От х:

Днес в x:

17 °C

Левски ни завеща вяра, смелост и любов към България

  „Васил Левски ни завеща всичко, което имаше: вяра, смелост и любов към България. Заръча ни да бъдем свободни, да бъдем горди и толерантни. Има само един българин, пред когото всички свеждаме глава и отдаваме дълбока почит. Има само едно име, неопетнено от времето, има само един син на Българя, за когото бесилото не е смърт, а вечност-Васил Левски.  Пред паметта на Апостола трябва да заставаме чисти и готови да чуем заветите му, и да ги изпълним!“. Това каза в обръщението си по повод 147г. от гибелта на Васил Левски кметът на Хасково Станислав Дечев пред бюст -паметника на Апостола тази вечер.

  Да отдадат почит в памет на великия българин  в двора на училище „В.Левски“ дойдоха много граждани, представители на местната и държавната власт, от политическите формации и неправителствени организации в града.

  Заупокойна молитва в памет на Апостола отслужи отец Никола.

  Военните от поделение 52740 и гражданите коленичиха и сведоха глава в минута мълчание, за да почетат Апостола.

  С песен за Левски и в кратък, но емоционален рецитал, децата от СУ “В.Левски“, което тази година заедно с общината е съорганизатор на церемонията, припомниха за живота и делото му.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Па
   Пантелеев
   20 -18
   18:36, 18 фев 2020
   А Дечев сега трябва да уточни и рождената дата на Левски. И ще се изравни по величие с него. А бе Дечев, а бе аланкоолу, друга работа нямаше ли, та реши да се ровиш в костите на левски. Ти се оказа по долен и от червей.
   • Пу
    Пунталеев
    10 -6
    21:21, 18 фев 2020
    В костите на Левски са започнали да се ровят долнопробните шумкари и мандраджии още преди 70 години.
   • Бг
    БГ
    8 -2
    21:54, 18 фев 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • До
    до БГ
    13 -2
    22:29, 18 фев 2020
    Той Умното сам си се сложи в списъка за сапун. От алчност стана лека жена в кабарето на ГРОБ/дпс
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ро
   РОТ
   17 -10
   19:26, 18 фев 2020
   В костите на Левски се ровеха онези кметове, които така и не посмяха да поправят една грешка от десетилетия наред. Остави си за тяхна сметка. В други градове още през 2009 г. започнаха да почитат Левски на 18-ти. Може би, защото не бяха истински християни. Между другото някой спомня ли си за 16 години колко пъти, например Георги Иванов преклони глава пред паметника на Левски? И колко пъти сам произнесе слово, посветено на Левски?
   • Са
    Сам в къщи
    15 -6
    19:53, 18 фев 2020
    Спомням си!Точно нула пъти!
   • До
    до РОТ
    12 -13
    20:22, 18 фев 2020
    Георги Иванов ще го запомним с това, което направи. Той преобрази града. Не остави кътче не пипнато. От Кенана до Яача и от Болярово до Химмаш. Ти ходил ли си в градове като Ямбол, Кюстендил, Търговище, Пазарджик и др за да видиш , че след ТЖ няма сложен и един бордюр . А какво направиха другите кметовя? Стоян раздаде междублоковите пространства за застрояване, Атанас асфалтира 30 м главната улица пред джамията. А Беливанов не направи абсолютно нищичко. Ако сегашния смята с подобни трикове да поддържа имиджа си, мен такъв кмет не ми трябва.
   • Ро
    РО1
    16 -5
    20:30, 18 фев 2020
    По времето на Георги Иванов също се строше междублоковете пространства. въпреки протестите на хората, като например в Орфей до детската градина, където децата си бяха направили импровизирано игрище. Георги Иванов е и единственият осъден кмет на Хасково през последните 30 години. Това е достатъчно.
  • 3
   Ле
   Левски
   10 -10
   20:01, 18 фев 2020
   Георги Иванов с Въжарска винаги прекланяха глава пред паметта на Васил Левски.
   • Ле
    Ле1
    11 -1
    20:12, 18 фев 2020
    Пусни снимка, че е много ценна, никъде не може да се намерив интернет
   • Ма
    Мандраджия
    9 -4
    22:19, 18 фев 2020
    Въжарска не е прекланяла глава пред Левски само е навеждала глава пред шофьора на Георги.
  • 4
   Дя
   Дякона
   15 -5
   20:08, 18 фев 2020
   Спи дяконе, спи и не се събуждай, че ако се надигнеш и погледнеш какво се случва със земята, за която ти увисна на въжето, ще започнеш да колиш и бесиш наред! Очите ти пълни със сълзи ще са и няма да повярваш за какво ти посвети безценния си живот. Спи дяконе,спи и прощавай....
  • 5
   По
   Поп Кръстю
   12 0
   20:35, 18 фев 2020
   Вярно, добре че не е жив, защото ако ви беше прочел коментарите щеше да се самообеси
  • 6
   Сю
   Сюлейман Велики
   7 -7
   21:16, 18 фев 2020
   Сигурно пак турците са ви виновни или тоз който ви освободи той ви пороби. То като е родено рая, рая ще си умре
  • 7
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  24 сеп 2020
  Последни новини