От х:

Днес в x:

3 °C

Неучебен ден в ОУ "Любен Каравелов" и 18-та градина в Хасково заради ел. авария

  Днес в ОУ "Любен Каравелов" и в 18-та детска градина "8-ми март" в Хасково нямат занятия. Причина за това е авария в електрозахранването в квартал "Любен Каравелов" /Ручока/.

  Първоначално вчера около 16 часа е възникнала повреда в трансформатор, захранващ ОУ "Любен Каравелов" и намиращото се в съседство общежитие на Езиковата гимназия, където пребивават около 120 деца. Наложило се екипите на ЕVN да работят до късно за подмяна на трансформатор и захранването било възстановено около 1 часа снощи.

  Междувременно от община Хасково заявиха, че е бил осигурен генератор чрез противопожарната служба, за да има отопление в общежитието и децата да бъдат на топло.

  Няколко часа след подмяната на трансформатора обаче възникнала нова авария в захранването, обхващаща по-голяма част от квартала.

  "Още вчера директорката на "Любен Каравелов" ме уведоми за ситуацията и днес децата не са на училище", каза началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

  Заради липсата на ток в близката забавачка се наложило децата да бъдат връщани вкъщи тази сутрин. Днес детската градина бе заключена.

  От ЕVN казаха, че се работи за установяване на повредата и нейното отстраняване, но все още не се знае кога ще бъде възстановено електричеството. "Задействана е подземна техника, за да се открие мястото на проблема", увериха от дружеството.

  Около 12:30 часа днес жители от квартал "Любен Каравелов" съобщиха, че електричеството е възстановено в района. 

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Лю
   Любен
   2 -20
   10:05, 7 фев 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ls
    ls
    9 -1
    10:23, 7 фев 2020
    разходи се до алеята и ще го видиш.
   • Би
    Бившата
    3 0
    14:31, 7 фев 2020
    руска гимназия.
  • 2
   До
   До Любен
   9 0
   10:27, 7 фев 2020
   Училището е по-старо от всичките в града кажи речи...
  • 3
   Кв
   квартален
   9 0
   11:01, 7 фев 2020
   Бившата Руска гимназия
  • 4
   67
   67
   10 -1
   11:10, 7 фев 2020
   Краденето на ток може да се направи само с помощта на техник от ЕВН На частно си работят някои от тях и прилагат някои трикове на познати разбира се
  • 5
   Ив
   иван
   9 0
   12:41, 7 фев 2020
   След прочутия из целия град Теньо сега има други таланти които срещу нескромен хонорар могат да ти манипулират електромера сериозно.

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини