От х:

Днес в x:

Снеговалежите оставиха села без ток в Хасковско, пътищата са проходими

Ситуацията след обилните снеговалежи вчера, вече е спокойна. Още снощи са отпаднали всички временни забрани за движение по пътищата, информираха от Областна администрация по данни на областната пътна агенция.

Тази сутрин имаше слаби снеговалежи в части от областта, а температурите са около 0 градуса. Всички пътища са проходими. Няма натрупвания и навявания на територията на региона, установи след сутрешната проверка областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

След вчерашните снеговалежи без ток са останали няколко села от областта. В община Димитровград без електричество са селата Горски извор, Бодрово, Добрич. Поради аварии е нарушено електроподаването и в селата Камилски дол, Гусла и Долноселци от община Ивайловград и Тянево и Свирково от община Симеоновград – отчетоха дежурните по райони. От електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите, причинени от натрупалия сняг. Възстановено е ел. захранването в селата на община Минерални бани.

От община Хасково съобщиха, че градът е изчистен, всички улици са достъпни. Повечето пътни артерии и всички главни булеварди са „на черно“. Екипите на "Екопрогрес" и "Ата строй" чистиха през цялата нощ, а действията им координираше лично заместник-кметът Динко Тенев.

Около 2,30 снощи отново заваля силен сняг. Всички машини се включиха в почистването и успяха да премахнат новата покривка. Насочени са допълнително машини към кварталите "Орфей" и "Бадема". Тогава е изпратена и допълнителна техника към селата Войводово, Орлово, Гарваново, Родопи, Любеново, Брягово и Нова надежда. Това са населени места на по-голяма надморска височина и обикновено достъпът до тях е по-труден.

Към 8:30 часа днес всички села от община Хасково са достъпни, няма проблеми с доставките на стоки там. Навсякъде има вода. От снощи екипи та EVN работят по възстановяване на електрозахранването в селата Родопи и Любеново, както и част от Криво поле.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Пе
    Петър
    1 -2
    10:26, 6 фев 2020
    Кв. Република кога ще се почисти г-жо Обл.Управител Нима там не живеят хора.Атамане този квартал недей да пропуснел за почистване.
  • 2
    См
    смех
    8 -1
    10:31, 6 фев 2020
    Къде видяхте обилен снеговалеж ?
  • 3
    Ня
    Някой
    4 -1
    11:09, 6 фев 2020
    село Елена, в коя община е? Там от снощи около 20 часа спря тока и все още няма
  • 4
    Та
    Танка
    4 -1
    11:34, 6 фев 2020
    Това не е толкова важно.Важното е,че земеделските култури имат полза от това.Важно е,че водоемите ще се понапълнят.Тока ще се оправи.Пътищата ще се оправят.Няма дерт за това.
  • 5
    Им
    Има ли ток
    1 -1
    11:47, 6 фев 2020
    Здравейте. Има ли ток в минерални бани и Татарево? В момента?
    • Ка
      качо татаревеца
      1 0
      17:17, 6 фев 2020
      Има и един голям смок едноок.
    • ВМ
      В момента
      1 0
      18:41, 6 фев 2020
      В момента има.Даже и в другия момент.
Последни новини