От х:

Днес в x:

13 °C

Назначават 13 експерти в РИОСВ-Хасково

  Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова присъства на първо регионално събитие за област Хасково на тема „Подкрепа за по-добро разбиране на подхода за управление на Натура 2000 в България“. Срещата се състоя в конферентната зала в хотел „Родопи“ и на нея бяха поканени всички администрации и организации, имащи отношение към управлението на териториите в Натура 2000, съобщиха от Областна администрация.

  На срещата беше обсъден новият подход за управление на защитените територии на европейската мрежа Натура 2000 в България. За да се осигури дългосрочното оцеляване на най-ценните и застрашени видове и местообитания у нас, както на сушата, така и в морската среда ще бъде възприет хибриден подход, с орган на управление РИОСВ. На територията на РИОСВ-Хасково се намира най-голям процент в Натура 2000, извън парковете, в цялата страна. Общата площ на защитените местности е 371 262 хектара. В новия управленски подход се предвижда към всяко регионално РИОСВ да бъдат назначени специалисти, които да изпълняват плановете, допринасящи за постигане целите на защитените зони. В РИОСВ – Хасково ще бъдат назначени 13 експерти. Техният брой е съобразен с обхвата на територията и общата площ на Натура 2000 към съответния регион. Към РИОСВ - Хасково спада най-голямата площ защитени територии, поради което се търсят и най-много експерти. Специалистите ще трябва да разработват и въвеждат правилата за работа на Комитета на заинтересованите страни; да осигуряват данни и информация, необходими за разработване на плановия документ; осигуряват необходимата експертиза за извършване на анализи и оценки свързани със състоянието на целевите видове и местообитания, и информация за социално-икономическото състояние и приоритетите за развитие на територията; да отговарят за разработване на документи.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ай
   айляци
   21 0
   19:34, 17 фев 2020
   Хора без работа, подпират си главите по масите.
  • 2
   Ди
   Дикс
   20 0
   19:39, 17 фев 2020
   1000 % пуми диксове и от младежкото дупесе, там им е силата в държавните учреждение
  • 3
   Гю
   Гюро
   26 -1
   20:15, 17 фев 2020
   Тринайсет е фатално число, не е на хубаво с това назначение. Като тайната вечеря.

   Иначе още 13 чантаджии, всеки човек на правилния човек, ще вземат едни заплати, без да са наясно каква им е работата.
  • 4
   Ив
   иван
   16 0
   21:20, 17 фев 2020
   .... ще вдигат "зеления" телефон ... ако звънне :)
  • 5
   Колежки
  • 6
   Да
   Да засторим Пирин
   4 0
   08:52, 18 фев 2020
   Бати зелените, мелените, само им играя по свирката на тези екоактивисти. Заради тези не може да се строи никъде
   • Пе
    Перун
    7 0
    09:52, 18 фев 2020
    Става въпрос за пари, а не за опазване на природата.
  • 7
   32
   321
   11 -1
   09:22, 18 фев 2020
   С откриване на подобни работни места няма да си оправим държавата.По скоро службичка за наши хора,а щяха да съкращават администрацията.
  • 8
   Ха
   Хасковлията
   6 0
   11:34, 18 фев 2020
   Още тринадесет семейства, които задължително ще гласуват за ГРОБ , пардон - ГЕРБ.
  • 9
   Гр
   Градския му
   8 0
   12:37, 18 фев 2020
   Аман от чиновници. 13 чиновника х (1500 лв + 500 ДОО) х 12 месеца = 312 000 лв. на година само за заплати. И поне поне още 5-6 пъти по толкова за бюра, столове, климатици, командировки, бензин, премии, а да не говорим че съгурно ще са необходими и автомобили за обиколка на обектите. И станаха няколко милиона.
   Ето къде изтичат парите на данъкоплатците, така необходими за благоустрояване на града, за безплатна храна на децата, за увеличаване на пенсиите, за ремонт на улиците, за нови кладенци за питейна води и т.н.
   • Пе
    Пенсионер
    3 0
    13:19, 18 фев 2020
    Точно за мен работа-пенсионер ( 73years old ),и знам и мога и знам къде и колко да дам и ще помогна на незнаещите за да се усвои програмата да има за тях колкото трябва и за мен една троха да остане и много още екстри за които дори и не са си помислили !

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  15 юли 2020
  Последни новини