От х:

Днес в x:

Започва спешно укрепване на моста в село Милево

Изображение 1 от 2

    След вчерашния протест на превозвачи и селскостопански производители от общините Първомай и Садово заради нововъведените ограничения на моста в село Милево, от Областна администрация Пловдив бяха поети ангажименти за спешно решаване на проблемите.

    От няколко дни има ограничение за преминаване на моста от автомобили над 12 тона. Причините са подкопаването на основите на съоръжението, което се оказва че е в резултат на неправомерно добиване на инертни материали.

    Мостът над река Марица в село Милево е транспортна връзка между няколко населени места и е поредното препятствие за превозвачите по пътя им между Първомай и няколко близки села като Градина, Крушево, Добри дол, Плодовитово и др. тъй като те са принудени заради ограниченията от 5 т на моста до Първомай да заобикалят през Поповица.

    Това накара кметовете на Първомай и Садово да подкрепят протеста и да поискат решение на проблема.

    Мостът в Милево свързва и областите Стара Загора и Пловдив. Съоръжението е изградено на републикански път II-66 и се стопанисва от Областно пътно управление Стара Загора. В момента има забрана за преминаване на тежкотоварни МПС над 12 тона, поради влошено експлоатационно състояние на моста. Основната причина за това са промени на речното дъно на река Марица и частично откриване на пилотите на стълбовете на мостовото съоръжение.

    Протестът наложи спешна среща на областните управители на Пловдив и Стара Загора и разговор с председателя на УС на АПИ Георги Терзийски.

    По думите на Дани Каназирева е извършено конструктивно обследване на моста,  задействана е процедура за възлагане на ремонтите дейности. От АПИ е осигурено финансиране, а изпълнението е възложено на ОПУ –Стара Загора.

    Има изготвен проект за авариен ремонт, който е внесен преди два дни в Института за пътища и мостове за съгласуване, а пътно-поддържащата фирма ще започне ремонта на съоръжението след изпълнение на задължителните процедури по Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за водите, обясниха от Областно пътно управление в Стара Загора

    Областните управители на Пловдив и Стара Загора  са обещали пълно съдействие за ускоряване на процедурите по съгласуване на документацията, за да започне в най-кратки срокове ремонта на съоръжението.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      12
      123
      5 0
      08:11, 14 фев 2020
      Пиши го и този "платен" материал.
    • 2
      Пи
      питагор
      2 -6
      08:36, 14 фев 2020
      аба за какво се мъчат ни знам нали жъ праят нов мо... Виж коментара
    • 3
      До
      До Пи
      3 -1
      10:31, 14 фев 2020
      Прост ли си или зорлем се правиш....мостът да Градина е едно, до Милево -друго.Или мирогледът те е да Гиризите и обратно.
      • Пи
        питагор
        1 -3
        11:06, 14 фев 2020
        яз ли съм прозт ти ли си прозт ни е ясно но ти ни разбираш чи ако са спазваха разпоредбите и нормите за бизупасност не още прди 10 гудини нямаше да минаваме през градинския мост с камиони и за да идем до градина трябваше да минаваме приз милево убачи това ни са прай и явно Господ е с нас за сига. Та колкото време нашия мост ни управят толкова и но да ни го управят ама ти си каун и ни можеш да разбиреш ко ти говори батя ти питагор трябва да ти са убяснява.
    • 4
      Er
      error
      3 0
      22:25, 16 фев 2020
      Нека да го укрепват и ремонтират за сметка на фирмата която е добивала инертни материали и за сметка на този който им е разрешил това,ние нямаме НИКАКВА вина за това му състояниеза да плащаме от джобовете си.!!!
    Последни новини