От х:

Днес в x:

21 °C

ВиК реже незаконни връзки в "Република"

  ВиК-Хасково стартира акция по прекъсване на незаконни връзки в хасковския квартал "Република". Тази сутрин служители на водното дружество разкопаха две дупки с багер по неасфалтираната улица "Могила" до бившата "Ерозия", където имаше незаконни отклонения към три жилища без документи за имоти, без партиди и без водомери.

  На място беше началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев. Той обясни, че на едното място връзката е била рязана два пъти, а на другото - четири. Последното прекъсване било през миналата седмица, когато започнала акцията. Само няколко дни по-късно обаче живеещите наоколо отново са се свързали незаконно към водопроводната мрежа. "Днес дойдохме на проверка и установихме, че връзките са възстановени", обясни инж. Лозев. Той поясни, че след поредното прекъсване, отново се изготвя констативен протокол. Специалистът смята, че трябва да се направят законодателни промени за трайно решение на проблема.

  Докато траеше прекъсването на незаконното водоснабдяване се вдигна олелия. Появи се жена, която негодуваше от спирането на водата. Тя се ядосваше, че няма да може да ползва вода и ще трябва да ходи да налива в туби от улични чешми, а имала болно бебе, чиито дрехи перяла всеки ден. "Всички къщи имат на черно по една-две чешми, а само нас проверяват", ядосваше се жената, която говореше на развален български. По-късно продължи с клетви на ромски.

  През миналата седмица са били прекъснати над 10 незаконни връзки в ромската махала и тази седмица от ВиК-Хасково проверяват отново адресите, за да видят дали отново има неправомерно прикачване.

  От ВиК допълниха, че акцията продължава през следващите дни и ще бъдат проверени всички връзки, които са били прекъснати миналата седмица.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Фа
   Фарук
   42 -9
   13:01, 18 фев 2020
   Да плащат баламите. Не пипайте електората. Догодина пак ще има избори.
   • Ех
    Ех Гяури ,
    2 -5
    22:45, 18 фев 2020
    Ако всички се вържете незаконно ,
    няма как да ви отвържат ....
    Обаче раята винаги е готова да пъшка , да пее юнашки песни в кръчмата .... и да си плаща

    Затова само мутрите и бейовете ходят където си поискат,а вас ви тъпчат в паркови места 2м х 1м
  • 2
   Иб
   ибрям
   28 -10
   13:10, 18 фев 2020
   докато има кой да плаща защо да плащаме
  • 3
   Ма
   мари
   45 -6
   13:16, 18 фев 2020
   След прекъсването те пак ще се свържат така че в момента се прави много шум за нищо.
  • 4
   ..
   .....
   62 -2
   13:26, 18 фев 2020
   Крайно време беше!!!!! Сега е ред да проверите и тока да видим там какво става!?!?!
   Никога до сега не съм изпитвала омраза към тези хора,но напоследак повечето зачестелите случай са свързани с тях!!!!
   Вече ги НЕНАВИЖДАМ!
   Ние 60-70лв. да забравим да платим ВИК пристига на вратата!
   Тези по 800-1000лв.сметки
   БОЛИ МЕ,че има такива хора,който само крадът,убиват,изнасилват!!!!!!
   Пълни непукисти.
   • Ха
    Хасковлийка
    9 0
    21:13, 18 фев 2020
    За съжаление пак ще е временно. Не вярвам някога да са на равно с хората, които всеки месец си плашат дължимото за ток и вода. Прах в очите. И мен ме боли. Гледам пенсионери- учители и др, които имат по около 200- 250 лв пенсия и не пропускат сметка, а циганите масово получават помощи по 1000 лв и не могат да се издължат. Но не те са виновни, а управляващите през всички години на прословутия преход, всички те го позволиха това. Болно ми е за България.
   • Хи
    хитлер
    5 0
    04:39, 19 фев 2020
    Това не са хора. Това са неща приличашти на човекоподобни от далеч.
  • 5
   Фъ
   ФъКю
   49 -2
   13:35, 18 фев 2020
   Мами..а ви ци... ка, само мизерии от тези получовеци.
  • 6
   Ха
   ХАНКО БРАТ
   39 -1
   14:17, 18 фев 2020
   Статията провокира доста въпроси,ето няколко от тях.Кога ВИК ще спрат водата и на другите незаконно свързали се "абонати"? Какъв е смисъла от прекъсването на водоснабдяванета на малка и незначителна част от крадците на вода,след като те ще отидат да си напълнят вода от съседите, които също крадат и не плащат.Колко от останалите квартали имат улични чешми?Уличните чешми в "Република" законни ли са? Уличните чешми спират ли се или водата постоянно тече?Последния въпрос е към авторката . Какво е означава изречението?......По-късно продължи с клетви на ромски.....Ако е имала предвид "ромски език" ,то такъв не съществува.Има ц-игански ,но не и ромски,освен ако хората почитащи питието ром не са създали език на който да разговарят.По- вероятно е да е говорила вариант на турски език който е почти не рабираем за турците.
  • 7
   Jo
   John
   35 0
   14:34, 18 фев 2020
   сипи им два-три кубика бетон в дупката, па нека се прикачат пак!
  • 8
   Ма
   Манчо
   34 0
   14:36, 18 фев 2020
   90 процента в махалата са с незаконни връзки за вода.
  • 9
   Щи
   Щирлиц
   27 -2
   16:29, 18 фев 2020
   Има и други начини за спиране на разхищенията в Република. Напр. ако им намалят налягането. Въпросът е дали е налице волята за действие.
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -3
   18:16, 18 фев 2020
   Сложете малко арсен на разклонението за Републиканците,или цианкалий,ако пък и това нямате наблъскайте я със сяра- разходите 100% ще спаднат рязко!
  • 11
   12
   123
   9 -7
   18:50, 18 фев 2020
   ако пуснат машинката за проверка на всички инкасатори по селата още от времето на Живков които са били инкасатори ще се хванете за главата и това са българи ама ще стане голям цирк .
  • 12
   Ма
   Мариела
   11 -2
   19:39, 18 фев 2020
   Само работягите Наса полицайката и инкасаторката Катя Петрова ще оправят незаконните връзки в махалата. Да живее пенсионерското ВиК.
  • 13
   Ха
   Хасковлия
   13 -1
   20:52, 18 фев 2020
   Трябват и солидни ГЛОБИ за тези които крадат вода с прикачени връзки. Начислете им глоби и спрете водата докато не платят.Не се заблуждавайте,че нямат пари....имат пари повече и от нас работещите.
   • Ja
    Jack Bauer
    10 -1
    21:13, 18 фев 2020
    А ако не платят да им се спрат незаслужените помощи. Не може да крадат, а държавата да им плаща.
  • 14
   Ja
   Jack Bauer
   12 -1
   21:12, 18 фев 2020
   Не стига, че не плаща, ами и недоволства. Следващото учение вместо в Корен да се проведе в маалата и после Общината да направи парк. Дупките за дърветата ще са готови. ;)

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  10 юли 2020
  Последни новини