От х:

Днес в x:

10 °C

Акция на КАТ за камиони и автобуси: Един без застраховка, друг вози непокрит товар

    Специализирана полицейска операция за контрол над товарни автомобили и автобуси тече в Хасковска област. Тя се провежда съвместно с Криминална и Икономическа полиция, както и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (ДАИ).

    По време на акцията униформените следят за нарушения на Закона за движение по пътищата, както и за престъпления по Наказателния кодекс - държане на наркотици, трафик на нелегални емигранти.

    Днес преди обед катаджиите спираха за проверка водачи, преминаващи по булевард "Васил Левски" в Хасково, в района на Цигарената фабрика. В рамките на десетина минути бяха проверени два камиона. Оказа се, че и в двата случая има нарушения.

    Единият бе фирмен тежкотоварен автомобил МАН, превозващ пръст. Тъй като товарът не беше покрит и има възможност да бъде разпилян, водачът бе санкциониран с фиш за 20 лева. Шофьорът Венко Иванов заяви, че му паднала покривката на товара, но допълни, че ще си плати глобата. Той обаче каза, че одобрява подобни полицейски проверки с цел безопасност на пътя.

    Другият проверен товарен автомобил бе фирмен Мерцедес, който се оказа, че няма задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Заради нарушението бе отнета книжката на водача до представяне на валидна полица, но отнесе и акт.

    Целта на акцията е да се намалят пътнотранспортните произшествия. Най-честите причини за подобни инциденти са неспазване на времето за почивка, превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици, както и превоз на необезопасени товари.

    Полицейската операция продължава до края на седмицата. Освен в България тя се провежда паралелно и в други европейски държави.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ни
      Никодимчо
      11 -1
      20:17, 12 фев 2020
      И като мине седмицата пак ще си карат както си знаят. Защо седмица само, защо специализирана акция!? Това им е ежедневната работа и задължение - да контролират транспорта и спазването на правилата. Все едно готвач да каже - тази седмица ще готвя, учителят - тази седмица ще преподавам и пр. ,... следващите седмици ще лапам мухите!
    • 2
      Хи
      Химената
      6 0
      21:30, 12 фев 2020
      Селския бек с татрата шпори с калната гума , ще вземе някой милионер бизнесмен който не продава кокица да се плъзне пак и да изплющи някое ауди на работник от средната класа , на който му помагат родителите пенсионери с изплащането на колата.
      • Се
        Селския
        0 -1
        01:05, 14 фев 2020
        И като му е кална гумата голяма работа
    • 3
      Ам
      Американски КурКосмат
      5 -1
      00:11, 13 фев 2020
      Как така всички мутри и бейове спазват Закона
      ( разбира се не говорим за Божков :))),
      а Раята е все в "грешна стъпка" ???
      ....
      Според мен проблема е че Заптиетата са робски души :))
    • 4
      За
      запознат
      1 0
      13:04, 13 фев 2020
      Така е вече седмица нагласяват избора на 30 робски души - важно е да си платиш или да си наш човек, изпита няма значение.Добре е ,че Гешефтурата се е амбицирала и ще изплющи някой регионален началник.
      • 12
        12345
        0 0
        11:37, 15 фев 2020
        Ами няма да е зле,да започнат с ДАА(ДАИ),там явно някой се опитва да върне старите времена с такса спокойствие...
    Последни новини