От х:

Днес в x:

28 °C

Мобилни групи консултират безработните в две хасковски села

Две мобилни групи от трудови инспектори ще работят на изнесени консултации през тази седмица в Хасковска област.

На 10-ти февруари експерти от Бюрото по труда в Харманли ще консултират хората в тополовградското село Радовец. Приемът е от 11 часа.

На 11-ти февруари експертите по трудова заетост от Хасково ще са в село Узунджово от 9 часа.

Мобилните групи ще действат в сградите на кметствата.

Изнесените консултации за безработните по малките населени места започнаха от началото на август, миналата година.

Експертите, включени в мобилните екипи, дават пълния набор от услуги на бюрата по труда. Целта на изнесените приемни да се намали делът на неактивните лица, както и да се помогне на търсещите работа. Акцентът при консултациите се поставя и върху информацията за специализираните посреднически услуги на Агенцията по включване в обучение на безработните.

Според Националния план за заетост близо 13 хил. безработни ще започнат трудова дейност през тази година по програми и мерки, а над 11 824 лица да бъдат включени в обучения, за да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда. Предвидени са средства за натрупване на ключови компетентности на 1 200 заети лица в средни, малки и микро предприятия. Финансирането на заложените дейности ще бъде в рамките на утвърдените средства от държавния бюджет за активна политика на пазара на труда - 73 млн. лв.

По регионалните програми за заетост на 28-те области се предвижда през 2020 г. работа да започнат 1000 безработни, а по проект „Красива България” ще се осигури заетост на 23 хил.души.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ам
  Американски ХуйГолям
  10 -1
  10:33, 10 фев 2020
  Даже материал с висше образование не стават за чеп.
  А с 2-3% образовано население няма как да съществува нацията
  • И?
   И ?
   0 -2
   11:10, 10 фев 2020
   И кво правим тогава ?
 • 2
  Ко
  Компетентен
  15 -1
  11:42, 10 фев 2020
  Агенцията по заетостта трябва да бъде закрита. Нали има безброй частници, които предлагат работа и у нас и в чужбина. Нали всичката държавна работа ще се поеме от ИНИЦИАТИВНИ частници дето ще вършат /пардон ще мамят/ сто пъти по- добре безработните малоумници. Работа има на корем ами няма кой да я работи . Само хрантутим държавни чиновници, армия от безполезни търтеи.
 • 3
  Па
  пари за усвояване
  7 0
  18:34, 10 фев 2020
  Абсолютно безполезен сектор от администрацията. Цял ден седят и сърфират в нета, досадно им е да се обърне човек към тях. Има единици професионалисти там, останалите получават бадева пари. Щели да консултират,... ако има работа и достойно заплащане кой ще се дърпа, нали всеки се мъчи да оцелява?!

Хороскоп за 05.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
05 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
05 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
05 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
05 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
05 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
05 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
05 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
05 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
05 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
05 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
05 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
05 авг 2020
Последни новини