От х:

Днес в x:

19 °C

Прекратиха обществената поръчка за електробуси и зарядни в Хасково

Прекратена е обществената поръчка за доставка на електробуси в община Хасково. Това гласи решението на Йордан Панев - управител на общинско предприятие "Тролейбусен транспорт".

Процедурата бе открита на 31 декември 2019 г., но е прекратена заради открити нарушения. Подадена е жалба на 28 януари 2020 г. от "Българска автомобилна индустрия" ЕАД в Комисията за защита на конкуренцията с искане за отмяна на обществената поръчка заради допусната дискриминация при оценката на един от критериите за възлагане, посочен в методиката за определяне на комплексната оценка на офертите. В техническата спецификация в поръчката било посочено, че електробусите могат са с един или два тягови двигателя, което необосновано ощетява участниците в поръчката, които евентуално биха предложили електробуси с един тягов двигател. Именно заради това поръчката е прекратена. Тя предвиждаше избор на фирма за доставка на 5 нови електрически автобуса и 6 зарядни станции, както и изграждане на необходимата инфраструктура за електрозахранване.

Предвиждаше се общият размер на инвестицията да е 6 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) осигурява близо 5 млн. лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  On
  One Euro man
  37 -3
  20:09, 17 фев 2020
  Хвала на общинската администрация в Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев и на неговия екип от експерти за така компетентно подготвената техническа спецификация.
  Какъвто кмета и експертния му екип, такава и техническата спецификация на обществената поръчка, обратното на острото
 • 2
  Се
  Сега кво
  31 0
  20:24, 17 фев 2020
  Напънал се екипа от експерти и изакали едно голямо нищо.
 • 3
  Къ
  къде са мангите
  11 0
  21:32, 17 фев 2020
  и сега къде ше идат мангите от тоя проджект""?> нова поръчка ше има ли
 • 4
  Ха
  Ха такааа
  9 -3
  00:42, 18 фев 2020
  Прокуратурата заработи и взе да ги хваща страх да го карат през просото.
 • 5
  Пр
  Правоверен от ГРОБ/ДПС
  12 0
  00:58, 18 фев 2020
  Конкурса е само за Правоверни :)))
 • 6
  Шо
  Шофьор
  10 0
  07:51, 18 фев 2020
  Оправете пътища,тротоари ВиК...
 • 7
  N3
  n3rd
  9 -2
  08:32, 18 фев 2020
  жалка община , жалки хора , жалък град
  • Ха
   Хасковлията
   2 -5
   08:51, 18 фев 2020
   Жалък ник, бих казал!
 • 8
  Ян
  Янков
  14 -2
  08:50, 18 фев 2020
  Не бе хора, не е прекратена заради нередовна документация.
  Прекратена е, защото Сервитьорчетата нямат нагласен човек за тази схема.
  Сега ще "преработят" документацията, а през това време,ще намерят някой "наш човек" , да спечели "честно" тази обществена поръчка!
  Нищо ново под Хасковското слънце!
  Хубав ден на всички!
  И , усмихвайте се ! :-)
 • 9
  А.
  А.А
  0 0
  21:26, 18 фев 2020
  1 ел.бус + 1 зарядна станция =1 милион?

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини