От х:

Днес в x:

15 °C

Край на грипната ваканция в Хасково. На 6-ти февруари на училище

Днес е последният ден, в който важат извънредните мерки, свързани с обявената на 24-ти януари в хасковска област грипна епидемия. Последният ден е и на ваканцията за учениците.

Епидемията беше обявена от Областния оперативен щаб в момент, в който беше отчетена заболеваемост над епидемиологичния праг през 4-тата седмица на годината. Бяха забранени плановите операции, женските и детските консултации, свижданията в болничните заведения, преустановeни имунизациите и реизмуницзациите. А учениците -разпуснати в грипна ваканция до  31 януари. С решение на кметовете на пет от общините в региона, включително Хасково и Димитровград, ваканцията за учениците обаче беше удължена в дните 3 и 4 февруари. Днешният 5-ти февруари е свободен ден между първи и втори срок, така че учебният процес в Хасково ще се възстанови на 6-ти февруари. Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви при посещението си в региона на Хасково миналата седмица, че няма да има проблем в първите дни от втория срок да се оформят оценки за първия срок, където е необходимо.

Според данните на Оперативния щаб няма предпоставки за оставане на областта в грипна епидемия, той като болните от ОРЗ и грип вече са далеч под епидемиологичния праг.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ма
  Малкия принц
  4 -14
  16:10, 5 фев 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Хи
   хииии
   9 -3
   16:23, 5 фев 2020
   Това няма да помогне.
  • Ан
   Ангелина Д
   3 -2
   20:25, 5 фев 2020
   Честит сняг 🍀
 • 2
  Го
  Големия принц
  6 -5
  17:05, 5 фев 2020
  Другия месец пак ще има грипна ваканция, този път заради китайският вирус и ще продължи много по-дълго.
 • 3
  Да
  Даскал
  12 -2
  18:00, 5 фев 2020
  Да дадът сега 2 дни дървена ваканция 😁
 • 4
  No
  Nostradamus
  9 -2
  20:39, 5 фев 2020
  Пълно малоумие с харчене на държавни пари. Сега два дни ще топлим училища и *********, после два дни ще изстиват. В понеделник - давай с начале. Бог да пази България!
  • No
   Nostradamus
   7 -1
   20:40, 5 фев 2020
   Чудно, защо цензурира думата о б щ е ж и т и е? Мръсна дума ли е?
 • 5
  Со
  Софокъл
  6 -2
  22:28, 5 фев 2020
  Не разбирам саме едно,защо пускате децата отново на училище при положение че има 3 грипа!!!

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини