От х:

Днес в x:

26 °C

Народна музика, хоро и скара за празника на „Болярово”

  Веселие, танци и забавления белязаха празника на хасковския квартал „Болярово”, който тази година бе честван ден по-рано.

  Още от сутринта в квартала имаше оживление. На главната улица бяха разпънати сергии, каравани, надуваеми атракциони, от които се чуваше детски глъч. Наоколо бяха подредени маси и столове, по които бяха насядали боляровци и гости на квартала, вдигайки наздравицi. Междувременно цвърчеше и скара.

  В ранния следобед пък засвири оркестър „Хасково” с ръководител Марин Стоев. Водещата на оркестъра Руми Стоева пожела на гостите здраве и берекет от нейно име и от името на кметския наместник на квартала Митко Митев.

  Днешният празник се организира със съдействието на община Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев и спонсори от квартала.

  От 17 часа днес отец Златко ще води църковна служба в местния храм „Свети Харалампий”. За храмовия празник, почитан на 10 февруари, ще има и сутришна служба от 8:30 часа утре.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Бо
   Боляровец
   40 -4
   14:59, 9 фев 2020
   Живи и здрави.Наздраве.Щастлив е народа.
  • 2
   Сн
   Снежка
   38 0
   15:07, 9 фев 2020
   Все така усмихнати и радостни бъдете.
  • 3
   Ва
   Ванюша
   28 -5
   18:06, 9 фев 2020
   Добре че има и такива празници в Българския календар, та да се "отпуснат" малко хората, от иначе всекидневното ни и еднообразно, ежедневие. Боляровци са широкоскроени хора и заслужават да се веселят. Адмирации за организаторите на празника !
  • 4
   Гю
   Гюро
   22 0
   21:28, 9 фев 2020
   Ама боляровци щяха и без съдействието на община Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев да си празнуват, както е било през годините. Който и да е бил кмета, със или без неговото съдействие празникът си се отбелязва подобаващо...
  • 5
   Ма
   Мария
   6 0
   23:45, 9 фев 2020
   Празникът не е ли на 10.02?

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини