до голяма степен е предпоставка за безопасността на движението, казва той. Ако например един автомобил е с изправни фарове и се движи на къси светлини, той трябва да осветява добре пътното платно на разстояние 40 м. Когато обаче фаровете не са добре регулирани има опасност да се заслепи насрещния водач, а това вече може да доведе до пътно-транспортно произшествие.

    Най-добрите от вътрешния кръг ще представят училището в Регионалния кръг през март, който ще се проведе в Хасково.

    Хасковската гимназия ще е домакин за втори път и е избрана провеждането на надпреварата за Южна България отново заради доброто си оборудване. Най-добрите от региона ще участват в Националното състезание на пролет.

    Красимира Славова

     
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      От
      от охраната
      9 -8
      13:34, 20 фев 2020
      Смях ,, През останалото време и пет човека не могат да съберат в клас а сега пет отбора успяха да съберат!
      • Ба
        баща ти
        3 -5
        18:03, 20 фев 2020
        ходи се скрии някъде, палячо
      • До
        До
        2 -2
        22:29, 20 фев 2020
        Ела и виж дали е така.
    • 2
      См
      Смях
      7 -3
      17:22, 20 фев 2020
      Цветни "автомонтьори"! Как да не им се довериш да ти "ремонтират" колата , пък и да спазват правилата за движение...Интересно
      • Ба
        баща ти
        4 -4
        18:05, 20 фев 2020
        Справят се по-добре от тука коментиращите смешници. Интересно, нали?
    • 3
      Ра
      Работодател
      1 -3
      08:32, 21 фев 2020
      Робите се забавляват
    Последни новини