От х:

Днес в x:

6 °C

Разпращат съобщенията за местните данъци до края на февруари

  До края на месец февруари съобщенията с дължимите местни данъци ще са по пощите на данъкоплатците от Хасковска община, увери шефът на данъчната структура към местната администрация Румен Тинчев.

  От днес започна кампанията по плащането на налозите към местната хазна, вече са направени и първите вноски на гише. Забавянето с изпращането на писмата обаче се е случило заради изчакването на справка от ГРАО с актуализация на адресите. В писмата, които ще бъдат разпратени през Български пощи, освен дължимите данъци и такси, както обикновено, ще се съдържа и информацията за възможностите за издължаването им.

  Плащането може да бъде извършено както на касите в Общинска данъчна дирекция и салона за обслужване на клиенти в сградата на общината, така и по банков път чрез Изи пей, на касите на Български пощи, чрез ПОС терминал, както и виртуален ПОС терминал в сайта на община Хасково. Възможността за плащане през виртуалната система става все по използвана, предимно от хора, които живеят извън България, отбеляза Тинчев. „Тази услуга работи от около година и половина и се оказа много удачен вариант. Смятам, че виртуалното плащане ще се развива тепърва“.

  От Общинската данъчна дирекция напомнят, че при плащане на пълния размер на годишния налог до 30 април, се ползват 5% отстъпка. Тази отстъпка обаче могат да ползват само онези от данъкоплатците, които нямат стари задължения към местната хазна. Местните данъци и такса битови отпадъци могат да бъдат платени и на вноски. Първата вноска е изискуема до 30 юни 2020 година, а срокът за погасяване на втората е до 31 октомври 2020г.

  През тази година има промяна в такса смет със 16,7%. Причина за поскъпването е увеличението на отчисленията за депониране на отпадъци, които всяка община прави ежегодно по Закона за управление на отпадъците.

  За заложените 10,6 млн.лв. от данъчни приходи в Бюджета на Хасково за тази година, шефът на общинската данъчна служба посочи, че събирането им не е непосилно. „Трудно ще е, но ще направим всичко възможно, за да бъде изпълнено това перо“, коментира той.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Об
   Община Хасково
   6 -2
   17:34, 3 фев 2020
   Сайта на Общината за проверка и плащане не работи..........
   • Ка
    ка
    3 -2
    21:31, 3 фев 2020
    работи аз си платих от там и е много удобно не е нужно да се разхождаме и редим на опашки вече.
  • 2
   Ее
   Ее
   3 0
   18:39, 3 фев 2020
   Нали вдигнаха таксата смет
  • 3
   Ха
   Хасково
   2 0
   19:19, 4 фев 2020
   Браво сега научих че имало възможност за плащане през сайта на общината, спестих си едно прибиране до Хасково за това и успях да се възползвам от отстъпката. Наистина е много удобно.

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  28 фев 2020
  Последни новини