От х:

Днес в x:

13 °C

Мобилни групи консултират безработните в две хасковски села

Две мобилни групи от трудови инспектори ще работят на изнесени консултации през тази седмица в Хасковска област.

На 10-ти февруари експерти от Бюрото по труда в Харманли ще консултират хората в тополовградското село Радовец. Приемът е от 11 часа.

На 11-ти февруари експертите по трудова заетост от Хасково ще са в село Узунджово от 9 часа.

Мобилните групи ще действат в сградите на кметствата.

Изнесените консултации за безработните по малките населени места започнаха от началото на август, миналата година.

Експертите, включени в мобилните екипи, дават пълния набор от услуги на бюрата по труда. Целта на изнесените приемни да се намали делът на неактивните лица, както и да се помогне на търсещите работа. Акцентът при консултациите се поставя и върху информацията за специализираните посреднически услуги на Агенцията по включване в обучение на безработните.

Според Националния план за заетост близо 13 хил. безработни ще започнат трудова дейност през тази година по програми и мерки, а над 11 824 лица да бъдат включени в обучения, за да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда. Предвидени са средства за натрупване на ключови компетентности на 1 200 заети лица в средни, малки и микро предприятия. Финансирането на заложените дейности ще бъде в рамките на утвърдените средства от държавния бюджет за активна политика на пазара на труда - 73 млн. лв.

По регионалните програми за заетост на 28-те области се предвижда през 2020 г. работа да започнат 1000 безработни, а по проект „Красива България” ще се осигури заетост на 23 хил.души.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ам
  Американски ХуйГолям
  10 -1
  10:33, 10 фев 2020
  Даже материал с висше образование не стават за чеп.
  А с 2-3% образовано население няма как да съществува нацията
  • И?
   И ?
   0 -2
   11:10, 10 фев 2020
   И кво правим тогава ?
 • 2
  Ко
  Компетентен
  15 -1
  11:42, 10 фев 2020
  Агенцията по заетостта трябва да бъде закрита. Нали има безброй частници, които предлагат работа и у нас и в чужбина. Нали всичката държавна работа ще се поеме от ИНИЦИАТИВНИ частници дето ще вършат /пардон ще мамят/ сто пъти по- добре безработните малоумници. Работа има на корем ами няма кой да я работи . Само хрантутим държавни чиновници, армия от безполезни търтеи.
 • 3
  Па
  пари за усвояване
  7 0
  18:34, 10 фев 2020
  Абсолютно безполезен сектор от администрацията. Цял ден седят и сърфират в нета, досадно им е да се обърне човек към тях. Има единици професионалисти там, останалите получават бадева пари. Щели да консултират,... ако има работа и достойно заплащане кой ще се дърпа, нали всеки се мъчи да оцелява?!

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини