От х:

Днес в x:

10 °C

Левски ни завеща вяра, смелост и любов към България

  „Васил Левски ни завеща всичко, което имаше: вяра, смелост и любов към България. Заръча ни да бъдем свободни, да бъдем горди и толерантни. Има само един българин, пред когото всички свеждаме глава и отдаваме дълбока почит. Има само едно име, неопетнено от времето, има само един син на Българя, за когото бесилото не е смърт, а вечност-Васил Левски.  Пред паметта на Апостола трябва да заставаме чисти и готови да чуем заветите му, и да ги изпълним!“. Това каза в обръщението си по повод 147г. от гибелта на Васил Левски кметът на Хасково Станислав Дечев пред бюст -паметника на Апостола тази вечер.

  Да отдадат почит в памет на великия българин  в двора на училище „В.Левски“ дойдоха много граждани, представители на местната и държавната власт, от политическите формации и неправителствени организации в града.

  Заупокойна молитва в памет на Апостола отслужи отец Никола.

  Военните от поделение 52740 и гражданите коленичиха и сведоха глава в минута мълчание, за да почетат Апостола.

  С песен за Левски и в кратък, но емоционален рецитал, децата от СУ “В.Левски“, което тази година заедно с общината е съорганизатор на церемонията, припомниха за живота и делото му.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Па
   Пантелеев
   20 -18
   18:36, 18 фев 2020
   А Дечев сега трябва да уточни и рождената дата на Левски. И ще се изравни по величие с него. А бе Дечев, а бе аланкоолу, друга работа нямаше ли, та реши да се ровиш в костите на левски. Ти се оказа по долен и от червей.
   • Пу
    Пунталеев
    10 -6
    21:21, 18 фев 2020
    В костите на Левски са започнали да се ровят долнопробните шумкари и мандраджии още преди 70 години.
   • Бг
    БГ
    8 -2
    21:54, 18 фев 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • До
    до БГ
    13 -2
    22:29, 18 фев 2020
    Той Умното сам си се сложи в списъка за сапун. От алчност стана лека жена в кабарето на ГРОБ/дпс
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ро
   РОТ
   17 -10
   19:26, 18 фев 2020
   В костите на Левски се ровеха онези кметове, които така и не посмяха да поправят една грешка от десетилетия наред. Остави си за тяхна сметка. В други градове още през 2009 г. започнаха да почитат Левски на 18-ти. Може би, защото не бяха истински християни. Между другото някой спомня ли си за 16 години колко пъти, например Георги Иванов преклони глава пред паметника на Левски? И колко пъти сам произнесе слово, посветено на Левски?
   • Са
    Сам в къщи
    15 -6
    19:53, 18 фев 2020
    Спомням си!Точно нула пъти!
   • До
    до РОТ
    12 -13
    20:22, 18 фев 2020
    Георги Иванов ще го запомним с това, което направи. Той преобрази града. Не остави кътче не пипнато. От Кенана до Яача и от Болярово до Химмаш. Ти ходил ли си в градове като Ямбол, Кюстендил, Търговище, Пазарджик и др за да видиш , че след ТЖ няма сложен и един бордюр . А какво направиха другите кметовя? Стоян раздаде междублоковите пространства за застрояване, Атанас асфалтира 30 м главната улица пред джамията. А Беливанов не направи абсолютно нищичко. Ако сегашния смята с подобни трикове да поддържа имиджа си, мен такъв кмет не ми трябва.
   • Ро
    РО1
    16 -5
    20:30, 18 фев 2020
    По времето на Георги Иванов също се строше междублоковете пространства. въпреки протестите на хората, като например в Орфей до детската градина, където децата си бяха направили импровизирано игрище. Георги Иванов е и единственият осъден кмет на Хасково през последните 30 години. Това е достатъчно.
  • 3
   Ле
   Левски
   10 -10
   20:01, 18 фев 2020
   Георги Иванов с Въжарска винаги прекланяха глава пред паметта на Васил Левски.
   • Ле
    Ле1
    11 -1
    20:12, 18 фев 2020
    Пусни снимка, че е много ценна, никъде не може да се намерив интернет
   • Ма
    Мандраджия
    9 -4
    22:19, 18 фев 2020
    Въжарска не е прекланяла глава пред Левски само е навеждала глава пред шофьора на Георги.
  • 4
   Дя
   Дякона
   15 -5
   20:08, 18 фев 2020
   Спи дяконе, спи и не се събуждай, че ако се надигнеш и погледнеш какво се случва със земята, за която ти увисна на въжето, ще започнеш да колиш и бесиш наред! Очите ти пълни със сълзи ще са и няма да повярваш за какво ти посвети безценния си живот. Спи дяконе,спи и прощавай....
  • 5
   По
   Поп Кръстю
   12 0
   20:35, 18 фев 2020
   Вярно, добре че не е жив, защото ако ви беше прочел коментарите щеше да се самообеси
  • 6
   Сю
   Сюлейман Велики
   7 -7
   21:16, 18 фев 2020
   Сигурно пак турците са ви виновни или тоз който ви освободи той ви пороби. То като е родено рая, рая ще си умре
  • 7
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини