От х:

Днес в x:

10 °C

70 данъчни и техни близки подмениха лични документи в НАП

  Близо 70 служители на НАП в Хасково и техни близки подадоха заявки за групова подмяна на лични документи. Заявките им бяха приети на място в държавната институция от мобилен екип на сектор "Български документи за самоличност" към МВР-Хасково. Представителите на полицейското звено носиха и техника, с която правиха снимки на гражданите, предварително подали заявка за подмяна на лични карти, задгранични паспорти и шофьорски книжки. Беше осигурен и постерминал за заплащане без такса.

  Мобилната услуга на МВР бе приета радушно от данъчните. "Услугата спестява време и не е необходимо служителите да бъдат освобождавани от работа, за да отидат до Паспортна служба", коментира говорителят на НАП-Хасково Божана Илиева. Тя допълни, че на някои от колегите й личните им документи изтичат в края на годината, но заради ефективната услуга, са решили да си ги подменят предсрочно.

  Началникът на сектор БДС Снежана Митошева заяви, че са получили общо 12 заявки за групова подмяна на лични документи от фирми, институции, училища, кметства в села. Вече са обслужени 6 от заявките, а останалите 6 ще бъдат обслужени по график. Митошева заяви, че през март тази година предстои да заработи нов вид организация в полицейските участъци в Минерални бани, Стамболово, Симеоновград, Любимец, където по предварително обявен график жителите ще могат също да подменят лични документи на място, което ще спести ходенето до общинския или областния център.

  От Паспортна служба заявиха, че през 2020 г. изтичат около 90 000 лични документа на хора от Хасковска област. Очаква се обаче да бъдат обслужени около 120 000 граждани, тъй като сред тях има такива, които подменят повредени или изгубени лични документи, поради смяна на имена или постоянен адрес, а не малко са и заявки за задгранични паспорти на деца.

  Личните карти трябва да бъдат подменени до 30 дни след изтичането им или при промяна на постоянен адрес или имена. След този срок е предвидена глоба от 20 до 150 лева. Такава е санкцията и за изтекъл паспорт, който не е върнат за унищожаване в рамките на 3 месеца. За шофьорските книжки няма такъв срок за връщане или задължителна подмяна, но шофирането без валидно свидетелство за правоуправление е нарушение по Закона за движение по пътищата, по който също е предвидена санкция.

  От Паспортна служба апелират гражданите, чиито документи изтичат през 2020 г., да ги подменят в началото на годината, тъй като сега няма опашки, а през май се очаква наплив, предимно от българи, живеещи в Турция, завръщащи се за празниците. От полицейското звено заявиха, че дирекцията в Хасково е една от най-натоварените в страната по брой обслужени граждани.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Зд
   Здравейте
   40 -4
   14:50, 12 фев 2020
   Тези глупаци от НАП няма ли да проверят фирмите на Цвети Лалов.
   Нали знаете защо фирмите му са с точно такива имена и защо наскоро промениха закона ?
   Цветенцето е свързан с 32 фирми със следните имена.
   Рестком-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-14 ,
   Рестком-13 го е прескочил ,защото е суеверен и мрази насилието ,защото получава припадъци. По същата причина носи и розови тениски.
   Други фирми от същата печеливша поредица укриващи данъци е
   Ивком -2-3-4-5-6-7
   Пицарията УНО ПИО която не издава касови бележки от години също му е подарена за стопанисване от Тенчо Лилянов. Та въпросът ми към НАП-Хасково е до кога ще се правят, че не забелязват какво става ? Чакате някой да ви подаде сигнал ли ? И когато ви попитат "Вие не знаете че тук се укриват данъци в особенно големи размери?", вие вдигате рамене и казвате "Ами няма подаден сигнал." Ами това какво е ??
  • 2
   Ма
   Мария
   35 -5
   15:12, 12 фев 2020
   Нап Хасково е най-корумпираната и неефективна държавна институция в цялата област.
   • Ив
    Иван Минков
    2 -11
    12:02, 13 фев 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук

  Хороскоп за 26.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  26 фев 2020
  Последни новини