От х:

Днес в x:

Урок от първо лице: В „Паисий“ учат за инструментите с Духовия оркестър на Хасково

    Урок от първо лице по музика получиха от Духовия оркестър към община Хасково учениците от Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“.

    Професионалистите бяха в школото за изнесеното обучение по музика по идея и покана на преподавателката Галина Хасабалиева. Тя решила да отправи предложението за открития урок към оркестрантите, които да покажат нагледно на децата разликата между групите-медни и дървени духови инструменти, тъй като петокласниците изучават точно това в часовете по музика. Идеята е да се учи по различен и интересен начин, а чрез интерпретациите на живо материалът да се възприема от подрастващите по- естествено.

    Под ръководството на диригента на Духовния оркестър Недялка Ангелова музикантите демонстрираха пред деца различни музикални стилове и епохи.

    Научиха и интересни факти за инструментите, като този например, че ако валдхорната бъде разпъната, то тя би представлявала медна тръба с дължина 5-6 метра. А чуха също най-ниско звучащият инструмент в оркестъра, басистът на състава-тубата, която тежи 14 килограма.

    А за финал на урока Духовият оркестър изсвири пиесата „Кубински коктейл“, чиято композиция е изградена на непрекъснатия диалог между групата на дървените и тази на медните духови инструменти.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ро
      родител
      30 0
      14:25, 10 фев 2020
      Браво! Така се преподава нагледно по увлекателен начин, който завинаги ще остане в главите на децата!
    • 2
      Ро
      Родител
      14 0
      20:10, 10 фев 2020
      Поздравления за г-жа Хасабалиева.
    • 3
      Ро
      родител
      15 0
      21:34, 10 фев 2020
      В това не толкова прочуто и елитно училише се случват толкова хубави неща , благодарение на учителите който работят там, те са достатачно сромни и не тъбят за работата си . Аз им благодаря за грижите към децата ни.
      • Уч
        Учител
        4 0
        04:11, 11 фев 2020
        Браво! Добрата практика трябва да се споделя, за да мотивира и други учители.
    • 4
      Ро
      Родител
      1 0
      11:52, 11 фев 2020
      Поздравления за инициативата на оркестъра! Като родител се надявам тези срещи да продължат и в другите хасковски училища за да мож всяко дете да се докосне до магията на музиката на живо! Някога всяко училище имаше оркестър..
    Последни новини