От х:

Днес в x:

24 °C

Прекратиха обществената поръчка за електробуси и зарядни в Хасково

Прекратена е обществената поръчка за доставка на електробуси в община Хасково. Това гласи решението на Йордан Панев - управител на общинско предприятие "Тролейбусен транспорт".

Процедурата бе открита на 31 декември 2019 г., но е прекратена заради открити нарушения. Подадена е жалба на 28 януари 2020 г. от "Българска автомобилна индустрия" ЕАД в Комисията за защита на конкуренцията с искане за отмяна на обществената поръчка заради допусната дискриминация при оценката на един от критериите за възлагане, посочен в методиката за определяне на комплексната оценка на офертите. В техническата спецификация в поръчката било посочено, че електробусите могат са с един или два тягови двигателя, което необосновано ощетява участниците в поръчката, които евентуално биха предложили електробуси с един тягов двигател. Именно заради това поръчката е прекратена. Тя предвиждаше избор на фирма за доставка на 5 нови електрически автобуса и 6 зарядни станции, както и изграждане на необходимата инфраструктура за електрозахранване.

Предвиждаше се общият размер на инвестицията да е 6 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) осигурява близо 5 млн. лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  On
  One Euro man
  37 -3
  20:09, 17 фев 2020
  Хвала на общинската администрация в Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев и на неговия екип от експерти за така компетентно подготвената техническа спецификация.
  Какъвто кмета и експертния му екип, такава и техническата спецификация на обществената поръчка, обратното на острото
 • 2
  Се
  Сега кво
  31 0
  20:24, 17 фев 2020
  Напънал се екипа от експерти и изакали едно голямо нищо.
 • 3
  Къ
  къде са мангите
  11 0
  21:32, 17 фев 2020
  и сега къде ше идат мангите от тоя проджект""?> нова поръчка ше има ли
 • 4
  Ха
  Ха такааа
  9 -3
  00:42, 18 фев 2020
  Прокуратурата заработи и взе да ги хваща страх да го карат през просото.
 • 5
  Пр
  Правоверен от ГРОБ/ДПС
  12 0
  00:58, 18 фев 2020
  Конкурса е само за Правоверни :)))
 • 6
  Шо
  Шофьор
  10 0
  07:51, 18 фев 2020
  Оправете пътища,тротоари ВиК...
 • 7
  N3
  n3rd
  9 -2
  08:32, 18 фев 2020
  жалка община , жалки хора , жалък град
  • Ха
   Хасковлията
   2 -5
   08:51, 18 фев 2020
   Жалък ник, бих казал!
 • 8
  Ян
  Янков
  14 -2
  08:50, 18 фев 2020
  Не бе хора, не е прекратена заради нередовна документация.
  Прекратена е, защото Сервитьорчетата нямат нагласен човек за тази схема.
  Сега ще "преработят" документацията, а през това време,ще намерят някой "наш човек" , да спечели "честно" тази обществена поръчка!
  Нищо ново под Хасковското слънце!
  Хубав ден на всички!
  И , усмихвайте се ! :-)
 • 9
  А.
  А.А
  0 0
  21:26, 18 фев 2020
  1 ел.бус + 1 зарядна станция =1 милион?

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини