От х:

Днес в x:

17 °C

ВиК реже незаконни връзки в "Република"

  ВиК-Хасково стартира акция по прекъсване на незаконни връзки в хасковския квартал "Република". Тази сутрин служители на водното дружество разкопаха две дупки с багер по неасфалтираната улица "Могила" до бившата "Ерозия", където имаше незаконни отклонения към три жилища без документи за имоти, без партиди и без водомери.

  На място беше началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев. Той обясни, че на едното място връзката е била рязана два пъти, а на другото - четири. Последното прекъсване било през миналата седмица, когато започнала акцията. Само няколко дни по-късно обаче живеещите наоколо отново са се свързали незаконно към водопроводната мрежа. "Днес дойдохме на проверка и установихме, че връзките са възстановени", обясни инж. Лозев. Той поясни, че след поредното прекъсване, отново се изготвя констативен протокол. Специалистът смята, че трябва да се направят законодателни промени за трайно решение на проблема.

  Докато траеше прекъсването на незаконното водоснабдяване се вдигна олелия. Появи се жена, която негодуваше от спирането на водата. Тя се ядосваше, че няма да може да ползва вода и ще трябва да ходи да налива в туби от улични чешми, а имала болно бебе, чиито дрехи перяла всеки ден. "Всички къщи имат на черно по една-две чешми, а само нас проверяват", ядосваше се жената, която говореше на развален български. По-късно продължи с клетви на ромски.

  През миналата седмица са били прекъснати над 10 незаконни връзки в ромската махала и тази седмица от ВиК-Хасково проверяват отново адресите, за да видят дали отново има неправомерно прикачване.

  От ВиК допълниха, че акцията продължава през следващите дни и ще бъдат проверени всички връзки, които са били прекъснати миналата седмица.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Фа
   Фарук
   42 -9
   13:01, 18 фев 2020
   Да плащат баламите. Не пипайте електората. Догодина пак ще има избори.
   • Ех
    Ех Гяури ,
    2 -5
    22:45, 18 фев 2020
    Ако всички се вържете незаконно ,
    няма как да ви отвържат ....
    Обаче раята винаги е готова да пъшка , да пее юнашки песни в кръчмата .... и да си плаща

    Затова само мутрите и бейовете ходят където си поискат,а вас ви тъпчат в паркови места 2м х 1м
  • 2
   Иб
   ибрям
   28 -10
   13:10, 18 фев 2020
   докато има кой да плаща защо да плащаме
  • 3
   Ма
   мари
   45 -6
   13:16, 18 фев 2020
   След прекъсването те пак ще се свържат така че в момента се прави много шум за нищо.
  • 4
   ..
   .....
   62 -2
   13:26, 18 фев 2020
   Крайно време беше!!!!! Сега е ред да проверите и тока да видим там какво става!?!?!
   Никога до сега не съм изпитвала омраза към тези хора,но напоследак повечето зачестелите случай са свързани с тях!!!!
   Вече ги НЕНАВИЖДАМ!
   Ние 60-70лв. да забравим да платим ВИК пристига на вратата!
   Тези по 800-1000лв.сметки
   БОЛИ МЕ,че има такива хора,който само крадът,убиват,изнасилват!!!!!!
   Пълни непукисти.
   • Ха
    Хасковлийка
    9 0
    21:13, 18 фев 2020
    За съжаление пак ще е временно. Не вярвам някога да са на равно с хората, които всеки месец си плашат дължимото за ток и вода. Прах в очите. И мен ме боли. Гледам пенсионери- учители и др, които имат по около 200- 250 лв пенсия и не пропускат сметка, а циганите масово получават помощи по 1000 лв и не могат да се издължат. Но не те са виновни, а управляващите през всички години на прословутия преход, всички те го позволиха това. Болно ми е за България.
   • Хи
    хитлер
    5 0
    04:39, 19 фев 2020
    Това не са хора. Това са неща приличашти на човекоподобни от далеч.
  • 5
   Фъ
   ФъКю
   49 -2
   13:35, 18 фев 2020
   Мами..а ви ци... ка, само мизерии от тези получовеци.
  • 6
   Ха
   ХАНКО БРАТ
   39 -1
   14:17, 18 фев 2020
   Статията провокира доста въпроси,ето няколко от тях.Кога ВИК ще спрат водата и на другите незаконно свързали се "абонати"? Какъв е смисъла от прекъсването на водоснабдяванета на малка и незначителна част от крадците на вода,след като те ще отидат да си напълнят вода от съседите, които също крадат и не плащат.Колко от останалите квартали имат улични чешми?Уличните чешми в "Република" законни ли са? Уличните чешми спират ли се или водата постоянно тече?Последния въпрос е към авторката . Какво е означава изречението?......По-късно продължи с клетви на ромски.....Ако е имала предвид "ромски език" ,то такъв не съществува.Има ц-игански ,но не и ромски,освен ако хората почитащи питието ром не са създали език на който да разговарят.По- вероятно е да е говорила вариант на турски език който е почти не рабираем за турците.
  • 7
   Jo
   John
   35 0
   14:34, 18 фев 2020
   сипи им два-три кубика бетон в дупката, па нека се прикачат пак!
  • 8
   Ма
   Манчо
   34 0
   14:36, 18 фев 2020
   90 процента в махалата са с незаконни връзки за вода.
  • 9
   Щи
   Щирлиц
   27 -2
   16:29, 18 фев 2020
   Има и други начини за спиране на разхищенията в Република. Напр. ако им намалят налягането. Въпросът е дали е налице волята за действие.
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -3
   18:16, 18 фев 2020
   Сложете малко арсен на разклонението за Републиканците,или цианкалий,ако пък и това нямате наблъскайте я със сяра- разходите 100% ще спаднат рязко!
  • 11
   12
   123
   9 -7
   18:50, 18 фев 2020
   ако пуснат машинката за проверка на всички инкасатори по селата още от времето на Живков които са били инкасатори ще се хванете за главата и това са българи ама ще стане голям цирк .
  • 12
   Ма
   Мариела
   11 -2
   19:39, 18 фев 2020
   Само работягите Наса полицайката и инкасаторката Катя Петрова ще оправят незаконните връзки в махалата. Да живее пенсионерското ВиК.
  • 13
   Ха
   Хасковлия
   13 -1
   20:52, 18 фев 2020
   Трябват и солидни ГЛОБИ за тези които крадат вода с прикачени връзки. Начислете им глоби и спрете водата докато не платят.Не се заблуждавайте,че нямат пари....имат пари повече и от нас работещите.
   • Ja
    Jack Bauer
    10 -1
    21:13, 18 фев 2020
    А ако не платят да им се спрат незаслужените помощи. Не може да крадат, а държавата да им плаща.
  • 14
   Ja
   Jack Bauer
   12 -1
   21:12, 18 фев 2020
   Не стига, че не плаща, ами и недоволства. Следващото учение вместо в Корен да се проведе в маалата и после Общината да направи парк. Дупките за дърветата ще са готови. ;)

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  24 сеп 2020
  Последни новини