От х:

Днес в x:

2 °C

3 г. затвор за мъж, изнасилил и пребил бившата си

3 г. затвор получи млад мъж за изнасилване и побой над бившата си, нарушавайки заповед за защита от домашно насилие.

26-годишният Р. И. е осъден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Свиленград, съобщиха от държавното обвинение. На 24 срещу 25 май 2019 г., в Свиленград, той изнасилил 29-годишна жена, при което й е била причинена средна телесна повреда, избивайки й два зъба. По същото време и място е нарушил Заповед за защита срещу домашно насилие.

Районен съд – Свиленград е наложил на Р.И. наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Установено е, че Р.И. и пострадалата жена били в близки отношения преди време, но често се карали. Подсъдимият нанасял побой над жената, поради което тя завела дело срещу него в Районен съд –Свиленград. Със съдебно решение била издадена Заповед за защита срещу домашно насилие, с която му се забранявало да доближава пострадалата за срок от 18 месеца. Въпреки това, в този срок, Р.И. отишъл в жилището, обитавано от пострадалата, като поискал от нея интимен контакт. След получен отказ и оказаната съпротива от пострадалата, Р. И. отправил заплахи, нанесъл й побой и избил два зъба и я изнасилил.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Те
  ТЕМИДА
  20 -1
  10:19, 7 фев 2020
  Нормална случка от територията ,имал забрана да доближава жената а той я изнасилил и пребил като куче и само 3 години присъда.Заради такива нищожни присъди натискът да приемем Истанбулската ще продължава.
Последни новини