От х:

Днес в x:

19 °C

Мобилни групи консултират безработните в две хасковски села

Две мобилни групи от трудови инспектори ще работят на изнесени консултации през тази седмица в Хасковска област.

На 10-ти февруари експерти от Бюрото по труда в Харманли ще консултират хората в тополовградското село Радовец. Приемът е от 11 часа.

На 11-ти февруари експертите по трудова заетост от Хасково ще са в село Узунджово от 9 часа.

Мобилните групи ще действат в сградите на кметствата.

Изнесените консултации за безработните по малките населени места започнаха от началото на август, миналата година.

Експертите, включени в мобилните екипи, дават пълния набор от услуги на бюрата по труда. Целта на изнесените приемни да се намали делът на неактивните лица, както и да се помогне на търсещите работа. Акцентът при консултациите се поставя и върху информацията за специализираните посреднически услуги на Агенцията по включване в обучение на безработните.

Според Националния план за заетост близо 13 хил. безработни ще започнат трудова дейност през тази година по програми и мерки, а над 11 824 лица да бъдат включени в обучения, за да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда. Предвидени са средства за натрупване на ключови компетентности на 1 200 заети лица в средни, малки и микро предприятия. Финансирането на заложените дейности ще бъде в рамките на утвърдените средства от държавния бюджет за активна политика на пазара на труда - 73 млн. лв.

По регионалните програми за заетост на 28-те области се предвижда през 2020 г. работа да започнат 1000 безработни, а по проект „Красива България” ще се осигури заетост на 23 хил.души.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ам
  Американски ХуйГолям
  10 -1
  10:33, 10 фев 2020
  Даже материал с висше образование не стават за чеп.
  А с 2-3% образовано население няма как да съществува нацията
  • И?
   И ?
   0 -2
   11:10, 10 фев 2020
   И кво правим тогава ?
 • 2
  Ко
  Компетентен
  15 -1
  11:42, 10 фев 2020
  Агенцията по заетостта трябва да бъде закрита. Нали има безброй частници, които предлагат работа и у нас и в чужбина. Нали всичката държавна работа ще се поеме от ИНИЦИАТИВНИ частници дето ще вършат /пардон ще мамят/ сто пъти по- добре безработните малоумници. Работа има на корем ами няма кой да я работи . Само хрантутим държавни чиновници, армия от безполезни търтеи.
 • 3
  Па
  пари за усвояване
  7 0
  18:34, 10 фев 2020
  Абсолютно безполезен сектор от администрацията. Цял ден седят и сърфират в нета, досадно им е да се обърне човек към тях. Има единици професионалисти там, останалите получават бадева пари. Щели да консултират,... ако има работа и достойно заплащане кой ще се дърпа, нали всеки се мъчи да оцелява?!

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете така днес, че от всяко нещо, което научавате да извличате нещо полезно за личното си усъвършенстване. Денят ви ще е наситен с емоции, повечето приятни и повод за това ще е работата ви и свързаните с нея хора. Успявате с всеки да намерите общ език и това значително улеснява общуването ви. Контактите, които ще осъществите днес ще са ви от голяма полза за в бъдеще.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорността на работното място днес ще е голяма, тъй като вие ще трябва да взимате решенията по определен въпрос. Естествено можете да разчитате на способността си разумно да преценявате ситуацията, но не подценявайте и съветите на хората около вас. Постигате впечатляващи резултати в нова област, за която дори не сте и предполагали.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не пестете труда си, усърдието ви ще се възнагради с професионални успехи и приятни емоции. В обкръжението ви има някой, който е с добри намерения и таи надежди към вас. Дайте воля на желанието си да разпуснете и да наситите душата си с приятни изживявания. Пазете се от настинка, не стойте на течение.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалните ви изяви днес ще повишат популярността ви и направят възможно по-бързото ви издигане в йерархията. Ще се съобразяват с решенията ви, което означава и по-големи отговорности. Вие от своя страна ще положите усилия, за да се приспособите към новите условия. Приятна изненада от скъп на сърцето ви човек.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Новите идеи, които господстват на работното ви място напоследък няма да подминат и вас. Наистина има с какво да допринесете в тази област, но ще трябва да изложите по-обосновано вижданията си. Не се надявайте че първоначалните отзиви ще бъдат блестящи. Ще трябва да си извоювате нови позиции. Получавате пълна подкрепа от близките си.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въоръжете се с търпение при работата си днес, само така ще успеете да изпълните плановете си за деня. В личен план няма за какво да се притеснявате. Вашият партньор се отнася с разбиране и подкрепа към нещата, които ви вълнуват. Намерете повече време за него. Вечерта ще имате възможност да проведете отдавна отлаган разговор.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Околните ще ви изненадат приятно и по елегантен начин. Ще погледнете от друг ъгъл на проблемите на близките си и може би ще намерите добро решение за тях или поне ще ги накарате да се замислят. Дайте шанс на човек, към когото сте резервирани. Моментът е подходящ да се сдобрите.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да споделите идеите си с хората, с които можете да ги осъществите. Денят ще ви предложи изненади, от вас зависи те да са приятни. Не бързайте да давате оценка на нечии труд, запазете мнението си за по-късно, когато резултатите ще са вече известни.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вълнувате се прекалено много от предстоящо събитие, и се задоволявате да правите само незначителни неща. Чувствате се объркани и неспособни да вземете сами важно решение. Спасението е не да отбягвате околните, а да споделите с тях тревогите си. Ще се изненадате колко много ще ви помогнат.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Можете да получите доста добра оферта за работа днес или пък очаквайте благоприятно развитие на професионалните си дела. Всичко свързано с работата ви днес ще бъде положително. Материалното изражение на благоприятното стечение на обстоятелствата също е внушително. Може би днес ще успеете да покриете дълговете си(доколкото ги имате) и да си позволите позабравени удоволствия.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Консултирайте се по делови въпроси, ако информираността ви не е достатъчна, за да не допуснете грешки. Не режете мостовете с онези, с които пътищата ви се разделят. Някога отново пак ще се срещнете и ще продължите заедно напред, такава е съдбата ви. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи.
27 май 2020
Последни новини