От х:

Днес в x:

13 °C

Левски ни завеща вяра, смелост и любов към България

  „Васил Левски ни завеща всичко, което имаше: вяра, смелост и любов към България. Заръча ни да бъдем свободни, да бъдем горди и толерантни. Има само един българин, пред когото всички свеждаме глава и отдаваме дълбока почит. Има само едно име, неопетнено от времето, има само един син на Българя, за когото бесилото не е смърт, а вечност-Васил Левски.  Пред паметта на Апостола трябва да заставаме чисти и готови да чуем заветите му, и да ги изпълним!“. Това каза в обръщението си по повод 147г. от гибелта на Васил Левски кметът на Хасково Станислав Дечев пред бюст -паметника на Апостола тази вечер.

  Да отдадат почит в памет на великия българин  в двора на училище „В.Левски“ дойдоха много граждани, представители на местната и държавната власт, от политическите формации и неправителствени организации в града.

  Заупокойна молитва в памет на Апостола отслужи отец Никола.

  Военните от поделение 52740 и гражданите коленичиха и сведоха глава в минута мълчание, за да почетат Апостола.

  С песен за Левски и в кратък, но емоционален рецитал, децата от СУ “В.Левски“, което тази година заедно с общината е съорганизатор на церемонията, припомниха за живота и делото му.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Па
   Пантелеев
   20 -18
   18:36, 18 фев 2020
   А Дечев сега трябва да уточни и рождената дата на Левски. И ще се изравни по величие с него. А бе Дечев, а бе аланкоолу, друга работа нямаше ли, та реши да се ровиш в костите на левски. Ти се оказа по долен и от червей.
   • Пу
    Пунталеев
    10 -6
    21:21, 18 фев 2020
    В костите на Левски са започнали да се ровят долнопробните шумкари и мандраджии още преди 70 години.
   • Бг
    БГ
    8 -2
    21:54, 18 фев 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • До
    до БГ
    13 -2
    22:29, 18 фев 2020
    Той Умното сам си се сложи в списъка за сапун. От алчност стана лека жена в кабарето на ГРОБ/дпс
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ро
   РОТ
   17 -10
   19:26, 18 фев 2020
   В костите на Левски се ровеха онези кметове, които така и не посмяха да поправят една грешка от десетилетия наред. Остави си за тяхна сметка. В други градове още през 2009 г. започнаха да почитат Левски на 18-ти. Може би, защото не бяха истински християни. Между другото някой спомня ли си за 16 години колко пъти, например Георги Иванов преклони глава пред паметника на Левски? И колко пъти сам произнесе слово, посветено на Левски?
   • Са
    Сам в къщи
    15 -6
    19:53, 18 фев 2020
    Спомням си!Точно нула пъти!
   • До
    до РОТ
    12 -13
    20:22, 18 фев 2020
    Георги Иванов ще го запомним с това, което направи. Той преобрази града. Не остави кътче не пипнато. От Кенана до Яача и от Болярово до Химмаш. Ти ходил ли си в градове като Ямбол, Кюстендил, Търговище, Пазарджик и др за да видиш , че след ТЖ няма сложен и един бордюр . А какво направиха другите кметовя? Стоян раздаде междублоковите пространства за застрояване, Атанас асфалтира 30 м главната улица пред джамията. А Беливанов не направи абсолютно нищичко. Ако сегашния смята с подобни трикове да поддържа имиджа си, мен такъв кмет не ми трябва.
   • Ро
    РО1
    16 -5
    20:30, 18 фев 2020
    По времето на Георги Иванов също се строше междублоковете пространства. въпреки протестите на хората, като например в Орфей до детската градина, където децата си бяха направили импровизирано игрище. Георги Иванов е и единственият осъден кмет на Хасково през последните 30 години. Това е достатъчно.
  • 3
   Ле
   Левски
   10 -10
   20:01, 18 фев 2020
   Георги Иванов с Въжарска винаги прекланяха глава пред паметта на Васил Левски.
   • Ле
    Ле1
    11 -1
    20:12, 18 фев 2020
    Пусни снимка, че е много ценна, никъде не може да се намерив интернет
   • Ма
    Мандраджия
    9 -4
    22:19, 18 фев 2020
    Въжарска не е прекланяла глава пред Левски само е навеждала глава пред шофьора на Георги.
  • 4
   Дя
   Дякона
   15 -5
   20:08, 18 фев 2020
   Спи дяконе, спи и не се събуждай, че ако се надигнеш и погледнеш какво се случва със земята, за която ти увисна на въжето, ще започнеш да колиш и бесиш наред! Очите ти пълни със сълзи ще са и няма да повярваш за какво ти посвети безценния си живот. Спи дяконе,спи и прощавай....
  • 5
   По
   Поп Кръстю
   12 0
   20:35, 18 фев 2020
   Вярно, добре че не е жив, защото ако ви беше прочел коментарите щеше да се самообеси
  • 6
   Сю
   Сюлейман Велики
   7 -7
   21:16, 18 фев 2020
   Сигурно пак турците са ви виновни или тоз който ви освободи той ви пороби. То като е родено рая, рая ще си умре
  • 7
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини