От х:

Днес в x:

14 °C

В Хасково, Димитровград и Свиленград с подкрепа към жертвите на домашно насилие

140 души са консултирани в центровете фондация „Х&Д Джендър перспективи” за случаи на домашно насилие през миналата година. А специализираната програма за извършители на домашно насилие е изпълнена спрямо 4 лица с наложена мярка по Закон за защита от домашно насилие.

От Неправителствената организация продължава работа в подкрепа на жертвите и през тази година чрез предоставяне на специализирани услуги за жертви и извършители на домашно насилие в региона Хасково. Финансирането на проекта е по договор с Фондация „Български фонд за жените” и е за период от шест месеца.

По време на действието му а ще бъдат предоставени за пострадали от домашно насилие 20 социални консултации, 25 психологически консултации и 24 юридически консултации в трите консултативни центрове на фондацията в градовете Хасково, Димитровград и Свиленград. Двама насилници ще бъдат въведени в специализираната програма.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Жа
  Жана д,Арк
  9 0
  18:15, 4 фев 2020
  Това всичко са щуротии за смучене на мангизи.
 • 2
  Ба
  Баните
  7 -1
  19:34, 4 фев 2020
  А малко ли тираджии, когато се приберат и научат за изпълненията на ,, съкровището,, я омахат и изритат набързо от дома. После пак по старо му прибере я и .... рога и път го чака.И това е домашно насилие или безсилие....
 • 3
  Жи
  Живко
  5 -1
  02:28, 5 фев 2020
  Защо ни занимавате с тези джендърски НПТ-та,мислех ви за сериозна медия.......
 • 4
  Ма
  Маги Халваджиян
  6 -1
  09:46, 5 фев 2020
  Ходят нарочно да подкокорносват женичките на хората.Да им вкарват глупости в главата,за да могат да отчитата дейност.
 • 5
  Ми
  Мими
  2 -7
  10:03, 5 фев 2020
  Всичко до тук -коментари на насилници.От такива ор... Виж коментара
  • Еми те жените се изродиха!Тръгнаха да се бият по тепихите,да карат тирове,да ходят в казармата,на мисии,напред назад!А някои си бият и мъжете!Скороще има обратен ефект.Жертвите на домашно насилие ще са мъже,така както е тръгнало.
  • Бо
   Боро
   1 0
   18:42, 5 фев 2020
   Тази НПО е в Хасково от 15 години. През това време не са помогнали на нито една жена, ама колко семинара и кьор софри направиха. Лично съм присъствал на няколко не по мое желание, за което честно ме е срам.
 • 6
  Ха
  Хасковлия
  5 0
  13:17, 5 фев 2020
  Само името на НПО-то като прочете ,всеки разумен човек ще се сети, за какво иде реч.
  Става дума за откровена кражба на пари.
  Измислената постановка с "жертвите", я гледахме и във щатите, и във Франция.
  Това си е обикновено източване на държавният бюджет.
 • 7
  Су
  Сусам
  2 0
  13:27, 5 фев 2020
  То доста женички, налазили разни бунаци с парички ди го заслужават, защото ,,к..,, хващат работа не подхващат.Селски пръчки обикалящи по хотели и почивки, после ги наритват.
 • 8
  Бр
  Бразилио
  2 0
  15:14, 5 фев 2020
  Жените не са това което бяха.

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини