От х:

Днес в x:

Затвориха нерегламентиран обект за търговия с храни

Нерегламентираният обект за търговия с храни бил бус, разположен на пътя между селата Караманци и Минерални бани. Той е бил проверен и затворен от инспектори към Областната дирекция по безопасност на храните Хасково. Иззети и насочени за унищожаване са 10 кг краве и козе сирене, открити в обекта при проверката.

Проверяващите са установили стар изоставен микробус с изписан текст, индикиращ за продажбата на храни. На отсрещната страна на пътя е разположен изоставен павилион с хладилник, в който са били съхранявани иззетите млечни продукти.

На търговеца е връчен акт по Закона за храните.

При регулярните проверки в търговските обекти и складове на територията на областта инспекторите са установили също склад за продажба на млечни продукти, без регистрация по Закона за храните и с редица нарушения в начина на съхранение на продуктите. Стоките са насочени за унищожаване, собственикът на обекта е глобен.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ko
    ko рече
    67 -4
    09:48, 4 фев 2020
    Излезли предполагам хора да продават стока лично производство,която е по- качествена от тази в магазина и са се намерели някакви ****ци да я отнемат. *****ци хората свързват едвам двата края бе *******.
    • Бъ
      бъзз
      1 -5
      13:39, 4 фев 2020
      Модераторите, тоя кога ще го трийнете?! Виж коментара
    • Ко
      Корумпирано Заптие
      2 -2
      17:17, 4 фев 2020
      и Бирниците са слуги на Мутрите и Бейовете като нас
      ....
  • 2
    Ба
    Бат ХристоТ
    58 -3
    09:51, 4 фев 2020
    Кокошкарска работа ! За кокошка няма прошка!
    Защо не проверят кауфланд какви стоки ни пробутват с изтичаш срок на годност или калпавите размразени меса на монимес!
  • 3
    Ко
    консуматор
    61 -2
    11:06, 4 фев 2020
    В интерес на истината сиренето е хубаво,кашкавала също.От дълго време си купувам от там и не съжа лявам.Хората имат собствени животни,мандричка в едно кърджалийско село.И там съм ходил,чистичко е.Не прекупуват мляко,само собственото си преработват.
    Дали е по-добре да ядеш млечен продукт или истинско сирене?Органите да се насочат към уж регистрираните обекти,там какви шашми се правят,бедна ви е фантазията.Отделно,че нито млякото е мляко,нито сиренето.Вижте колко сухо мляко се внася в Бг,колко животни останаха и от къде това разнообразие,количество на сирена и млека.Трагедия е!
    Оставете дребните производители,за единия хляб се трудят и на никого не вредят.Фермерското е качествено,истинско и хубаво!
  • 4
    Пъ
    Пърча,мъжа на козата
    35 -2
    11:58, 4 фев 2020
    Целта е всичко качествено и вкусно,да се унищожи.
  • 5
    Пе
    Пешо дограмата
    6 -5
    12:12, 4 фев 2020
    Ромен Радев сне доверието към правителството току що!Едните явно защитават руските интереси,а другите американските.
    • Кво могат да кажат Русия или САЩ ако
      някой разстреля Боци Маймуната и Ахмед Пророка ?
  • 6
    Ха
    Хасковлия
    36 -2
    12:17, 4 фев 2020
    Оставете хората да продават чиста фермерска храна. Навсякъде по света има и фермерски пазари. Ако не е вкусно, те хората няма да имат пазар и няма да го произвеждат сами.Търсенето определя пазара,не изземвайте стоката на фермерите.
  • 7
    Ел
    Елена
    39 -1
    12:27, 4 фев 2020
    И аз съм си купувала сирене и масло от там - много са хубави!! Сиренето "изпечено", маслото в баницата мирише на масло! Да го проверят, да му направят добронамерени препоръки, да го подкрепят, а не да унищожават дребния бизнес!!! Чиновниците са "ербап" само с безпомощните трудещи се, иначе никъде ги няма за големите "хиени"!! Що народ унищожиха , стресирайки го!!
    • +-
      +-
      0 -15
      13:42, 4 фев 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Къде ги задържат ?
      Видял си бял свят Робе :))
  • 8
    Ам
    аман
    24 -2
    13:07, 4 фев 2020
    Горките хора. Да не посмее някой да произвежда нещо истинско. Защо не казват имената на големите фирми, които блъскат палмово масло и сухо мляко? Там си плащат глобичката, която не ги събаря и си продължават по стария ред.
  • 9
    Доверявам се на кометарите, в които хвалят стоката на този фермер. Със сигурност човека се старае да произведе хубава стока от качествени продукти, но нека узакони дейността си, защото ако не дай си Боже се случи някое натравяне всички тук ще започнете да питате къде е държавата, къде са органите които да следят за незаконна дейност и т.н. От друга страна контролните органи трябва да се съсредоточат към големите търговски обекти, защото наистина там са големите схеми. Когато хората видят такива постоянни, а не кампанийни проверки в големите търговски обекти, няма да придирят, че следите за спазване на закона и на малките производители и фермери, които се опитват да оцеляват на тази територия. Опънете се на големите мошеници, за да имате подкрепата на гражданите, щото на беззащитния всеки може да се прави на голям мъж или строг контролен орган.
    • Ли
      Лиза Мишпека
      2 0
      19:43, 5 фев 2020
      БАБХ се назначава и контролира от големите производители и големите вериги магазини,така че предложението ти е удачно,но граничи с утопия.
Последни новини