От х:

Днес в x:

3 °C

ВиК реже незаконни връзки в "Република"

  ВиК-Хасково стартира акция по прекъсване на незаконни връзки в хасковския квартал "Република". Тази сутрин служители на водното дружество разкопаха две дупки с багер по неасфалтираната улица "Могила" до бившата "Ерозия", където имаше незаконни отклонения към три жилища без документи за имоти, без партиди и без водомери.

  На място беше началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев. Той обясни, че на едното място връзката е била рязана два пъти, а на другото - четири. Последното прекъсване било през миналата седмица, когато започнала акцията. Само няколко дни по-късно обаче живеещите наоколо отново са се свързали незаконно към водопроводната мрежа. "Днес дойдохме на проверка и установихме, че връзките са възстановени", обясни инж. Лозев. Той поясни, че след поредното прекъсване, отново се изготвя констативен протокол. Специалистът смята, че трябва да се направят законодателни промени за трайно решение на проблема.

  Докато траеше прекъсването на незаконното водоснабдяване се вдигна олелия. Появи се жена, която негодуваше от спирането на водата. Тя се ядосваше, че няма да може да ползва вода и ще трябва да ходи да налива в туби от улични чешми, а имала болно бебе, чиито дрехи перяла всеки ден. "Всички къщи имат на черно по една-две чешми, а само нас проверяват", ядосваше се жената, която говореше на развален български. По-късно продължи с клетви на ромски.

  През миналата седмица са били прекъснати над 10 незаконни връзки в ромската махала и тази седмица от ВиК-Хасково проверяват отново адресите, за да видят дали отново има неправомерно прикачване.

  От ВиК допълниха, че акцията продължава през следващите дни и ще бъдат проверени всички връзки, които са били прекъснати миналата седмица.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Фа
   Фарук
   42 -9
   13:01, 18 фев 2020
   Да плащат баламите. Не пипайте електората. Догодина пак ще има избори.
   • Ех
    Ех Гяури ,
    2 -5
    22:45, 18 фев 2020
    Ако всички се вържете незаконно ,
    няма как да ви отвържат ....
    Обаче раята винаги е готова да пъшка , да пее юнашки песни в кръчмата .... и да си плаща

    Затова само мутрите и бейовете ходят където си поискат,а вас ви тъпчат в паркови места 2м х 1м
  • 2
   Иб
   ибрям
   28 -10
   13:10, 18 фев 2020
   докато има кой да плаща защо да плащаме
  • 3
   Ма
   мари
   45 -6
   13:16, 18 фев 2020
   След прекъсването те пак ще се свържат така че в момента се прави много шум за нищо.
  • 4
   ..
   .....
   62 -2
   13:26, 18 фев 2020
   Крайно време беше!!!!! Сега е ред да проверите и тока да видим там какво става!?!?!
   Никога до сега не съм изпитвала омраза към тези хора,но напоследак повечето зачестелите случай са свързани с тях!!!!
   Вече ги НЕНАВИЖДАМ!
   Ние 60-70лв. да забравим да платим ВИК пристига на вратата!
   Тези по 800-1000лв.сметки
   БОЛИ МЕ,че има такива хора,който само крадът,убиват,изнасилват!!!!!!
   Пълни непукисти.
   • Ха
    Хасковлийка
    9 0
    21:13, 18 фев 2020
    За съжаление пак ще е временно. Не вярвам някога да са на равно с хората, които всеки месец си плашат дължимото за ток и вода. Прах в очите. И мен ме боли. Гледам пенсионери- учители и др, които имат по около 200- 250 лв пенсия и не пропускат сметка, а циганите масово получават помощи по 1000 лв и не могат да се издължат. Но не те са виновни, а управляващите през всички години на прословутия преход, всички те го позволиха това. Болно ми е за България.
   • Хи
    хитлер
    5 0
    04:39, 19 фев 2020
    Това не са хора. Това са неща приличашти на човекоподобни от далеч.
  • 5
   Фъ
   ФъКю
   49 -2
   13:35, 18 фев 2020
   Мами..а ви ци... ка, само мизерии от тези получовеци.
  • 6
   Ха
   ХАНКО БРАТ
   39 -1
   14:17, 18 фев 2020
   Статията провокира доста въпроси,ето няколко от тях.Кога ВИК ще спрат водата и на другите незаконно свързали се "абонати"? Какъв е смисъла от прекъсването на водоснабдяванета на малка и незначителна част от крадците на вода,след като те ще отидат да си напълнят вода от съседите, които също крадат и не плащат.Колко от останалите квартали имат улични чешми?Уличните чешми в "Република" законни ли са? Уличните чешми спират ли се или водата постоянно тече?Последния въпрос е към авторката . Какво е означава изречението?......По-късно продължи с клетви на ромски.....Ако е имала предвид "ромски език" ,то такъв не съществува.Има ц-игански ,но не и ромски,освен ако хората почитащи питието ром не са създали език на който да разговарят.По- вероятно е да е говорила вариант на турски език който е почти не рабираем за турците.
  • 7
   Jo
   John
   35 0
   14:34, 18 фев 2020
   сипи им два-три кубика бетон в дупката, па нека се прикачат пак!
  • 8
   Ма
   Манчо
   34 0
   14:36, 18 фев 2020
   90 процента в махалата са с незаконни връзки за вода.
  • 9
   Щи
   Щирлиц
   27 -2
   16:29, 18 фев 2020
   Има и други начини за спиране на разхищенията в Република. Напр. ако им намалят налягането. Въпросът е дали е налице волята за действие.
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -3
   18:16, 18 фев 2020
   Сложете малко арсен на разклонението за Републиканците,или цианкалий,ако пък и това нямате наблъскайте я със сяра- разходите 100% ще спаднат рязко!
  • 11
   12
   123
   9 -7
   18:50, 18 фев 2020
   ако пуснат машинката за проверка на всички инкасатори по селата още от времето на Живков които са били инкасатори ще се хванете за главата и това са българи ама ще стане голям цирк .
  • 12
   Ма
   Мариела
   11 -2
   19:39, 18 фев 2020
   Само работягите Наса полицайката и инкасаторката Катя Петрова ще оправят незаконните връзки в махалата. Да живее пенсионерското ВиК.
  • 13
   Ха
   Хасковлия
   13 -1
   20:52, 18 фев 2020
   Трябват и солидни ГЛОБИ за тези които крадат вода с прикачени връзки. Начислете им глоби и спрете водата докато не платят.Не се заблуждавайте,че нямат пари....имат пари повече и от нас работещите.
   • Ja
    Jack Bauer
    10 -1
    21:13, 18 фев 2020
    А ако не платят да им се спрат незаслужените помощи. Не може да крадат, а държавата да им плаща.
  • 14
   Ja
   Jack Bauer
   12 -1
   21:12, 18 фев 2020
   Не стига, че не плаща, ами и недоволства. Следващото учение вместо в Корен да се проведе в маалата и после Общината да направи парк. Дупките за дърветата ще са готови. ;)

  Хороскоп за 01.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  01 дек 2020
  Последни новини