От х:

Днес в x:

-4 °C

70 данъчни и техни близки подмениха лични документи в НАП

  Близо 70 служители на НАП в Хасково и техни близки подадоха заявки за групова подмяна на лични документи. Заявките им бяха приети на място в държавната институция от мобилен екип на сектор "Български документи за самоличност" към МВР-Хасково. Представителите на полицейското звено носиха и техника, с която правиха снимки на гражданите, предварително подали заявка за подмяна на лични карти, задгранични паспорти и шофьорски книжки. Беше осигурен и постерминал за заплащане без такса.

  Мобилната услуга на МВР бе приета радушно от данъчните. "Услугата спестява време и не е необходимо служителите да бъдат освобождавани от работа, за да отидат до Паспортна служба", коментира говорителят на НАП-Хасково Божана Илиева. Тя допълни, че на някои от колегите й личните им документи изтичат в края на годината, но заради ефективната услуга, са решили да си ги подменят предсрочно.

  Началникът на сектор БДС Снежана Митошева заяви, че са получили общо 12 заявки за групова подмяна на лични документи от фирми, институции, училища, кметства в села. Вече са обслужени 6 от заявките, а останалите 6 ще бъдат обслужени по график. Митошева заяви, че през март тази година предстои да заработи нов вид организация в полицейските участъци в Минерални бани, Стамболово, Симеоновград, Любимец, където по предварително обявен график жителите ще могат също да подменят лични документи на място, което ще спести ходенето до общинския или областния център.

  От Паспортна служба заявиха, че през 2020 г. изтичат около 90 000 лични документа на хора от Хасковска област. Очаква се обаче да бъдат обслужени около 120 000 граждани, тъй като сред тях има такива, които подменят повредени или изгубени лични документи, поради смяна на имена или постоянен адрес, а не малко са и заявки за задгранични паспорти на деца.

  Личните карти трябва да бъдат подменени до 30 дни след изтичането им или при промяна на постоянен адрес или имена. След този срок е предвидена глоба от 20 до 150 лева. Такава е санкцията и за изтекъл паспорт, който не е върнат за унищожаване в рамките на 3 месеца. За шофьорските книжки няма такъв срок за връщане или задължителна подмяна, но шофирането без валидно свидетелство за правоуправление е нарушение по Закона за движение по пътищата, по който също е предвидена санкция.

  От Паспортна служба апелират гражданите, чиито документи изтичат през 2020 г., да ги подменят в началото на годината, тъй като сега няма опашки, а през май се очаква наплив, предимно от българи, живеещи в Турция, завръщащи се за празниците. От полицейското звено заявиха, че дирекцията в Хасково е една от най-натоварените в страната по брой обслужени граждани.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Зд
   Здравейте
   40 -4
   14:50, 12 фев 2020
   Тези глупаци от НАП няма ли да проверят фирмите на Цвети Лалов.
   Нали знаете защо фирмите му са с точно такива имена и защо наскоро промениха закона ?
   Цветенцето е свързан с 32 фирми със следните имена.
   Рестком-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-14 ,
   Рестком-13 го е прескочил ,защото е суеверен и мрази насилието ,защото получава припадъци. По същата причина носи и розови тениски.
   Други фирми от същата печеливша поредица укриващи данъци е
   Ивком -2-3-4-5-6-7
   Пицарията УНО ПИО която не издава касови бележки от години също му е подарена за стопанисване от Тенчо Лилянов. Та въпросът ми към НАП-Хасково е до кога ще се правят, че не забелязват какво става ? Чакате някой да ви подаде сигнал ли ? И когато ви попитат "Вие не знаете че тук се укриват данъци в особенно големи размери?", вие вдигате рамене и казвате "Ами няма подаден сигнал." Ами това какво е ??
  • 2
   Ма
   Мария
   35 -5
   15:12, 12 фев 2020
   Нап Хасково е най-корумпираната и неефективна държавна институция в цялата област.
   • Ив
    Иван Минков
    2 -11
    12:02, 13 фев 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  20 яну 2021
  Последни новини