От х:

Днес в x:

Разпращат съобщенията за местните данъци до края на февруари

    До края на месец февруари съобщенията с дължимите местни данъци ще са по пощите на данъкоплатците от Хасковска община, увери шефът на данъчната структура към местната администрация Румен Тинчев.

    От днес започна кампанията по плащането на налозите към местната хазна, вече са направени и първите вноски на гише. Забавянето с изпращането на писмата обаче се е случило заради изчакването на справка от ГРАО с актуализация на адресите. В писмата, които ще бъдат разпратени през Български пощи, освен дължимите данъци и такси, както обикновено, ще се съдържа и информацията за възможностите за издължаването им.

    Плащането може да бъде извършено както на касите в Общинска данъчна дирекция и салона за обслужване на клиенти в сградата на общината, така и по банков път чрез Изи пей, на касите на Български пощи, чрез ПОС терминал, както и виртуален ПОС терминал в сайта на община Хасково. Възможността за плащане през виртуалната система става все по използвана, предимно от хора, които живеят извън България, отбеляза Тинчев. „Тази услуга работи от около година и половина и се оказа много удачен вариант. Смятам, че виртуалното плащане ще се развива тепърва“.

    От Общинската данъчна дирекция напомнят, че при плащане на пълния размер на годишния налог до 30 април, се ползват 5% отстъпка. Тази отстъпка обаче могат да ползват само онези от данъкоплатците, които нямат стари задължения към местната хазна. Местните данъци и такса битови отпадъци могат да бъдат платени и на вноски. Първата вноска е изискуема до 30 юни 2020 година, а срокът за погасяване на втората е до 31 октомври 2020г.

    През тази година има промяна в такса смет със 16,7%. Причина за поскъпването е увеличението на отчисленията за депониране на отпадъци, които всяка община прави ежегодно по Закона за управление на отпадъците.

    За заложените 10,6 млн.лв. от данъчни приходи в Бюджета на Хасково за тази година, шефът на общинската данъчна служба посочи, че събирането им не е непосилно. „Трудно ще е, но ще направим всичко възможно, за да бъде изпълнено това перо“, коментира той.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Об
      Община Хасково
      6 -2
      17:34, 3 фев 2020
      Сайта на Общината за проверка и плащане не работи..........
      • Ка
        ка
        3 -3
        21:31, 3 фев 2020
        работи аз си платих от там и е много удобно не е нужно да се разхождаме и редим на опашки вече.
    • 2
      Ее
      Ее
      3 0
      18:39, 3 фев 2020
      Нали вдигнаха таксата смет
    • 3
      Ха
      Хасково
      2 0
      19:19, 4 фев 2020
      Браво сега научих че имало възможност за плащане през сайта на общината, спестих си едно прибиране до Хасково за това и успях да се възползвам от отстъпката. Наистина е много удобно.
    Последни новини