От х:

Днес в x:

Народна музика, хоро и скара за празника на „Болярово”

    Веселие, танци и забавления белязаха празника на хасковския квартал „Болярово”, който тази година бе честван ден по-рано.

    Още от сутринта в квартала имаше оживление. На главната улица бяха разпънати сергии, каравани, надуваеми атракциони, от които се чуваше детски глъч. Наоколо бяха подредени маси и столове, по които бяха насядали боляровци и гости на квартала, вдигайки наздравицi. Междувременно цвърчеше и скара.

    В ранния следобед пък засвири оркестър „Хасково” с ръководител Марин Стоев. Водещата на оркестъра Руми Стоева пожела на гостите здраве и берекет от нейно име и от името на кметския наместник на квартала Митко Митев.

    Днешният празник се организира със съдействието на община Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев и спонсори от квартала.

    От 17 часа днес отец Златко ще води църковна служба в местния храм „Свети Харалампий”. За храмовия празник, почитан на 10 февруари, ще има и сутришна служба от 8:30 часа утре.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Бо
      Боляровец
      40 -4
      14:59, 9 фев 2020
      Живи и здрави.Наздраве.Щастлив е народа.
    • 2
      Сн
      Снежка
      38 0
      15:07, 9 фев 2020
      Все така усмихнати и радостни бъдете.
    • 3
      Ва
      Ванюша
      28 -5
      18:06, 9 фев 2020
      Добре че има и такива празници в Българския календар, та да се "отпуснат" малко хората, от иначе всекидневното ни и еднообразно, ежедневие. Боляровци са широкоскроени хора и заслужават да се веселят. Адмирации за организаторите на празника !
    • 4
      Гю
      Гюро
      22 0
      21:28, 9 фев 2020
      Ама боляровци щяха и без съдействието на община Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев да си празнуват, както е било през годините. Който и да е бил кмета, със или без неговото съдействие празникът си се отбелязва подобаващо...
    • 5
      Ма
      Мария
      6 0
      23:45, 9 фев 2020
      Празникът не е ли на 10.02?
    Последни новини