От х:

Днес в x:

19 °C

ВиК реже незаконни връзки в "Република"

  ВиК-Хасково стартира акция по прекъсване на незаконни връзки в хасковския квартал "Република". Тази сутрин служители на водното дружество разкопаха две дупки с багер по неасфалтираната улица "Могила" до бившата "Ерозия", където имаше незаконни отклонения към три жилища без документи за имоти, без партиди и без водомери.

  На място беше началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев. Той обясни, че на едното място връзката е била рязана два пъти, а на другото - четири. Последното прекъсване било през миналата седмица, когато започнала акцията. Само няколко дни по-късно обаче живеещите наоколо отново са се свързали незаконно към водопроводната мрежа. "Днес дойдохме на проверка и установихме, че връзките са възстановени", обясни инж. Лозев. Той поясни, че след поредното прекъсване, отново се изготвя констативен протокол. Специалистът смята, че трябва да се направят законодателни промени за трайно решение на проблема.

  Докато траеше прекъсването на незаконното водоснабдяване се вдигна олелия. Появи се жена, която негодуваше от спирането на водата. Тя се ядосваше, че няма да може да ползва вода и ще трябва да ходи да налива в туби от улични чешми, а имала болно бебе, чиито дрехи перяла всеки ден. "Всички къщи имат на черно по една-две чешми, а само нас проверяват", ядосваше се жената, която говореше на развален български. По-късно продължи с клетви на ромски.

  През миналата седмица са били прекъснати над 10 незаконни връзки в ромската махала и тази седмица от ВиК-Хасково проверяват отново адресите, за да видят дали отново има неправомерно прикачване.

  От ВиК допълниха, че акцията продължава през следващите дни и ще бъдат проверени всички връзки, които са били прекъснати миналата седмица.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Фа
   Фарук
   42 -9
   13:01, 18 фев 2020
   Да плащат баламите. Не пипайте електората. Догодина пак ще има избори.
   • Ех
    Ех Гяури ,
    2 -5
    22:45, 18 фев 2020
    Ако всички се вържете незаконно ,
    няма как да ви отвържат ....
    Обаче раята винаги е готова да пъшка , да пее юнашки песни в кръчмата .... и да си плаща

    Затова само мутрите и бейовете ходят където си поискат,а вас ви тъпчат в паркови места 2м х 1м
  • 2
   Иб
   ибрям
   28 -10
   13:10, 18 фев 2020
   докато има кой да плаща защо да плащаме
  • 3
   Ма
   мари
   45 -6
   13:16, 18 фев 2020
   След прекъсването те пак ще се свържат така че в момента се прави много шум за нищо.
  • 4
   ..
   .....
   62 -2
   13:26, 18 фев 2020
   Крайно време беше!!!!! Сега е ред да проверите и тока да видим там какво става!?!?!
   Никога до сега не съм изпитвала омраза към тези хора,но напоследак повечето зачестелите случай са свързани с тях!!!!
   Вече ги НЕНАВИЖДАМ!
   Ние 60-70лв. да забравим да платим ВИК пристига на вратата!
   Тези по 800-1000лв.сметки
   БОЛИ МЕ,че има такива хора,който само крадът,убиват,изнасилват!!!!!!
   Пълни непукисти.
   • Ха
    Хасковлийка
    9 0
    21:13, 18 фев 2020
    За съжаление пак ще е временно. Не вярвам някога да са на равно с хората, които всеки месец си плашат дължимото за ток и вода. Прах в очите. И мен ме боли. Гледам пенсионери- учители и др, които имат по около 200- 250 лв пенсия и не пропускат сметка, а циганите масово получават помощи по 1000 лв и не могат да се издължат. Но не те са виновни, а управляващите през всички години на прословутия преход, всички те го позволиха това. Болно ми е за България.
   • Хи
    хитлер
    5 0
    04:39, 19 фев 2020
    Това не са хора. Това са неща приличашти на човекоподобни от далеч.
  • 5
   Фъ
   ФъКю
   49 -2
   13:35, 18 фев 2020
   Мами..а ви ци... ка, само мизерии от тези получовеци.
  • 6
   Ха
   ХАНКО БРАТ
   39 -1
   14:17, 18 фев 2020
   Статията провокира доста въпроси,ето няколко от тях.Кога ВИК ще спрат водата и на другите незаконно свързали се "абонати"? Какъв е смисъла от прекъсването на водоснабдяванета на малка и незначителна част от крадците на вода,след като те ще отидат да си напълнят вода от съседите, които също крадат и не плащат.Колко от останалите квартали имат улични чешми?Уличните чешми в "Република" законни ли са? Уличните чешми спират ли се или водата постоянно тече?Последния въпрос е към авторката . Какво е означава изречението?......По-късно продължи с клетви на ромски.....Ако е имала предвид "ромски език" ,то такъв не съществува.Има ц-игански ,но не и ромски,освен ако хората почитащи питието ром не са създали език на който да разговарят.По- вероятно е да е говорила вариант на турски език който е почти не рабираем за турците.
  • 7
   Jo
   John
   35 0
   14:34, 18 фев 2020
   сипи им два-три кубика бетон в дупката, па нека се прикачат пак!
  • 8
   Ма
   Манчо
   34 0
   14:36, 18 фев 2020
   90 процента в махалата са с незаконни връзки за вода.
  • 9
   Щи
   Щирлиц
   27 -2
   16:29, 18 фев 2020
   Има и други начини за спиране на разхищенията в Република. Напр. ако им намалят налягането. Въпросът е дали е налице волята за действие.
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -3
   18:16, 18 фев 2020
   Сложете малко арсен на разклонението за Републиканците,или цианкалий,ако пък и това нямате наблъскайте я със сяра- разходите 100% ще спаднат рязко!
  • 11
   12
   123
   9 -7
   18:50, 18 фев 2020
   ако пуснат машинката за проверка на всички инкасатори по селата още от времето на Живков които са били инкасатори ще се хванете за главата и това са българи ама ще стане голям цирк .
  • 12
   Ма
   Мариела
   11 -2
   19:39, 18 фев 2020
   Само работягите Наса полицайката и инкасаторката Катя Петрова ще оправят незаконните връзки в махалата. Да живее пенсионерското ВиК.
  • 13
   Ха
   Хасковлия
   13 -1
   20:52, 18 фев 2020
   Трябват и солидни ГЛОБИ за тези които крадат вода с прикачени връзки. Начислете им глоби и спрете водата докато не платят.Не се заблуждавайте,че нямат пари....имат пари повече и от нас работещите.
   • Ja
    Jack Bauer
    10 -1
    21:13, 18 фев 2020
    А ако не платят да им се спрат незаслужените помощи. Не може да крадат, а държавата да им плаща.
  • 14
   Ja
   Jack Bauer
   12 -1
   21:12, 18 фев 2020
   Не стига, че не плаща, ами и недоволства. Следващото учение вместо в Корен да се проведе в маалата и после Общината да направи парк. Дупките за дърветата ще са готови. ;)

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини