От х:

Днес в x:

9 °C

Назначават 13 експерти в РИОСВ-Хасково

  Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова присъства на първо регионално събитие за област Хасково на тема „Подкрепа за по-добро разбиране на подхода за управление на Натура 2000 в България“. Срещата се състоя в конферентната зала в хотел „Родопи“ и на нея бяха поканени всички администрации и организации, имащи отношение към управлението на териториите в Натура 2000, съобщиха от Областна администрация.

  На срещата беше обсъден новият подход за управление на защитените територии на европейската мрежа Натура 2000 в България. За да се осигури дългосрочното оцеляване на най-ценните и застрашени видове и местообитания у нас, както на сушата, така и в морската среда ще бъде възприет хибриден подход, с орган на управление РИОСВ. На територията на РИОСВ-Хасково се намира най-голям процент в Натура 2000, извън парковете, в цялата страна. Общата площ на защитените местности е 371 262 хектара. В новия управленски подход се предвижда към всяко регионално РИОСВ да бъдат назначени специалисти, които да изпълняват плановете, допринасящи за постигане целите на защитените зони. В РИОСВ – Хасково ще бъдат назначени 13 експерти. Техният брой е съобразен с обхвата на територията и общата площ на Натура 2000 към съответния регион. Към РИОСВ - Хасково спада най-голямата площ защитени територии, поради което се търсят и най-много експерти. Специалистите ще трябва да разработват и въвеждат правилата за работа на Комитета на заинтересованите страни; да осигуряват данни и информация, необходими за разработване на плановия документ; осигуряват необходимата експертиза за извършване на анализи и оценки свързани със състоянието на целевите видове и местообитания, и информация за социално-икономическото състояние и приоритетите за развитие на територията; да отговарят за разработване на документи.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ай
   айляци
   21 0
   19:34, 17 фев 2020
   Хора без работа, подпират си главите по масите.
  • 2
   Ди
   Дикс
   20 0
   19:39, 17 фев 2020
   1000 % пуми диксове и от младежкото дупесе, там им е силата в държавните учреждение
  • 3
   Гю
   Гюро
   26 -1
   20:15, 17 фев 2020
   Тринайсет е фатално число, не е на хубаво с това назначение. Като тайната вечеря.

   Иначе още 13 чантаджии, всеки човек на правилния човек, ще вземат едни заплати, без да са наясно каква им е работата.
  • 4
   Ив
   иван
   16 0
   21:20, 17 фев 2020
   .... ще вдигат "зеления" телефон ... ако звънне :)
  • 5
   Колежки
  • 6
   Да
   Да засторим Пирин
   4 0
   08:52, 18 фев 2020
   Бати зелените, мелените, само им играя по свирката на тези екоактивисти. Заради тези не може да се строи никъде
   • Пе
    Перун
    7 0
    09:52, 18 фев 2020
    Става въпрос за пари, а не за опазване на природата.
  • 7
   32
   321
   11 -1
   09:22, 18 фев 2020
   С откриване на подобни работни места няма да си оправим държавата.По скоро службичка за наши хора,а щяха да съкращават администрацията.
  • 8
   Ха
   Хасковлията
   5 0
   11:34, 18 фев 2020
   Още тринадесет семейства, които задължително ще гласуват за ГРОБ , пардон - ГЕРБ.
  • 9
   Гр
   Градския му
   7 0
   12:37, 18 фев 2020
   Аман от чиновници. 13 чиновника х (1500 лв + 500 ДОО) х 12 месеца = 312 000 лв. на година само за заплати. И поне поне още 5-6 пъти по толкова за бюра, столове, климатици, командировки, бензин, премии, а да не говорим че съгурно ще са необходими и автомобили за обиколка на обектите. И станаха няколко милиона.
   Ето къде изтичат парите на данъкоплатците, така необходими за благоустрояване на града, за безплатна храна на децата, за увеличаване на пенсиите, за ремонт на улиците, за нови кладенци за питейна води и т.н.
   • Пе
    Пенсионер
    3 0
    13:19, 18 фев 2020
    Точно за мен работа-пенсионер ( 73years old ),и знам и мога и знам къде и колко да дам и ще помогна на незнаещите за да се усвои програмата да има за тях колкото трябва и за мен една троха да остане и много още екстри за които дори и не са си помислили !

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  04 апр 2020
  Последни новини