От х:

Днес в x:

7 хил. посещения на най-кратката ледена пързалка

Около 7 хил. посещения е имало за сезона на най-кратко съществуващата ледена пързалка в Хасково. Атракционът на площадка „Спартак“ отвори през 2019 година на 12-ти декември и само два месеца по-късно затваря врати. А причина за това са високите температури, обявиха от общинската администрация.

Леда на пързалката започна да се топи още през януари, когато бяха регистрирани температурни рекорди. Пързалката функционира безпроблемно и ледогенераторите работят адекватно по принцип на температури от около 9 градуса. От днес обаче 15 -сантиметровата ледена покривка ще бъде оставена да се разтопи, което ще се случи в рамките на няколко дни, предвид високите температури от прогнозата, коментираха от екипа по поддръжката.

През 2019 година ледогенераторите бяха изключени чак към 6-ти март и то благодарение на факта, че все пак в началото на месеца тогава падна обилен сняг.

И все пак едно от най-емоционалните места през зимните месеци за млади и по-възрастни в Хасково регистрира не лоши обороти. През този сезон цените за вход останаха непроменени -2лв. за час за деца и младежи до 18 години, 3 лв. -за възрастни и 2 лв. наем на кънки.

За работата си през 19-те дни на декември, миналата година оборотът на пързалката е 15 336 лева, за първия месец на 2020 година- 13 463 лева, а за 10-те дни на февруари -1697 лева, уточниха от администрацията.


Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Д-
    д-р Охтика
    6 -8
    14:29, 11 фев 2020
    Освен посещенията на пързалката също така има посещения на ортопед и травматолог!
  • 2
    Ако филтрирате леда става вода за Раята .....
Последни новини