От х:

Днес в x:

Мобилни групи консултират безработните в две хасковски села

Две мобилни групи от трудови инспектори ще работят на изнесени консултации през тази седмица в Хасковска област.

На 10-ти февруари експерти от Бюрото по труда в Харманли ще консултират хората в тополовградското село Радовец. Приемът е от 11 часа.

На 11-ти февруари експертите по трудова заетост от Хасково ще са в село Узунджово от 9 часа.

Мобилните групи ще действат в сградите на кметствата.

Изнесените консултации за безработните по малките населени места започнаха от началото на август, миналата година.

Експертите, включени в мобилните екипи, дават пълния набор от услуги на бюрата по труда. Целта на изнесените приемни да се намали делът на неактивните лица, както и да се помогне на търсещите работа. Акцентът при консултациите се поставя и върху информацията за специализираните посреднически услуги на Агенцията по включване в обучение на безработните.

Според Националния план за заетост близо 13 хил. безработни ще започнат трудова дейност през тази година по програми и мерки, а над 11 824 лица да бъдат включени в обучения, за да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда. Предвидени са средства за натрупване на ключови компетентности на 1 200 заети лица в средни, малки и микро предприятия. Финансирането на заложените дейности ще бъде в рамките на утвърдените средства от държавния бюджет за активна политика на пазара на труда - 73 млн. лв.

По регионалните програми за заетост на 28-те области се предвижда през 2020 г. работа да започнат 1000 безработни, а по проект „Красива България” ще се осигури заетост на 23 хил.души.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ам
    Американски ХуйГолям
    10 -1
    10:33, 10 фев 2020
    Даже материал с висше образование не стават за чеп.
    А с 2-3% образовано население няма как да съществува нацията
    • И?
      И ?
      0 -2
      11:10, 10 фев 2020
      И кво правим тогава ?
  • 2
    Ко
    Компетентен
    15 -1
    11:42, 10 фев 2020
    Агенцията по заетостта трябва да бъде закрита. Нали има безброй частници, които предлагат работа и у нас и в чужбина. Нали всичката държавна работа ще се поеме от ИНИЦИАТИВНИ частници дето ще вършат /пардон ще мамят/ сто пъти по- добре безработните малоумници. Работа има на корем ами няма кой да я работи . Само хрантутим държавни чиновници, армия от безполезни търтеи.
  • 3
    Па
    пари за усвояване
    7 0
    18:34, 10 фев 2020
    Абсолютно безполезен сектор от администрацията. Цял ден седят и сърфират в нета, досадно им е да се обърне човек към тях. Има единици професионалисти там, останалите получават бадева пари. Щели да консултират,... ако има работа и достойно заплащане кой ще се дърпа, нали всеки се мъчи да оцелява?!
Последни новини