От х:

Днес в x:

12 °C

Мобилни групи консултират безработните в две хасковски села

Две мобилни групи от трудови инспектори ще работят на изнесени консултации през тази седмица в Хасковска област.

На 10-ти февруари експерти от Бюрото по труда в Харманли ще консултират хората в тополовградското село Радовец. Приемът е от 11 часа.

На 11-ти февруари експертите по трудова заетост от Хасково ще са в село Узунджово от 9 часа.

Мобилните групи ще действат в сградите на кметствата.

Изнесените консултации за безработните по малките населени места започнаха от началото на август, миналата година.

Експертите, включени в мобилните екипи, дават пълния набор от услуги на бюрата по труда. Целта на изнесените приемни да се намали делът на неактивните лица, както и да се помогне на търсещите работа. Акцентът при консултациите се поставя и върху информацията за специализираните посреднически услуги на Агенцията по включване в обучение на безработните.

Според Националния план за заетост близо 13 хил. безработни ще започнат трудова дейност през тази година по програми и мерки, а над 11 824 лица да бъдат включени в обучения, за да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда. Предвидени са средства за натрупване на ключови компетентности на 1 200 заети лица в средни, малки и микро предприятия. Финансирането на заложените дейности ще бъде в рамките на утвърдените средства от държавния бюджет за активна политика на пазара на труда - 73 млн. лв.

По регионалните програми за заетост на 28-те области се предвижда през 2020 г. работа да започнат 1000 безработни, а по проект „Красива България” ще се осигури заетост на 23 хил.души.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ам
  Американски ХуйГолям
  10 -1
  10:33, 10 фев 2020
  Даже материал с висше образование не стават за чеп.
  А с 2-3% образовано население няма как да съществува нацията
  • И?
   И ?
   0 -2
   11:10, 10 фев 2020
   И кво правим тогава ?
 • 2
  Ко
  Компетентен
  15 -1
  11:42, 10 фев 2020
  Агенцията по заетостта трябва да бъде закрита. Нали има безброй частници, които предлагат работа и у нас и в чужбина. Нали всичката държавна работа ще се поеме от ИНИЦИАТИВНИ частници дето ще вършат /пардон ще мамят/ сто пъти по- добре безработните малоумници. Работа има на корем ами няма кой да я работи . Само хрантутим държавни чиновници, армия от безполезни търтеи.
 • 3
  Па
  пари за усвояване
  7 0
  18:34, 10 фев 2020
  Абсолютно безполезен сектор от администрацията. Цял ден седят и сърфират в нета, досадно им е да се обърне човек към тях. Има единици професионалисти там, останалите получават бадева пари. Щели да консултират,... ако има работа и достойно заплащане кой ще се дърпа, нали всеки се мъчи да оцелява?!

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини