От х:

Днес в x:

27 °C

Разпращат съобщенията за местните данъци до края на февруари

  До края на месец февруари съобщенията с дължимите местни данъци ще са по пощите на данъкоплатците от Хасковска община, увери шефът на данъчната структура към местната администрация Румен Тинчев.

  От днес започна кампанията по плащането на налозите към местната хазна, вече са направени и първите вноски на гише. Забавянето с изпращането на писмата обаче се е случило заради изчакването на справка от ГРАО с актуализация на адресите. В писмата, които ще бъдат разпратени през Български пощи, освен дължимите данъци и такси, както обикновено, ще се съдържа и информацията за възможностите за издължаването им.

  Плащането може да бъде извършено както на касите в Общинска данъчна дирекция и салона за обслужване на клиенти в сградата на общината, така и по банков път чрез Изи пей, на касите на Български пощи, чрез ПОС терминал, както и виртуален ПОС терминал в сайта на община Хасково. Възможността за плащане през виртуалната система става все по използвана, предимно от хора, които живеят извън България, отбеляза Тинчев. „Тази услуга работи от около година и половина и се оказа много удачен вариант. Смятам, че виртуалното плащане ще се развива тепърва“.

  От Общинската данъчна дирекция напомнят, че при плащане на пълния размер на годишния налог до 30 април, се ползват 5% отстъпка. Тази отстъпка обаче могат да ползват само онези от данъкоплатците, които нямат стари задължения към местната хазна. Местните данъци и такса битови отпадъци могат да бъдат платени и на вноски. Първата вноска е изискуема до 30 юни 2020 година, а срокът за погасяване на втората е до 31 октомври 2020г.

  През тази година има промяна в такса смет със 16,7%. Причина за поскъпването е увеличението на отчисленията за депониране на отпадъци, които всяка община прави ежегодно по Закона за управление на отпадъците.

  За заложените 10,6 млн.лв. от данъчни приходи в Бюджета на Хасково за тази година, шефът на общинската данъчна служба посочи, че събирането им не е непосилно. „Трудно ще е, но ще направим всичко възможно, за да бъде изпълнено това перо“, коментира той.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Об
   Община Хасково
   6 -2
   17:34, 3 фев 2020
   Сайта на Общината за проверка и плащане не работи..........
   • Ка
    ка
    3 -3
    21:31, 3 фев 2020
    работи аз си платих от там и е много удобно не е нужно да се разхождаме и редим на опашки вече.
  • 2
   Ее
   Ее
   3 0
   18:39, 3 фев 2020
   Нали вдигнаха таксата смет
  • 3
   Ха
   Хасково
   2 0
   19:19, 4 фев 2020
   Браво сега научих че имало възможност за плащане през сайта на общината, спестих си едно прибиране до Хасково за това и успях да се възползвам от отстъпката. Наистина е много удобно.

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020

  Случаен виц

  Последни новини