От х:

Днес в x:

26 °C

70 данъчни и техни близки подмениха лични документи в НАП

  Близо 70 служители на НАП в Хасково и техни близки подадоха заявки за групова подмяна на лични документи. Заявките им бяха приети на място в държавната институция от мобилен екип на сектор "Български документи за самоличност" към МВР-Хасково. Представителите на полицейското звено носиха и техника, с която правиха снимки на гражданите, предварително подали заявка за подмяна на лични карти, задгранични паспорти и шофьорски книжки. Беше осигурен и постерминал за заплащане без такса.

  Мобилната услуга на МВР бе приета радушно от данъчните. "Услугата спестява време и не е необходимо служителите да бъдат освобождавани от работа, за да отидат до Паспортна служба", коментира говорителят на НАП-Хасково Божана Илиева. Тя допълни, че на някои от колегите й личните им документи изтичат в края на годината, но заради ефективната услуга, са решили да си ги подменят предсрочно.

  Началникът на сектор БДС Снежана Митошева заяви, че са получили общо 12 заявки за групова подмяна на лични документи от фирми, институции, училища, кметства в села. Вече са обслужени 6 от заявките, а останалите 6 ще бъдат обслужени по график. Митошева заяви, че през март тази година предстои да заработи нов вид организация в полицейските участъци в Минерални бани, Стамболово, Симеоновград, Любимец, където по предварително обявен график жителите ще могат също да подменят лични документи на място, което ще спести ходенето до общинския или областния център.

  От Паспортна служба заявиха, че през 2020 г. изтичат около 90 000 лични документа на хора от Хасковска област. Очаква се обаче да бъдат обслужени около 120 000 граждани, тъй като сред тях има такива, които подменят повредени или изгубени лични документи, поради смяна на имена или постоянен адрес, а не малко са и заявки за задгранични паспорти на деца.

  Личните карти трябва да бъдат подменени до 30 дни след изтичането им или при промяна на постоянен адрес или имена. След този срок е предвидена глоба от 20 до 150 лева. Такава е санкцията и за изтекъл паспорт, който не е върнат за унищожаване в рамките на 3 месеца. За шофьорските книжки няма такъв срок за връщане или задължителна подмяна, но шофирането без валидно свидетелство за правоуправление е нарушение по Закона за движение по пътищата, по който също е предвидена санкция.

  От Паспортна служба апелират гражданите, чиито документи изтичат през 2020 г., да ги подменят в началото на годината, тъй като сега няма опашки, а през май се очаква наплив, предимно от българи, живеещи в Турция, завръщащи се за празниците. От полицейското звено заявиха, че дирекцията в Хасково е една от най-натоварените в страната по брой обслужени граждани.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Зд
   Здравейте
   40 -4
   14:50, 12 фев 2020
   Тези глупаци от НАП няма ли да проверят фирмите на Цвети Лалов.
   Нали знаете защо фирмите му са с точно такива имена и защо наскоро промениха закона ?
   Цветенцето е свързан с 32 фирми със следните имена.
   Рестком-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-14 ,
   Рестком-13 го е прескочил ,защото е суеверен и мрази насилието ,защото получава припадъци. По същата причина носи и розови тениски.
   Други фирми от същата печеливша поредица укриващи данъци е
   Ивком -2-3-4-5-6-7
   Пицарията УНО ПИО която не издава касови бележки от години също му е подарена за стопанисване от Тенчо Лилянов. Та въпросът ми към НАП-Хасково е до кога ще се правят, че не забелязват какво става ? Чакате някой да ви подаде сигнал ли ? И когато ви попитат "Вие не знаете че тук се укриват данъци в особенно големи размери?", вие вдигате рамене и казвате "Ами няма подаден сигнал." Ами това какво е ??
  • 2
   Ма
   Мария
   35 -5
   15:12, 12 фев 2020
   Нап Хасково е най-корумпираната и неефективна държавна институция в цялата област.
   • Ив
    Иван Минков
    2 -11
    12:02, 13 фев 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук

  Хороскоп за 08.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
  08 авг 2020
  Последни новини