От х:

Днес в x:

Димитровград почете Апостола на свободата

    Днес в Димитровград стотици хора се преклониха пред подвизите на Апостола на свободата Васил Иванов Кунчев (Васил Левски).

    На официалното почитане на 147-та годишнина от обесването на Дякона на свободата се събраха зам.-кметът Яшо Минков, зам.-председателят на ОбС Юлиян Семерджиев, секретарят на Общината Венета Стоименова, общински съветници, директори на училища, деца от детски градини, ученици, учители, дейци на културата, граждани и патриоти.

    С рецитал и преветствени слова се представиха учниците на ОУ Васил Левски, директорът Антон Иванов и зам.-кметът Яшо Минков в двора на празнуващото патронния си празник едноименно училище, където церомониално се издигна българското знаме.

    Пред паметника бе изпълнен кратък рецитал от ученици на ОУ "Алеко Константинов". Стотици цветя и венци бяха поднесени в памет на Аспотола. Пред Левски на караул в празнично възрожденско облекло бяха двама малчугани от Галаксико, Мелис на 7 години и Марти на 5 години. В памет на героя, димитровградчани коленичиха, за да се преклонят пред неговата храброст и патриотизъм.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини