От х:

Днес в x:

25 °C

Левски ни завеща вяра, смелост и любов към България

  „Васил Левски ни завеща всичко, което имаше: вяра, смелост и любов към България. Заръча ни да бъдем свободни, да бъдем горди и толерантни. Има само един българин, пред когото всички свеждаме глава и отдаваме дълбока почит. Има само едно име, неопетнено от времето, има само един син на Българя, за когото бесилото не е смърт, а вечност-Васил Левски.  Пред паметта на Апостола трябва да заставаме чисти и готови да чуем заветите му, и да ги изпълним!“. Това каза в обръщението си по повод 147г. от гибелта на Васил Левски кметът на Хасково Станислав Дечев пред бюст -паметника на Апостола тази вечер.

  Да отдадат почит в памет на великия българин  в двора на училище „В.Левски“ дойдоха много граждани, представители на местната и държавната власт, от политическите формации и неправителствени организации в града.

  Заупокойна молитва в памет на Апостола отслужи отец Никола.

  Военните от поделение 52740 и гражданите коленичиха и сведоха глава в минута мълчание, за да почетат Апостола.

  С песен за Левски и в кратък, но емоционален рецитал, децата от СУ “В.Левски“, което тази година заедно с общината е съорганизатор на церемонията, припомниха за живота и делото му.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Па
   Пантелеев
   20 -18
   18:36, 18 фев 2020
   А Дечев сега трябва да уточни и рождената дата на Левски. И ще се изравни по величие с него. А бе Дечев, а бе аланкоолу, друга работа нямаше ли, та реши да се ровиш в костите на левски. Ти се оказа по долен и от червей.
   • Пу
    Пунталеев
    10 -6
    21:21, 18 фев 2020
    В костите на Левски са започнали да се ровят долнопробните шумкари и мандраджии още преди 70 години.
   • Бг
    БГ
    8 -2
    21:54, 18 фев 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • До
    до БГ
    13 -2
    22:29, 18 фев 2020
    Той Умното сам си се сложи в списъка за сапун. От алчност стана лека жена в кабарето на ГРОБ/дпс
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ро
   РОТ
   17 -10
   19:26, 18 фев 2020
   В костите на Левски се ровеха онези кметове, които така и не посмяха да поправят една грешка от десетилетия наред. Остави си за тяхна сметка. В други градове още през 2009 г. започнаха да почитат Левски на 18-ти. Може би, защото не бяха истински християни. Между другото някой спомня ли си за 16 години колко пъти, например Георги Иванов преклони глава пред паметника на Левски? И колко пъти сам произнесе слово, посветено на Левски?
   • Са
    Сам в къщи
    15 -6
    19:53, 18 фев 2020
    Спомням си!Точно нула пъти!
   • До
    до РОТ
    12 -13
    20:22, 18 фев 2020
    Георги Иванов ще го запомним с това, което направи. Той преобрази града. Не остави кътче не пипнато. От Кенана до Яача и от Болярово до Химмаш. Ти ходил ли си в градове като Ямбол, Кюстендил, Търговище, Пазарджик и др за да видиш , че след ТЖ няма сложен и един бордюр . А какво направиха другите кметовя? Стоян раздаде междублоковите пространства за застрояване, Атанас асфалтира 30 м главната улица пред джамията. А Беливанов не направи абсолютно нищичко. Ако сегашния смята с подобни трикове да поддържа имиджа си, мен такъв кмет не ми трябва.
   • Ро
    РО1
    16 -5
    20:30, 18 фев 2020
    По времето на Георги Иванов също се строше междублоковете пространства. въпреки протестите на хората, като например в Орфей до детската градина, където децата си бяха направили импровизирано игрище. Георги Иванов е и единственият осъден кмет на Хасково през последните 30 години. Това е достатъчно.
  • 3
   Ле
   Левски
   10 -10
   20:01, 18 фев 2020
   Георги Иванов с Въжарска винаги прекланяха глава пред паметта на Васил Левски.
   • Ле
    Ле1
    11 -1
    20:12, 18 фев 2020
    Пусни снимка, че е много ценна, никъде не може да се намерив интернет
   • Ма
    Мандраджия
    9 -4
    22:19, 18 фев 2020
    Въжарска не е прекланяла глава пред Левски само е навеждала глава пред шофьора на Георги.
  • 4
   Дя
   Дякона
   15 -5
   20:08, 18 фев 2020
   Спи дяконе, спи и не се събуждай, че ако се надигнеш и погледнеш какво се случва със земята, за която ти увисна на въжето, ще започнеш да колиш и бесиш наред! Очите ти пълни със сълзи ще са и няма да повярваш за какво ти посвети безценния си живот. Спи дяконе,спи и прощавай....
  • 5
   По
   Поп Кръстю
   12 0
   20:35, 18 фев 2020
   Вярно, добре че не е жив, защото ако ви беше прочел коментарите щеше да се самообеси
  • 6
   Сю
   Сюлейман Велики
   7 -7
   21:16, 18 фев 2020
   Сигурно пак турците са ви виновни или тоз който ви освободи той ви пороби. То като е родено рая, рая ще си умре
  • 7
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
  09 юли 2020
  Последни новини